10 bedste oplevelser på Nosy Be Island 

Læs med og bliv klogere på de 10 bedste oplevelser på populære Nosy Be på Madagaskar.

Nosy Be er navnet på en øgruppe bestående af et dusin små øer, der ofte kaldes den mozambikanske kanals perle. Beliggende i Mozambique-kanalen, nær Madagaskars nordvestlige kyst, kaldes Nosy Be også “Ambariobe” – “den store ø” – af indbyggerne i regionen.

Denne vulkanske ø på ca. 320 km2. er det ideelle udgangspunkt for en fantastisk og afslappende strandferie i Afrika. Nosy Be er dog ikke kun paradisiske strande. Den indeholder mange overraskelser. Øen er rig på en tæt skov og du finder både vulkanske søer og en ekstraordinær fauna og flora.

Øgruppen har mange øer, og de er nemme at besøge. De mest berømte er Nosy Komba, Nosy Tanikely, Nosy Sakatia og Nosy Iranja.

Nosy Be, eller Parfumeøen

Nosy Be Island er navnet på hovedøen, der er øgruppens største ø. Den ligger på den nordvestlige spids af Madagaskar. Nosy Be kaldes også ‘parfumeøen’ på grund af duftene af ylang ylang, sukkerrør og krydderier. Det er et drømmeland af længsler, dufte og eventyr, og du kan fornøje dig med et væld af forskellige aktiviteter der. Du kan også nyde de himmelske strande, der strækker sig langs kysterne.

Øen er i sig selv et fantastisk sted med paradisiske strande, gode snorkelmuligheder og en unik flora og fauna. Samtidig fungerer stedet som trækplaster for de mange omkringliggende øer, der har en masse at byde på.

Der findes en lang række af fantastiske hoteller på Nosy Be Island, hvoraf de bedste ligger på øens nordlige spids. Maden du får serveret på øen er lækker og smagfuld, og meget af den kommer fra havet, som naturligt nok fylder en stor del af øens kultur.

Vi har lavet en oversigt over de 10 mest fantastiske ting at opleve i og omkring Nosy Be Island.

Nosy Be Islands 10 bedste oplevelser

1. Nosy Iranja

madagascar-nosy-iranja

Nosy Iranja er øen, hvor drømme går i opfyldelse. Det er i sandhed et af verdens smukkeste steder, og stranden kan sammenlignes med verdensklasse strande på Bora Bora, Fiji og Maldiverne. Det er den tropiske ø, der ses på baggrunden af din computerskærm. Ja, det er faktisk den perfekte bountyø.

Nosy Iranja er egentlig to seperate øer, der smelter sammen til én ø, når der er lavvande. Her bliver øerne forenet af en hvid sandsti med fantastisk, azurblåt vand på begge sider. Du kan gå, svømme, slikke sol eller hvad du nu har lyst til på sandbaren, så længe den altså findes.

Du kan også besøge en lokal landsby og shoppe i små butikker, hvor der sælges lokalt håndværk og kunst. Ved landsbyen vil du møde en masse søde børn, som altid er klar til at lege eller spille fodbold. På turen vil du få serveret frokost, der som oftest består af fisk, ris, rejer, kød og salat. Maden er virkelig lækker, og det giver et godt indblik i det kulinariske liv på Madagaskar.

2. Nosy Komba

Nosy Komba på Madagaskar

Den største og mest folkerige ø efter Nosy Be er Nosy Komba. Nosy Komba ligger en kort sejltur fra Nosy Be. Den kaldes også ‘lemurøen’, eller ‘Lemurs Island’. Den bebos nemlig blandt andet af mange varianter af lemurer. De er beskyttet af den lokale “fady”, der betyder ‘tabu’ eller ‘forbudt’. Det vil sige, at lemurerne er hellige.

Nosy Komba er en frodig og grøn ø, som er en sand fryd for øjet. Strandene findes bedre på andre øer i området, men øens lagune og den tilhørende udsigt er virkelig lækker. På vandreture kan du nyde øens smukke vilde natur og de øde strande med lokkende turkisblåt vand.

Dog kommer folk til Nosy Komba typisk for én ting: Nemlig for at opleve lemurer, skildpadder og kamæleoner. Lemuren er showets store stjerne og nok Madagaskars mest populære dyr. Lemurerne har en vældig stor underholdningsværdi, når de hopper og danser forbi dine fødder, og du kan fodre dem med små bananer. Du kan også fodre de 400 år gamle aldabra skildpadder, der lever på øen.

Nosy Komba er et lækkert sted at tilbringe et par timer, og de lokale er utrolig venlige. Turen ender ved en række souvenirbutikker, hvor du har mulighed for at købe håndværk og kunst, som de lokale har lavet.

3. Nosy Tanikely

Nosy Tanikely på Madagaskar

Nosy Tanikely er beliggende på det sydlige Nosy Be. Denne ø er velbesøgt. Det forstår vi godt, for den er et rigtigt levende akvarium med ekstraordinært havliv. I 2010 blev Nosy Tanikely en marine-nationalpark og den er derfor nu også et beskyttet sted.

Kysten omkring Nosy Tanikely er et af de smukkeste dykkersteder i regionen. Nosy Tanikely er simpelthen et fantastisk sted at kaste sig over aktiviteter som snorkling, dykning, svømning eller blot afslapning. Er du vild med dykning, er Nosy Tanikely et must. Der findes specielt designede dykkerture, hvor du kan komme ned og opleve verdensklasse koralrev og hundredvis af farverige fisk.

Dagsturene fra Nosy Be inkluderer som regel både Komba og Tanikely på samme tur, så du har mulighed for at nyde begge øer på samme tur.

4. Nosy Sakatien

Denne lille ø er meget uberørt og fredelig. Den ligger og venter som en uopdaget oase kun 10 minutter med båd fra Nosy Be. Der er en stor dykkeplads og gode skovstier, hvor du kan opdage vilde orkideer, flagermus, kamæleoner og andre dyrearter og flora. Hvis du er heldig, vil delfiner svømme forbi og hilse på under din dykning ved Nosy Sakatien.

5. Lokobe Nationalpark

madagaskar-black-lemur-sort

Lokobe Nationalpark er hjemsted for adskillige lemurarter, heriblandt den sorte lemur. Nationalparken huser desuden endemiske plantearter som ylang-ylang, vaniljeorkidéer og ravenala. Øen er kendt for at have verdens mindste frø- og kameæleonarter boende, og der findes en lang række af farverige kamæleoner, boa slanger og ugler.

5. Lokale festivaler

Hvert år afholdes der forskellige lokale festivaler på Nosy Be. En af dem er Donia festivalen, som er en musikfestival, der er blandt de mest populære på øen. Musikfestivalen er et symbol på at fejre livet. Det store kulturelle event finder sted hvert år og varer 5 dage. Et af festivalens højdepunkter er afholdelsen af det farverige Nosy Be karneval.

En anden festival er Nosy Be Jazz Festival, der ligger i slutningen af marts og starten af april. Festivalen tilbyder en sjov og livlig gadefestivalsatmosfære. Her kan du lytte til live jazzkoncerter og nyde lokal mad og drikke.

6. Mahatsinjo’s hellige træ

Ud for kysten ved den lille landsby Mahatsinjo, ligger et banyantræ, der anses for at være ekstremt helligt. Det er plantet af dronningen af sakalava stammen tilbage i 1836. I dag tager dronningen af Nosy Be en årlig pilgrimsrejse til træet, hvor hun ofrer en pukkelokse og modtager velsignelse. Det er vigtigt at tage skoene af, inden du nærmer dig træet. Har du bare ben, ses det gerne, at du dækker dem med et klæde.

7. Lemuria Landpark

lemurer-unge-mor-madagaskar

Hvis du har planer om at besøge Nosy Be, kan du næsten ikke undgå at slå vejen forbi Lemuria Landpark. Det er en privat zoologisk- og botanisk have, hvor man kan lære om de forskellige lemurarter. Samtidig kan du besøge et destilleri, hvor ylang-ylang planter laves om til essentielle olier. Planterne har været med til at give Nosy Be Island navnet som ‘Parfumeøen’. Så snart man sætter sin fod på jorden på den velduftende ø forstår man tilnavnet.

8. Hell-Ville

 

Hell-Ville er en lettere forfalden, men charmerende kolonistad, der fungerer som øens administrative centrum. Byen er karakteriseret ved de smukke, restaurerede bygninger fra koloniseringstiden, der ligger langs havnepromaden. I den gamle del af havnen, ligger gamle kanoner, som blev brugt fra tiderne med pirater.

For den bedste solnedgang, bør du klatre til den bakketop, hvor det gamle hospital var bygget. Ved solnedgang bliver havet pyntet af fine, hvide prikker, der er de hvide sejl fra fiskermændenes båd. De vender nu tilbage, inden solen går ned. Tag på rundvisning i byen og oplev de kolonistiske bygninger, det lokale fødevaremarked, det russiske monument eller det havbiologiske museum.

9. Andilana Beach

madagaskar-andilana-beach-flickr-1024x685

På øens nordvestlige spids ligger Andilana, der nok er Nosy Be’s bedste strandområde. Her ligger en lang kyststrækning med perlehvidt sand og fortryllende turkis vand, der er klart som gin. Det er et helt ideelt sted til at svømme, slappe af og nyde en fantastisk solnedgang. I nærheden ligger Androadroatra vandfaldene, der lader flere tusinde liter vand falde 50 meter ned i en naturlig pool.

10. Mount Passot

Nana-udsigt-mount-passot-nosy-be-1024x685

Toppen af Mount Passot er det højeste punkt på Nosy Be. Det er en tidligere vulkan, som det er muligt at vandre på. Fra toppen er der en fantastisk udsigt over hele Mozambique-kanalen og de betagende landskaber, som øen er beriget med. Toppen når op i knap 350 meters højde og tilbyder en 360 graders panoramisk terrasseudsigt.

Området er kendt for sin utrolige skønhed og en exceptionel stor biodiversitet. Vulkanen er omgivet af 8 mindre kratersøer, hvori der lever fisk og krokodiller. Kratersøerne anses for at være hellige af de lokale. De er i øvrigt giftige og man kan derfor heller ikke bade i dem.

Nosy Be Island byder i det hele taget på mange aktiviteter. Alt fra udflugter, dykning, snorkling, sportsfiskeri, krydstogter, kitesurfing, vandreture, quad biking, motorcykling og ridning ligger for dine fødder, hvis du bliver træt af daselivet ved stranden.

Kan du mærke de svajende palmer og de vuggende bølger kalde på dig? Læs mere om vores rejser til Madagaskar og paradisiske Nosy Be.