10 gode grunde til at tage til vidunderlige Ghana

Hvorfor rejse til Ghana nu? 

Her i huset er vi store fortalere for at rejse til det lille vestafrikanske land Ghana. Det er en perfekt destination for første gangs- eller mange gangs rejsende til Afrika, hvis du elsker kultur, autentisk lokalliv, smuk natur og meget mere. Vi har her samlet en liste med 10 gode grunde til hvorfor du skal overveje at tage til Ghana.

1. Ghanas uafhængige pionerer

I 1957 fik Ghana sin uafhængighed, og var dermed den første nation i Afrika syd for Sahara, der opnåede denne form for frihed. Dette fandt sted under Kwame Nkrumah, som var den første præsident og panafrikanist. Du skal rejse til Accra, Ghanas hovedstad, nu hvis du vil se, hvad der er sket siden da til hvor vi er i dag. Det var efter Ghanas uafhængighed, at andre afrikanske lande fulgte trop. Disse lande fandt inspiration og vejledning fra Ghana ift. de skridt, der skulle tages for at bringe nationer med forskellige landskaber og stammer sammen. Hvis du finder det interessant hvordan dette blev opnået, bør du rejse til Ghana nu. På din liste over steder at besøge, skriver du Nationalmuseet  i Accra. Her finder du masser af historiske billeder over denne såkaldte uafhængighedsrejse. Du bør også undersøge, om du det er muligt at overvære en af de mange lokale festivaller, der finder sted her hvert år. Deltag f.eks. i den årlige Asa Baako-festival, som er til stor nydelse for mange, da den fejres på de fantastiske strande i Busua, den vestlige del af landet.

2. Ghanas vildtliv

Du skal rejse til Ghana, hvis du elsker dyreliv. Nok kan det ikke sammenlignes med det enorme varierende dyreliv, som findes i Tanzania og Kenya. Men her kan du f.eks. opleve små lokale landsbyers husdyr som pygmæ-geder, kyllinger, der render rundt over alt og køer, der drives af handlende. Disse handlende er for det meste fra Mali. Du vil med stor sandsynlighed også opleve farverige fugle og papegøjer. Her er frække bavianer, der strækker sig langs den stille vej i Shai Hills Production Reserve. Og ligeledes kan du se flokke af elefanter i Mole National Region.

3. Oplev Ghanas forter og smukke slotte

Hvis du leder efter et sted at se mange historiske forter og slotte i Afrika, skal du blot rejse til Ghana. Landet har flere af disse historiske bygninger end andre lande i Afrika. Dette er tiden, hvor mange reflekterer over Ghanas slavehistorie samt kolonisering. Ghanas arkitektur er helt utrolige og strækker sig over hele kysten.

4. Flode og søer i Ghana

Du bør rejse til Ghana for at opleve de smukke søer og floder i landet. Den største kunstige og menneskeskabte sø i verden, kendt som Volta. Den dannedes, da Volta floden blev opdæmmet. Floden strækker sig fra Akosombo-dæmningen mod syd til den nordligste region i Ghana. Den krydser desuden ind i nabolandet Burkina Faso. Gennem hele landet kan man langs den store flod se bifloder, som ender ud i smukke øer og landskaber undervejs. Lake Bosumtwe i Kumasi er en naturlig sø, der er 5 km bred. Ligeledes vil du se floderne Pra, Ankroba, Densu Rivers og mange flere på Accra-sletterne.

5. Volta regionen i Ghana

Den østlige del af landet har mange bjerge, som er virkelig smukke. Her kan du tage hen for at opleve et frisk pust. Der er altid en bekymring, når Ghanas bjerge diskuteres. ‘Er det sikkert at rejse til Ghana for at opleve disse bjerge’, kan måske være et spørgsmål, der rumsterer i dit sind. Her kan vi glæde dig med, at der ingen grund er til bekymring, da det er sikkert – og du vil i øvrigt altid have en guide med, hvis du rejser til Ghana med os. I bjergene kan du bl.a. møde Ewes befolkningen, som har en højborg, der bevæger sig over landets grænse og ligeledes også strækker sig ind i nabolandet Togo. Her findes de bedste udsigter fra bjergtoppen, og sammen med din guide kan du bestige denne top. Det er ikke nødvendigvis et let trek, men din belønning venter der oppe på toppen. Her fra det høje udsigtspunkt vil du opleve de afsondrede smukke vandfald. Dette er det absolut bedste sted at opleve den fantastiske udsigt over Ghana og Togo. Du vil også kunne se de gamle skove med frisk frugt her fra. Husk desuden at kigge efter de lavere-liggende Wli-vandfald. Det er et herligt sted, hvor flagermus svirrer i de tempererede skove.

6. Musik i Ghana

Du skal helt sikkert rejse til Ghana, hvis du vil opleve den energiske musikscene. Der er mange kunstnere, der synger inden for forskellige genrer af musik som Afrobeat, hi-life, hiplife og andre. Der vil være masser af live spillesteder at besøge, når du rejser til Ghana. Dette er en af grundene til, at mange besøgende kommer til her til. Landet er kendt for sin musik.

7. Ghanas kulturelle festivaller

Ghana er et land med mange forskellige lokale stammegrupper som Ga og Akan. Landet har også mange kulturfestivaler, der finder sted hvert år. Her kan du være sikker på at blive taget tilbage til gamle dages ritualer og udførelse af disse. Befolkningen i Ga fejrer hvert år en festival kendt som Homowo festival. Denne festival afholdes som et minde om en alvorlig hungersnød. I den nordlige del af landet afholdes der i byen Techiman en anden kulturfestival, kaldet Apoo Festival. Ved denne festival klæder mænd sig som kvinder og kvinder klæder sig som mænd. Den fejres for at fjerne sociale onder fra mennesker. Mange rejsende tager til Ghana for at opleve denne festival.

8. Cape Three Points

Beliggende på Ghanas sydspids og uden tvivl værende et af landets sværeste strande at komme til, finder man disse fredelige og lokkende kyster. Leder du efter et sted med en rolig atmosfære, skal du rejse til Ghana og besøge disse strande. Stedet her tilbyder besøgende et ørken-agtigt ø-miljø og lokalt mad. Strandende er beliggende ved en landsby, der indeholder et historisk fyrtårn, der tiltrækkere surfere fra mange forskellige lande til Ghana.

9. Ghanas håndværkere

Forskellige smukke Ankara-klæder fremstilles i forskellige stilarter ved hjælp af Kumasis kente-vævere.  Kente-stoffet spiller en vigtig rolle hos ghaneserne, hvor stoffet forvandler et normalt gaderum til en flerfarvet scene. Der er glæde afledt af halmvæverne fra Bolgatanga med deres solhatte, stribede og traditionelle kurve. Djembe trommer i forskellige størrelser er fremstillet af træproducenter i kunst- eller traditionelle centre. Man finder instrumenter, lavet af kalabas, og også producenterne af forskellige kister inspirerer med deres unikke kiste-udformninger som f.eks. fisk, en coca cola, et fly eller andet. Kisternes unikke design fik endda den tidligere amerikanske præsident Jimmy Carter til at købe to til sig selv. Prøv at tænk, at du kan rejse til Ghana for at opleve fantasiskister og endda købe en eller lære at lave en.

10. Vandring i Ghana

Ghana er kendt for at tilbyde forskellige vandreture for både erfarne trekkere såvel som nybegyndere. Størstedelen af vandre- og trekking turene udføres i nationalparkerne, som er tilpasset til at omfatte dyreliv, kultur, cykling, vandreture, historie og fugleopdræt. Med Volta-regionen, som nævnt ovenfor, har du privilegiet at opleve vandfaldsture. Denne vandring kan efter ønske involvere kombinationen af svømning og stejl vandring i laguner. Denne vandretur tiltrækker både lokale og udlændinge. Du skal helt sikkert rejse til Ghana for at få mulighed for at slappe af og skabe forbindelse til den smukke omringende natur.

Vi håber, at du har fået lyst til at opleve Ghana og alt hvad landet har at byde på. Du er altid velkommen til at kontakt os for et uforpligtet rejseforslag eller hvis du har spørgsmål.