10 bedste oplevelser på Madagaskar

Det er næsten umuligt at sige, hvad de 10 bedste oplevelser på Madagaskar er. Øen byder på et overflødighedshorn af fantastiske oplevelser i den helt specielle og varierede natur, og de mange endemiske arter indenfor såvel flora som fauna gør øen til et sandt paradis for den eventyrlystne opdagelsesrejsende fra det kolde nord. Vi har alligevel her kastet os ud i at give vores bud på 10 helt særlige attraktioner på verdens 4. største ø, Madagaskar.

De 10 bedste oplevelser på Madagaskar

Nosy Be

Nosy Be

Denne store ø, og øerne omkring, er en sand drømmedestination. Her kan du tilbringe flere uger og stadig føle, at du ikke har fået nok. Her finder du dykning og snorkling i verdensklasse, turkisblåt hav og fængslende udsigter. Du kan også besøge krydderiplantager eller udforske de mange kilometer af stier inde på øen. Du vil opleve fabelagtig natur i både marine- og naturreservaterne. Husk at tage for dig af frisk fisk og skaldyr på de lokale restauranter eller på de små nærliggende øer.

Solnedgang over Baobab-álleen

Baobab solnedgang

Den smalle baobab álle mellem Morondava og Belo-sur-Tsiribihina er nok det mest ikoniske sted på Madagaskar. Her står kæmpemæssige baobabtræer solidt plantet side om side. Det giver et usædvanlig smukt syn ved solnedgang og -opgang. Træerne kaster lange skygger i det røde sand og himlen lyser op i orange og lyserøde farver. Baobab-træerne kan du finde mange steder i det sydlige og vestlige Madagaskar. Nogle bliver op til 1000 år og når gigantiske proportioner. I Majunga er baobabtræerne hellige og måler omkring 21 m. i omkreds.

Marojejy Nationalparken

Lemur Sifaka i Marojejy parken

Med uberørt regnskov, jungle med tykke rødder og vandfald, er Marojejy et ursted. Her bor regnskovens engel, den silkefine Sifaka lemur. Sifakaerne stammer herfra. Her får du et spektakulær udsyn til Marojejy Massif. Et uovertruffen trail gennem landskabet, der peaker ved 2132 m. på toppen. Med tilladelse kan du også besøge det smukke reservat Anjanaharibe-Sud. Her bliver de besøgende belønnet med et hyl fra indri-lemuren.

Nationalparken de I’Isalo

Det er ikke kun på grund af det imponerende landskab – slugter, kløfter, savanne-lignende sletter og okker-røde områder – at Isalo er så populært. Det er også perlerækken af aktiviteter, der tiltrækker mange. Heriblandt smukke vandreture, rideture, kabel- og mountainbike ruter og muligheden for at bade i fantastisk smukke naturlige vandhuller. Desuden er der rig mulighed for at se flere forskellige lemur- og fuglearter eller nyde synet af en spektakulær solnedgang eller en klar nattehimmel.

Det tropiske køkken

Mad på Madagaskar

Det madagaskiske køkken er præget af tidligere kolonister og traditionel madlavning, og så er der naturligvis masser af friske krydderier og solmodne frugter. Saftigt, blødt oksekød, krydret med stærkt sauce og tropiske solmodne frugter hører til et almindeligt godt madagaskisk måltid. Antonanarivo har det bedste udvalg af restauranter, men Mad Zebu i Belo-sur-Tsiribihina, La Table d’Alexandre i Nosy Be og Piment Banane i Tamatave er andre steder, der er værd at besøge.

Ambohimanga

Ambohimanga på Madagaskar

Ambohimanga er Madagaskars eneste kulturelle oplevelse, der er placeret på UNESCOs verdensarvsliste. Den står på listen med god grund. Ambohimanga var stedet hvor Kong Andrian-ampoinimerina boede. Det var denne Merianske regent, der besluttede sig for at forene de stridende stammer på øen, så kongedømmet ikke længere havde nogen grænser, på nær havet. Den kulturelle betydning går langt tilbage. Ambohimanga er hædret som et helligt sted af Malagsy-folket. Her kommer de for at påkalde sig og anmode om beskyttelse og lykke.

Dykning og snorkling på Great Reef

Snorkling på Madagaskar

Madagaskar kan prale af at have verdens femte største koralrev, der strækker sig over 450 m. fra Morombé i nord til Itampolo i syd. På trods af et stigende pres, har lokale initiativer og marine redningsgrupper formået at sikre revets natur og sundhed. Anakao har noget af det bedste infrastruktur på revet med mulighed for at se hvaler om vinteren. Andre steder, der vil overvælde dig heromkring er ’the cathedrals’ på Ifaty og Mangily, samt landsbyen Ambola.

Tsingy de Bemaraha

Tsingy på Madagaskar

Der findes ingen steder på jorden, der er ligner de piggede kalksten i nationalparken Tsingy de Bemaraha. Et naturvidunder, der naturligvis er på UNESCOs verdensarvsliste. De savtakkede kalksten er et geologisk stykke kunst og et resultat af millioner af års vind og vejr erosion. Ligeså bemærkelsesværdig er infrastrukturen i nationalparken. Her er der lavet forskellige måder, hvorpå man kan opleve naturen på helt tæt hold. Der er fx lavet gangbroer, trapper og kabelbaner. Det er også muligt at tage en rundtur i skoven, eller grotterne eller sejle en tur i pirogue bådene.

Manambolo River

Strand ved Manambalo

At tage en tur ned gennem Manambolo betyder total afkobling: I 3 dage er der ingen biler, ingen veje eller mobiltelefoner. Det er bare dig, din guide og piroguen. Det er den ultimative afslapning, hvor der ikke er meget mere at gøre end at nyde landskabet, måbe over spektakulære kløfter, suge den lokale stemning til dig, synge ved lejrpladsen og forundres over nattehimlen. Når du planlægger turen, skal du være opmærksom på, at du vælger en pålidelig operatør.

Hovedstaden Antananarivo

Tana hovedstaden på Madagaskar

Hovedstaden på Madagaskar, Antananarivo, eller Tana som byen også kaldes, er bestemt også et besøg værd, når rejsen går til Madagaskar. Tana ligger i højlandet og er omgivet af rismarker. Byen er kendt for at være hektisk med meget trafik, men når det er sagt, er der masser af gode muligheder for shopping, gode spisesteder, historie og dagsture. Byen er også et levn fra kolonitiden med mange smukke kolonibygninger. Derudover er der et yderst behageligt klima her. Snyd ikke dig selv for en tur til Tana.

I videoen herunder får du en lille appetitvækker til alle de oplevelser, der venter dig på en rejse til Madagaskar.

 

Kribler det i vandrestøvlerne for selv at opleve Madagaskars ikke bare 10 bedste, men utallige fantastiske, attraktioner, så lad dig inspirere af vores rejseforslag til paradisøen. Vi skræddersyr dit personlige rejseprogram helt efter dine ønsker og dit budget.