De 10 lækreste strande i Afrika

Læs her om de 10 lækreste strande i Afrika. ’Life is better at the beach’ – et motto som de færreste kan være uenige i. Så derfor har vi lavet en liste med nogle af de aller bedste strande i Afrika. Byt den travle hverdag herhjemme ud med en romantisk ferie, kvalitetstid med familien eller hæng ud med venner på et af disse smukke steder. Hvilken afrikansk strand bliver din næste ’get-away’?

1. Anse Source d’Argent, Seychellerne

Strand på Seychellerne i Afrika

Seychellerne er en af de mest romantiske destinationer, og udgør mere end 115 øer midt i oceanet. Anse Souce d’Argent er beliggende nord fra La Digue, og er den mest populære samt mest fotograferede strand i verden. Et aldeles perfekt valg til bryllupsrejsen, hvor det klare blå vand også gør det til den ultimative snorkle-oplevelse. Det bedste tidspunkt at stikke fødderne i vandet her er mellem maj og september.

2. Nungwi Beach, Zanzibar

Zanzibar er omringet af smukke strande. Dog synes vi, at Nungwi stranden er den bedste af dem alle. Kridhvidt sand så fint som kartoffelmel og klart blågrønt hav vil efterlade dig som tryllebundet. Stranden er en perfekt get-away, hvor du ud over afslapning også kan nyde godt af de nærliggende hyggelige barer. Zanzibar har et dejligt varmt klima året rundt, og det bedste tidspunkt at besøge denne smukke ø er mellem juli og februar.

3. Belle Mare Beach, Mauritius

Belle Mare Beach på Mauritius i Afrika

Denne strand finder du på østkysten af Mauritius og i tæt nærhed til Mahebourg by, som er en af de største byer på Mauritius. Det er en af de smukkeste og længste strande på Mauritius. Langs østkysten er der ikke mange aktiviteter at lave på stranden, og den er meget mindre besøgt end strandende på nordkysten. Belle Mare er ideel for par, der søger tilflugt fra hverdagen for i stedet at bruge kvalitetstid sammen. Det bedste tidspunkt at komme på besøg er fra november til april.

4. Skeleton Coast, Namibia

Skeleton Coast er muligvis det mest uberørte sted i Afrika, og en fantastisk location, hvor de konstante bølger brager mod stranden og tiltrækker mange surfere fra hele verden. Det brutale terræn er endda vært for et overraskende mange vilde dyr. Elefanter, der vandrer gennem sandet, har tilpasset sig ørkenen. Det siges endda, at disse store kæmper nyder at glide ned af klitterne, mens giraffer, løver, zebraer og hyæner kan findes i forskellige områder, hvor de kappes for at overleve.

5. Camps Bay, Sydafrika

Camps Bay i Sydafrika

Camps Bay er en af Sydafrikas mest berømte strande. Den er smukt beliggende ud til Atlanterhavet ved foden af ’Twelve Apostles’ bjergkæden, og samtidig tilstødende til Taffelbjerget. Camps Bays lange strækning er perfekt til solbadning og andre strandaktiviteter. Stranden er sikker, ren og familievenlig. Det bedste tidspunkt at komme her er mellem december og februar.

6. Diani Beach, Kenya

Diani Beach, Kenya

Med en beliggenhed på Mombasas sydkyst blev Diani Beach stemt til den 3. bedste strand i Afrika ifølge Travellers Choice Award 2015. Og ikke uden grund. Med en fejlfri strækning af hvidt sand indrammet af frodig skov og kysset af surfervenlige bølger, er det ikke underligt Diani Beach er så populær. Kitesurfing, snorkling og surfing er yderst populært her. Samtidig finder du nogle af de bedste hoteller og lodges i Kenya. Vil du til Mombasa og opleve de smukke strande er det bedste tidspunkt for et besøg mellem november og marts.

7. Grotto Beach, Hermanus i Sydafrika

Grotto Beach, Hermanus i Sydafrika

Grottos uspolerede kystlinje og førsteklasses faciliteter gør dette sted til et populært rejsemål for både kreative sandslots entusiaster, solbadere og for dem som blot længes efter at gå langs stranden med bare tæer i det dejlige bløde hvide sand. Grotto Beach udmærker sig som en eksklusiv badeby med smuk udsigt ud over Walker Bay, som er et beskyttet Hval-fristed. Med nogle af de bedste landbaserede hvalsafarier i verden er dens uberørte strande absolut et besøg værd. Vejret er bedst fra november til marts.

8. Cape Maclear, Malawi

Cape Maclear i Malawi

Denne strand er kendt for sine honningfarvede strande. Strandende og det klare vand gør også dette sted perfekt til snorkling såvel som kajakroning, hiking og dykning. Det bedste besøgstidspunkt er mellem april og november.

9. Bazaruto, Mozambique

Bazaruto i Mozambique

De idylliske øer i Bazarutos øhav i Mozambique er kendte for deres uspolerede skønhed og forskellige økosystemer. Bazaruto er i øvrigt den støreste ø i dette øhav. Det er et fantastisk fredfyldt og afslappende sted, hvor du kan nyde smukke solnedgange og fordybe dig i forskellige vandaktiviteter på og ved stranden. Besøg stedet mellem juni og september.

10. Sainte Marie Island, Madagaskar

Strand på Madagaskar

Den tropiske ø Sainte Marie ligger ud for det østlige Madagaskars kyst. Øens hvide sandstrande og det varme vand året rundt gør dette til en ideel lokation for rejsende. Hvis du er heldig, er der endda mulighed for at opleve pukkelhvaler, ligesom du kan dykke blandt smukke koralrev.

I videoen her får du et indblik i de mange lækre og meget forskellige strande, du kan besøge i Afrika, såvel som i nogle af de mange forskellige aktiviteter, du kan fornøje dig med på din eksotiske badeferie.

Se vores forslag til strandferier i Afrika.