12 seværdigheder i Antananarivo

Seværdigheder i Antananarivo er der masser af. Hovedstaden på Madagaskar er helt sin egen, som den ligger i det bakkede landskab i øens centrale højland. Læs her vores bud på interessante attraktioner og oplevelser i Antananarivo, eller Tana, som byen også kaldes.

Attraktioner og oplevelser i Tana

Rova Paladset

rova-paladset-antananarivo-madagaskar-02

Beliggende på toppen af ​​en af ​​de højeste bakker i byen, finder man Rova Paladset. Det kan ses fra hele Antananarivo. Paladset er også kendt under navnet ‘Manjakamiadana’, der betyder ”et fint sted at regere”. Det var hjemsted for Merina kongeriget og Madagaskar Kongeriget fra det 17. til det 19. århundrede.

rova-paladset-antananarivo-madagaskar-03

Området har lidt skade efter en påsat brand i 1995. Du kan dog stadig udforske ruinerne af de forskellige paladser, udehuse, kongegården og et kapel. Rova er åben fra kl. 9.00 til 17.00.

Musee d’art et d’archéologie

Det arkæologiske museum Musee d’art et d’archéologie viser flere af Madagaskars arkæologiske værker. Ved et besøg til museet kan du lære meget om Madagaskars historie, dets folk og dets traditioner. Udstillingen dækker perioden lige fra det 1. århundrede til nutiden.

På museet findes der etnografiske objekter fra hele øen og forskelligt køkkengrej, der er blevet brugt på traditionel vis. Du kan desuden se gravstedsdekorationer fra den sydlige del af øen, kendt som ‘aloalo’. Endvidere er der en række talismaner og objekter, der blev brugt til traditionelle ceremonier. Museet formår i den grad at bidrage til et bedre kendskab til Madagaskars kulturhistorie.

Musée Andafiavaratra

Madagaskar_Musee_Andafiavaratra.

Musée Andafiavaratra er beliggende i stueetagen af ​​det rosafarvede palads fra det 19. århundrede, der engang var beboet af premierminister Rainilaiarivony. Størstedelen af ​​samlingen omfatter artefakter, der blev reddet fra Rova paladsets brand i 1995.

En række kongelige portrætter, billeder og gaver giver besøgende et indblik i Merina-monarkernes liv. Andre højdepunkter omfatter etniske malerier af tribalførere og 1900-tallets fotografier af gadescener fra Antananarivo. Hold øje med det fossiliserede skelet af den uddøde dinosaurart Majungasaurus. Dyret levede på Madgaskar for 66 til 70 millioner år siden.

Gå pilgrimsturen til Ambohimanga

ambohimanga-madagaskar-01

Beliggende 24 km. nordøst for byen Tana, finder du Ambohimanga, der er en bakke og en traditionel fæstning, der fungerede som en åndelige plads for Merina kongeriget fra det 15. århundrede og fremefter.

Den murede landsby indeholder bevarede kongelige boliger og grave. Den betragtes som et helligt sted. Pilgrimme kommer fra hele landet for at tilbede helligdommen. I 2001 blev Ambohimanga indskrevet på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af dets betydning som et symbol på Madagaskars folkelige kulturelle identitet.

Lemurparken

Lemur på Madagaskar

På det 5 hektar store naturreservat ved navn ‘Lemurs Park’ kan du opleve 9 forskellige lemurarter. Herunder den sårbare, lille bambuslemur samt den truede sifakalemur. Disse karismatiske primater bevæger sig frit rundt i parken. De kan ses på utrolig nært hold på en guidet safaritur til fods.

Et andet højdepunkt i parken er den fantastiske panoramaudsigt. Parken har også et udendørs vivarium, der er hjemsted for kamæleoner, skildpadder, leguaner og mange andre dyr. Af de 70 plantearter, der findes i parken, er 40 af dem endemiske på Madagaskar. Parken er åben hver dag fra kl. 9.00 til 16.00.

Krokodillefarm

Madagascar_Croc_Farm.

Beliggende tæt ved lufthavnen er krokodillefarmen ‘Croc Farm’ en anden populær botanisk park. Hovedattraktionen her er Nil-krokodillerne, men parken er også hjemsted for ca. 80 andre malagaskiske dyre- og fuglearter. Du kan møde lemurer, fossa og verdens mindste kameleon, der når op til 1,1 cm i længden.

Krokodillefarmen er åben hver dag fra 9.00 til 17.00. Entré koster 15.000 Ar pr. voksen, svarende til ca. 25-30 kr. Børn under 8 år er gratis. Ønsker du at se krokodillerne blive fodret, sker det kl. 13.00 på onsdage, fredage og søndage.

Fugleobservation i Parc de Tsarasaotra

Parc de Tsarasaotra er et lille naturligt åndehul beliggende i hjertet af byens industrielle område. Det er en spændende grøn oase for fugleinteresserede.

Parkens Lake Alarobia er imidlertid et RAMSAR-vådområde. Det et ynglested for 14 truede og endemiske fuglearter. Det omfatter blandt andet den sårbare Madagaskar grebe, den truede Meller-and og den truede malagasiske damhejre.

Parken er privat drevet, og billetter skal bestilles på forhånd.

Sug atmosfæren til dig ved Analakely markedet

analakely-madagaskar

Antananarivos største markedsplads er ikke designet til at være en turistattraktion. Det er alligevel utroligt spændende at opleve den travle, kaotiske stemning. Her er fyldt af lokale leverandører, der sælger alt fra traditionelt stof til husholdningsartikler og souvenirs.

Oplev boder fyldt med bjerge af farverige friske råvarer, herunder eksotiske frugter, friskfanget fisk og lokale delikatesser såsom et grillet firben. Hvis du kan tale fransk eller madagaskisk, vil du være i stand til at forhandle dig frem til nogle ekstraordinære gode priser . Vær dog opmærksom på lommetyve hele tiden, og hold dine værdier tæt på kroppen.

La Digue Markedet

Madagascar_La_Digue

La Digue Market er en souvenir shoppingdestination. Markedet ligger udenfor Antananarivo på vejen til Ivato International Airport. Her finder du hundredvis af boder, hvor der sælges håndværk og kunst fra hele Madagaskar.

Uanset om du leder efter træudskæringer og broderede stoffer eller krydderier og vanilje, så finder du det her. Det forventes, at der forhandles om prisen. Find din indre krejler frem. Markedet er åbent fra 9.00 til 17.30 hver dag.

Tag på galleribesøg ved Is’Art Galerie

Oplev Tanas moderne kunstscene ved Is’Art Galerie, som er hovedstadens eneste moderne galleri. Det blev grundlagt i 1999 som værksted og udstillingsområde. I dag instruerer galleriet lokale børn i forskellige kreative aktiviteter og hjælper kunstnere til at fremme og udstille deres arbejde.

I kunstgalleriet kan du se de fineste malagasiske malerier, fotografier, skulpturer og designs udstillet sammen med udenlandske mesterværker. Galleriet, der ligger i en gammel farvebutik, rummer den årlige festival for bykunst, der har til formål at fremme samarbejdet mellem malagassiske og andre afrikanske kunstnere.

Køb kvalitetshåndværk ved Lisy Art Gallery

For en mere kommerciel kreativ oplevelse, bør du besøge Lisy Art Gallery, der ligger en kort køretur fra byens centrum. Her finder du en imponerende samling af kunst og håndværk designet til turistmarkedet. Du finder alt fra fine lædervarer til kurve og romflasker. Dette er stedet, hvor du kan købe souvenirs af højere kvalitet.

Priserne er ikke til at forhandle. De er lidt højere, end på de lokale markeder. Fordelen ved at handle her er, at du kan betale med kreditkort og at du ikke skal bekymre dig om lommetyve. Endvidere har galleriet en række tilknyttede restauranter, som er super lækre.

Den katolske katedral i Andohalo

Madagascar_Chatolic_Cathedral.

Kirken blev bygget i 1873 og stod færdig i 1890. Idag er katedralen et storslået eksempel på gotisk arkitektur og er et vidunderligt sted at besøge. Med sine tvillingtårne ​​og rosetformede vinduer sammenlignes katedralens facade ofte med Notre-Dame i Paris. Indvendig er indretningen mindre udsmykket og prangende end i de fleste katolske kirker. Kvaliteten og synet af ​​det farvede glas er dog forbløffende – et meget smukt syn.

Er du blevet inspireret til selv at udforske nogle af Antananarivos mange seværdigheder, så dyk ned i vores rejseforslag til Madagaskar. Vi tør godt garantere, at du ikke fortryder, at du lader din næste rejse gå til verdens 4. største ø.