10 gode grunde til hvorfor du virkelig burde besøge Senegal

Senegal opfattes måske af nogle, som en destination meget langt væk fra den slagne vej. Men åh de overraskelser, du finder, når du ankommer. Senegal indtager et stort rum i den rejsendes fantasi med sin farverige maritime kultur, støvede og karakteristiske røde jord og moderne byarkitektur i et sømløs virvar af urban topografi. Næsten alle, der har besøgt Senegal, hvad enten det er som turist eller forretningmæssigt, kommer hjem med en undren om stedet. Folket! Holdningen! Kaoset! Den vestafrikanske nation, der er lige så fascinerende, som den er tilgængelig for udlændinge. Der er masser af sjæl og med et strejf af finurlighed at finde – hvad enten det er i de legendariske taxaer i Dakar, jazzbarerne i St. Louis eller Fathalas fjerntliggende naturreservater.

Senegals infrastruktur

Senegal har den mest udviklede infrastruktur i regionen til turisme, hvilket gør store byer som Dakar såvel som fjerntliggende landsbyer tilgængelige og sikre. Ingen drikker vandet, så Kirene på flaske er bredt tilgængelig. Brug for en chauffør? Intet problem. Tilsyneladende har alle en ven, der beskæftiger sig med den professionelle kunst at køre taxa (du bør dog sætte forventningen om et køretøj med aircondition meget ned). Typiske rejsendes behov er godt imødekommet, især i den nordlige del af landet og på kysten mellem Dakar og St. Louis.

Senegals utroligt venlige mennesker

Senegal er indbegrebet af chill såvel som afslappede mennesker, der er nysgerrige og begejstrede for at opleve udlændinge til at udforske deres land. Alle vil spørge dig, hvor du er fra, og sørge for, at du har det godt i Senegal. Hvis nogen inviterer dig til et hjemmelavet måltid, skal du absolut tage chancen. Da måltiderne spises i fællesskab, vil du befinde dig midt i historien i timevis over attaya (stærk sort sukkerholdig te) og thieboudienne (national fiskesteg). Det vil man da gerne opleve, non? 

Bo i et træhus

I Collines de Niassam kan du overnatte i et Baobab-træ, der ville gøre de fleste jaloux. Opfyld dine barndomsdrømme om at have dit helt eget træhus i et par nætter. Der findes naturligvis brusebad inde i den mægtige Baobabs rødder. Træet er ud over at være symbol på Afrika også et symbol på styrke, og det er en oplevelse, du aldrig vil glemme.

Dak’art i Senegal

Den ældste kunstbegivenhed i Afrika, Dak’art er en toårig periode, der slår kunstnere fra hele det afrikanske kontinent ud hver anden maj og bringer en energi til Dakar, der er smitsom og vigtig. Den moderne afrikanske kunstscene får mere opmærksomhed, idet Dakar er et sted for internationalt engagement – og Dak’art har spillet en central rolle i denne udvikling. Dak’art er en del af scenen for at fremvise dybden af moderne afrikansk kreativitet, økonomisk initiativ, og er et must-see for alle, der ønsker at engagere sig i afrikansk kultur.

Senegals Saint Louis Jazz Festival

Ikke noget problem, du sætter dig bare nogle meter væk fra Youssou N’dour eller Souleymane Faye (aka Bob Marley og Bob Dylan i Vestafrika) enten på det officielle sted eller de mindre klubber i denne tidligere franske koloniale hovedstad og havneby. Og mærk så New Orleans følelsen suse rundt i din krop. . Jazzfestivalen begyndte i 1993 og er blevet et must-stop for musikere på den internationale scene hvert forår. Hvorfor? Senegal er meget berømt over hele kloden for sin musikkultur, og lyden af trommer og crooner stemmer, der svæver over byen, mens denne festival foregår.

Vildtliv i Senegal

Senegal plejede at være hjemsted for 40.000 løver (hvilket gør junglens konge til landets nationale symbol). Desværre er der ikke ret mange mere, men hyæner i Collines, giraffer i Bandia Reserve og næsehorn i Fathala Wildlife Reserve tilbyder de store dyr i Afrika uden den super turistiske stemning af en safari.

Politisk stabilitet i Senegal

Senegal, som er det mest politisk stabile land i regionen, har været et stabilt og funktionelt demokrati siden dets uafhængighed i 1960. Der har kun været tre præsidenter i dets uafhængige historie, som alle har et lavt indeks for korruption. Hvis du aldrig har stødt på ordene fra præsident og digter, Leopold Senghor Sandal, skal du ændre det og tage til hans arkitektonisk utrolige (og uberørt i 40 år) Maison de Senghor i Dakar.

Markeder i Senegal

Du kan gå udforskning i timevis på de senegalesiske markeder og opdage håndværksfund, mens du lærer mere om livscyklussen for kasserede vestlige varer i Sandaga, Kermel og HLM – alt sammen i Dakar. De bedste markeder er typisk beliggende ved siden af store hovedveje Men når du er i store byer, skal du være forsigtig med mobbende købmænd og lommetyve.

Oplev Gorée Island

Konfrontér kolonialismens rædsler mod den fuldstændig betagende smukke Isle de Gorée. Det er den mest vestvendte ø ud for Dakar-kysten, som blev udgangspunktet for over to millioner slaver i det 17. og 18. århundrede. Som hjerteskærende og hjemsøgt, UNESCO-kulturarv, er Gorée også en af de bedst bevarede koloniale forposter i Atlanterhavet, hvilket gør modsætningen og læringsmuligheder til et af de vigtigste steder for vestlig historie her.

Bou el Mogdad

Hop ombord på et dampskib fra 1950’erne på et seks-dages krydstogt. Skibet afgår fra St. Louis og sejler dig op ad floden, der adskiller Senegal fra Mauretanien. Der er et stop ved Djoudj National Bird Sanctuary, den uberørte kolonitid Walo-havn i Dagana og den banebrydende by Richard-Toll (Richard’s Garden). Rejsen ender i den fuldt bevarede koloniale havn i Podor. Stederne på denne rejse er beriget med historie og bemærkelsesværdige solnedgange.

Vi håber, at du er blevet inspireret til at tage blomstrende og livlige Senegal. Vi har flere forskellige internationale grupperejser, men alternativt kan du også komme på din egen skræddersyede rejse. Kontakt os gerne for et forpligtende rejseforslag.