Ti tips til dit besøg i Cape Town

Cape Town er et af de mest populære feriesteder i verden, og er med god grund kåret som ”Bedste by i verden” af The Telegraph syv år i træk! Med Taffelbjerget som smuk kulisse ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Der er meget at opleve i Cape Town. Måske har du lyst til vinsmagning, eller opleve Cape of Good Hope, Table Mountain, Robben Island og måske nogle museer eller lidt afslapning på en af de smukke strande. 

Vi har her samlet 10 gode tips, som du frit kan benytte dig af, hvis du selv skal til Sydafrika og Cape Town.

1: Cape Town og Table Mountain

Cape Towns historie begynder ved Table Mountain – eller Taffelbjerget på dansk. Uden bjergene ville folk ikke være i stand til at bosætte sig her. Table Mountain skaber en regnskov, der giver vand til vandløb og floder, der løber ned ad bjerget. Dette blev grundlaget for små skove og årsagen til den gode jord på bjergsiderne i modsætning til de tørre sandområder, der dækker så meget af det omkringliggende land. Flora og fauna har udviklet sig og ændret sig gennem årene og har skabt en unik vegetation. Tag gondolen, gå eller klatre op på det verdenskendte bjergplateau. Nyd den fantastiske udsigt over byen – den findes næppe lignende andre steder!

2: Oplev Bo Kaap

Bo Kaap, tidligere kendt som Malay Quarter, er en farverigt malet township beliggende i ‘moderbyen’ i Sydafrika. Fra centrum af Cape Town er der cirka 10 minutters gang til Bo Kaap.  Og du vil ikke være i tvivl, når du ankommer. Ens brostensbelagte gader fletter gennem de pulserende og farverige en-etagers og to-etagers boliger, som ligger side om side med praktisk talt nærmest intet luft mellem husene. Farverne overlapper hinanden direkte, og stærk limegrøn grænser op til himmelblå, lyserød støder op til lysegul, og pastellilla møder turkis. Bo Kaap er en af de mest strålende farverige og historisk unikke kvarterer i hele Sydafrika. Forhåbentligt klarer denne lille by, at fastholde sin farverige kulturhistorie. 

3: Udforsk Cape Peninsula

Cape-halvøen kan prale af varmt sand på Cliftons afsondrede strande og trendy caféer i Camps Bay. Udforsk den fantastiske atlanterhavskyst, hvor du kan se på robuste kystlinjer og andre ulastede geografiske vartegn som De Tolv Apostle og de imponerende skråninger af Lion’s head. Udforsk landsbyen Hout Bay, som er vidunderligt indrammet af bjerge. Herefter slentrer du langs Chapmans Peak, som ligger langs bjergkanten. Verdensberømt er denne 9 km rute med 114 kurver, der gør den til en af ​​de mest storslåede køretursruter i verden. Simons Town er et must see, hvor du kan tage på ædelstenjagt og købe smykker.  Du kan naturligvis heller ikke komme uden om de søde pingviner fra Boulders Beach. Stranden her er stadig det eneste sted i verden, hvor man kan komme tæt på afrikanske pingviner. Det er lettest at se pingvinerne fra strandpromenader, der fører besøgende over strandene. Det er ideelt at slutte dagen ved Kirstenbosch Botaniske Have med en lufttur gennem trætoppene. Dette udsøgte, frodige farverige rum kan prale af over 7.000 plantearter, herunder mange sjældne og truede arter. Disse storslåede haver beundres som en af ​​de største botaniske haver i verden.

4: Sydafrikansk vinsmagning

Hvis en vintur i det solrige sydlige Afrika er på din Bucket liste, så skal du helt sikkert med her. Den dramatiske blå himmel og indigobjergene i vinlandene Franschhoek og Stellenbosch er grund nok til, at enhver besøgende i Cape Town kan tage på en dagstur – hvis du er bekymret for, at selve vinen ikke er. Men denne nye verdens vinfremstillingsregion tilbyder så meget mere end vinsmagning. Uanset om du er vindrikker, der nyder eventyr, en eventyrer, der nyder vin eller noget derimellem, er vi sikre på at du vil blive betaget af en række spændende aktiviteter, der gør en tur til disse vinlande mindeværdig. Tag på besøg ved flere af de fantastiske vinmarker uden for Cape Town og tilbring hele dagen i vinlandet, hvor du kan smage flere af de berømte eksportprodukter. Vin er en af Sydafrikas store stoltheder, og landet har endda sin egen drue, der bruges af mange vinmarker – Pinotage.

5: Prøv Jump On / Hop Off city bussen

Disse sightseeingbusser er en fantastisk måde at opleve byen på. De ligner Londons ikoniske dobbeltdækkerbusser, men tjener både som transportmiddel og som guide til byen. Du betaler for en eller flere dage, og så kan du hoppe af ved de seværdigheder, du ønsker at opleve. Når du er færdig, hopper du blot på den næste bus og kører videre til næste seværdighed. 

6: Flyv i helikopter over Cape Town

Dette er uden tvivl er en af de mest romantiske ting at foretage sig i Cape Town, og uden sammenligning en af de mest utrolige måder at opleve den smukke by. Med flere forskellige ruter, at vælge imellem, hvor hver rute varer mellem 30 – 60 minutter, svæver du højt over byen i en moderne og sikker helikopter og får et fugleperspektiv af de bedste attraktioner. Denne utrolige seværdighed er også et must for dem med sans for fotografering. Skal det være ekstra vildt kan du efter din helikoptertur tage på bådtur ved solnedgang gennem Table Bay for en ekstra særlig og romantisk eftermiddag.

7: Oplev Kirstenbosch botaniske haver

Fordyb dig i et af verdens mest overdådige blomsterriger, når du vandrer gennem fynbos bjergskove, og lær om vigtigheden af denne naturlige arv for Sydafrika. Kirstenbosch er anerkendt som en af verdens store botaniske haver, og få haver kan matche den store pragt ved dette sceneri, hvorfra du også kan se Taffelbjergets østlige skråninger. Det er anbefalelsesværdigt at tage på en privat tur med guide gennem haverne. Guiden vil dele ud af sin viden og historier om området. Der vokser i øvrigt udelukkende sydafrikanske planter her.

8: Gå i Mandelas fodspor og tag til Robben Island

Tag båden ud til den berømte fængselsø, hvor Nelson Mandela tilbragte det meste af sin tid indespærret. Han blev løsladt i februar 1990. I 1996 blev Robben Island Museum oprettet som et nationalt monument og et nationalt museum. I december 1999 blev Robben Island erklæret verdenskulturarv af UNESCO. Guiderne på øen er tidligere politiske fanger, og turen gør derfor stort indtryk på de fleste besøgende.

9: Hajdykning I Cape Town

Hvis du er på udkig efter ren vaskeægte udfordring, der får adrenalinen til at pumpe, så har du mulighvis fundet den her. Du træder ind i et bur med udstyr på, og sænkes så under vandets overflade. Her fra kan du betragte og komme ualmindelig tæt på verden største rovfisk: Den hvide haj. Føler du ikke for at blive sænket ned i et bur, kan hajerne også betragtes fra båden, hvilket også er en ganske fantastisk oplevelse.

10: Ta’ til Muizenberg

Muizenberg er en strand-forstad til Cape Town. Området snurrer med aktiviteter i højsæsonen hvor man vil kunne opleve skarer af feriegæster i gaderne. Selvom Muizenberg måske mangler det lyse havvand og imponerende klipper, er vandet varmere og bedre at svømme i her end nogen af ​​strandene på Atlanterhavssiden. Det er ligeledes meget børnevenligt. Muizenberg er stedet hvor surfing startede i Sydafrika, og det er stolt hjemsted for et decideret surfing-samfund. På trods af at bølgerne ikke er så store, er dette et godt sted til long boarding såvel som perfekt til begyndere inden for disciplinen. Den retro og unikke fornemmelse af stranden med de farverige victorianske strandhytter giver besøgende perfekte fotomuligheder! Træd tilbage i tiden for en stund og genopliv den tid, hvor Muizenberg var Cape Towns førende badestrand. En strand med blåt flag, den øverste på listen for sikkerhed, rekreative aktiviteter og miljøbevidsthed. Her skal du ikke bekymre dig om de hvide hajer. Muizenberg signalerer alarmer, hvis der overhovedet nogensinde skulle komme en haj forbi.

En rejse med Vores Afrika

Vi tilbyder skræddersyede rejseoplevelser til Sydafrika. Du bestemmer selv rejsetidspunkt og med vores rådgivning finder vi frem til det rette rejseprogram for dig. Kontakt os gerne for en snak eller et forpligtet rejseforslag.