10 spørgsmål og svar til gorillatrekking i Uganda

Læs med her, hvis du vil blive klogere på gorillatrekking i Uganda. Gorillatrekking står højt på ønskelisten for de fleste turister, der besøger Uganda. Atmosfæren og stemningen ved et sådan trek gennem den afrikanske jungle er nærmest uvirkelig. Uganda er et af de bedste steder i verden til at opleve de mægtige bjerggorillaer i deres naturlige habitat. 

Hvis det er første gang du skal på gorillatrekking, har du sikkert flere spørgsmål omkring denne type safari. Baseret på vores mangeårige erfaring og de spørgsmål vi hver gang modtager, har vi samlet de 10 hyppigste spørgsmål og tilhørende svar, der hjælper med at gøre gorillatrekkingen til en kæmpe succes.

10 facts om gorillatrekking i Uganda

1. Hvor lever bjerggorillaerne i Uganda?

bwindi

I Uganda bor bjerggorillaerne i Bwindi Impenetrable Nationalpark og Mgahinga Gorilla Nationalpark. Nationalparkerne hører til et økosystem, der er blandt verdens største, når det kommer til levesteder for bjerggorillaer. Økosystemet er delt over to skovområder, der strækker sig over Uganda, Rwanda og Congo. En af dem er Bwindi Impenetrable og den anden er Virunga Range, der er en bjergkæde formet af uddøde vulkaner. Virunga Range strækker sig ind over Uganda, hvor den former Mgahinga Gorilla Nationalpark. Både Bwindi og Mgahinga er de helt rigtige steder at tage hen, når man gerne vil møde bjerggorillaer i den vilde natur. Bwindi Impenetrable Nationalpark er 331 km² stor og huser omkring 500 af de sjældne bjerggorillaer. Mgahingas areal strækker sig over 34 km² og har lige i underkanten af 100 herboende bjerggorillaer.

2. Hvad kan man forvente af et gorillatrek i Uganda?

Gorillatrekking i Uganda er både sjovt, spændende og hårdt. Det er en virkelig givende oplevelse for de turister, der får muligheden for at vandre med de unikke primater. Koncentrationen af bjerggorillaerne er høj i de beskyttede områder, hvilket gør, at du er så godt som garanteret at møde gorillaerne på din rejse.

Det kan tage alt fra 10 minutter til 3-4 timer at finde gorillafamilien i den tropiske jungle. Der vil være en gruppe, der er afsted på trekking inden, og de giver løbende opdateringer om, hvor gorillaerne befinder sig. Det sidste hold giver besked om, hvor gorillaerne tilbringer aftenen og natten. Når først du og resten af gruppen har spottet dem, er der intet der slår følelsen af at betragte gorillaernes nærhed i naturen. En familie på 8 til 13 medlemmer anført af den dominerende han, Silverbacken, vil bevæge sig rundt få meter fra dig. En legesyg baby gorilla triller forbi, og er du heldig vil den i kontakt med dig. Alt imens resten af gorillafamilien har gang i deres daglige aktiviteter.

3. Hvor starter gorillatrekkingen fra?

Du kan enten starte din safari i Bwindi Impenetrable Nationalpark eller Mgahinga Gorilla Nationalpark i Ugandas hovedstad Kampala eller Kigali, som er hovedstaden i Rwanda. Det afhænger af din flyrute. Safarirejsende kan vælge Entebbe, hvis de vil opleve andet en blot Kigali, eller Kigali, hvis de kun er her for en 4-5 dages gorillasafari.

4. Hvor mange dage bør man tage på gorillatrekking?

I begge nationalparker i Uganda, er sandsynligheden for at se gorillaerne næsten lig med 100%. Et enkelt trek på 1-6 timer er som regel nok til at opleve gorillaerne. Dog foretrækker mange, især folk på en luksusrejse, at tage på et to dage langt trek for at højne chancen for at se gorillafamilien. Du kan altså vælge mellem en eller to dage, afhængig af dit budget.

5. Hvor i Bwindi er det bedst at tage på gorillatrekking?

Bwindi er delt op i en sydlig og nordlig del. Nord på er det generelt blidere hvad angår terrænet, mens den sydlige del er stejl. Når vi arrangerer din safari, vil vi derfor gerne høre, om du foretrækker det ene fremfor det andet. Til erfarne vandrere, der holder af at bevæge sig rundt i udfordrende terræn, anbefaler vi som udgangspunkt den sydlige del af Bwindi. For gæster med et almindeligt fitness niveau, anbefaler vi den nordlige del i Buhoma eller Ruhija, eller med stor sandsynlighed Buhoma. For de, som foretrækker to treks, anbefaler vi generelt at opleve begge dele af parken; det blide og smukke nord samt det stejle og udfordrende syd.

6. Hvornår er det bedst at tage på gorillatrekking i Uganda?

Gorillatrekking kan gennemføres året rundt i Uganda. Dog er der sæsoner, som størstedelen af turisterne foretrækker. Højsæsonen ligger fra juni til september lige efter regntiden, og igen fra december til februar, som er den tørre sæson. Under denne tid bevæger gorillaerne sig længere væk for at finde mad, så trekkene i denne sæson er som udgangspunkt længere, fordi gorillaerne er spredt over et større areal.

7. Hvor meget koster en tilladelse til at trekke med gorillaer i Uganda?

En gorillatilladelse i Uganda koster ca. 650 dollars per person per trek. Der findes hverken høj- eller lavsæson priser.

8. Hvordan søger man om en gorilla tilladelse?

Hvis du skal søge om tilladelse til at trekke med gorillaer, skal det foregå gennem Uganda Wildlife Authority. Kontakten til disse foregår gennem et rejsebureau eller en safariagent. Hos Rickshaw er vi behjælpelige med at søge om din tilladelse og tage os af det praktiske arbejde i den forbindelse. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis vi skal søge om en tilladelse til dig.

9. Hvad skal man pakke til gorillatrekking?

Vi har samlet en liste med gode ting at have med:

 • Alle påkrævede rejsedokumenter såsom billetter, tilladelser, vaccinationer osv.
 • Vandrestøvler
 • Varmt tøj og en vandtæt jakke
 • Langærmede skjorter/bluser
 • Bukser i naturfarver
 • Insektspray
 • Handsker, til at støtte dig op af træer og grene
 • Energibarer
 • Kamera samt tilhørende batteri og hukommelsekort eller smartphone
 • Kikkert
 • Kontanter

10. Er det nødvendigt at have en bærer med til at hjælpe med bagagen?

Det er ikke en nødvendighed at hyre en bærer til trekket, men vi anbefaler det. Husk på, at trekkene kan vare i flere timer, og din rygsæk kan blive overraskende tung i løbet af trekket. Vi anbefaler især at hyre en bærer til de gæster, som er oppe i alderen. For mange er det grænseoverskridende at have en person til at følge efter for at bære ens personlige bagage. I stedet bør du se det som en vigtig måde at give tilbage til lokalsamfundet, idet at betaling for lokal arbejdskraft gavner.

Gorillatrekking i Uganda er en af de mest mindeværdige og spændende oplevelse, der findes i verden. Det er en aktivitet, som alle kan være med på, uanset alder. Bare du har en nogenlunde grundform. Udover den tydelige belønning, som er gorillaerne, kan du nyde de frodige og grønne landskaber og skovens ro og terapeutiske virkning.

Hos Vores Afrika har vi arrangeret gorillatrekking for massevis af rejseglade gæster, og vi vil med stor glæde arrangere din gorillasafari. Du er velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud eller for en snak om de forskellige muligheder.

Læs her om vores gorilla-trekkingrejser til Uganda.