10 grunde til at tage til Østafrika

Vi har her samlet 10 grunde til at rejse til Østafrika. Vi kunne nævne mange flere, for de østafrikanske lande byder på utallige fantastiske attraktioner og oplevelser. Især safarirejser er populære og oplagte, men eksotisk strandferie, gorillatrekking og bjergbestigning er mindst lige så spændende for dig, der har eventyrlyst i blodet.

Alt efter smag og behag kan du se de ti grunde i kort oversigtsform herunder eller dykke lidt mere ned i emnerne. Det sidste gør du ved at læse teksterne i udvidet form efter infografikken. Her finder du også en lang række links til uddybende info.

Infografik med 10 grunde til at rejse til Østafrika

De 10 grunde udfoldet

1. De bedste nationalparker i verden

I Kenya og Tanzania finder du nogle af de bedste vildtdyrsreservater i verden. De endeløse sletter danner en perfekt ramme om et fantastisk safarieventyr i særklasse. Kenyas og Tanzanias mange unikke nationalparker har alle hver deres særlige karakteristika og særegen flora og fauna. Læs her om hhv. Kenyas reservater og Tanzanias reservater.

2. Oplev “The Big 5”

Oplev et væld af vilde dyr i deres naturlige miljø – herunder også de berømte “The Big 5”, som er en fællesbetegnelse for: løve, bøffel, elefant, næsehorn og leopard. Begrebet stammer tilbage fra storvildtsjægernes tid. Det er en betegnelse for den afrikanske savannes 5 største dyr, som var de mest eftertragtede og prestigefyldte for jægerne at nedlægge. I dag er elefanten, næsehornet og leoparden blandt verdens truede dyr, og der bliver gjort et stort arbejde lokalt såvel som af internationale NGO’er for at sikre bestandene af de vilde dyr i Østafrika. Læs vores gode råd til, hvordan du får den optimale safarioplevelse i Østafrika.

3. Enestående gæstfrihed, natur og vilde bjerggorillaer

Bliv mødt af en enestående gæstfrihed og natur i særklasse i en af verdens mindste nationer Rwanda. Rwanda er ligeledes hjem for nogle af de sidste vildtlevende bjerggorillaer i verden, hvilket i sig selv er grund nok til at besøge denne lille perle i Østafrika. I Nabolandet Uganda kan du ligeledes trekke med bjerggorillaer – til under det halve af prisen i Rwanda. Læs her om ligheder og forskelle, fordele og ulemper ved de to gorilla-nationer.

4. Afrikas højeste bjerg

Er trekking lige noget for dig? Hvad så med at prøve kræfter med Afrikas højeste, og verdens 4. højeste bjerg Kilimanjaro, som ligger i Tanzania? En oplevelse, der vil sidder kroppen for evigt. Det er tilmed en overskuelig udfordring, som ikke kun egner sig til erfarne bjergbestigere i topform. Vores indehavere har været på familietur til Kilimanjaro, og den tur kan du læse en beretning fra her.

5. Eksotiske strande

Slap af ved nogle af verdens smukkeste strande under svajende palmer og tæerne begravet i blødt kridhvidt sand. Mombasa og Zanzibar er et must for den strandelskende at besøge, når du er Østafrika. Maden på Zanzibar er et lækkert kapitel helt for sig. Læs om Zanzibars køkken her og lad dig friste.

6. Østafrikas største bestand af vilde elefanter

Oplev den største bestand af vilde elefanter i hele Østafrika i Ruaha National Park – en lille, men undervurderet park i Tanzania. Her er landskabet særegent og vildt med halvtør flora, baobabtræer og akacier. Her er floder, vådområder, kilder, bjerge og bakker. Det kuperede terræn er fantastisk smukt, og området er så tilpas stort og uberørt, at man ikke kan andet end at falde i svime igen og igen over de smukke udsigter. Udover den store bestand af elefanter, kan du opleve kuduerne med deres karakteristiske snoede horn, samt løver, leoparder, geparder, giraffer, zebraer og impalaer.

7. Træklatrende løver

Har du nogensinde hørt om løver, der klatrer i træer? Nej vel!? Men det kan du rent faktisk se, hvis du tager til Lake Manyara National Park i Tanzania – hjem for verdens eneste træklatrende løver. Udover de specielle løver, så finder du elefanter, zebraer, flodheste og afrikanske bøfler i denne park. Der er også aber i en lille regnskov og flamingoer ved søen. Naturen er smuk og varieret, og parken er absolut et besøg værd. Lad dig inspirere af vores forslag til en safarirejse i Tanzania her.

8. Gnuernes store vandring

Et af verdens store naturvidundere kan du opleve på helt tæt hold, når millioner af gnuer krydser grænsen til Tanzania for at komme til Kenya i deres søgen efter nyt frisk græs. Læs mere om gnuernes store årlige vandring.

9. En af de reneste nationer i verden

Tag et smut til Rwanda, hvor du hurtigt vil bemærke, at nationen er en af de reneste i verden. Hvordan kan de være det, tænker du nok. Altså i Rwanda er ALT plastikmateriale bandlyst. Ankommer du til lufthavnen i Rwanda med en plastikpose i hånden, så bliver den hurtigt konfiskeret. Måske vi også lige skal nævne, at det er forbudt at gå i klip-klapper i Rwanda, men det bør ikke afholde dig fra at besøge dette fantastiske lille, rene land. Se vores rejseforslag til Rwanda.