13 grunde til at tage til Namibia

Hvis du tænker på en kør-selv rejse gennem Afrika, er Namibia med stor sandsynligvis på din liste. Og der er bestemt mange gode grunde til at tage til Namibia, hvis det er sådan en rejse, du drømmer om. Dette smukke land vil overraske på så mange niveauer, så vi har her samlet 13 grunde til at besøge Namibia; ikke nødvendigvis i nogen bestemt rækkefølge.

1. Namibias tyske arkitektur

Namibia, engang kendt som det tyske Sydvestafrika, var en tysk koloni mellem 1884 og 1919. Det er ingenlunde underligt, hvis du synes, at det lyder lidt for godt til at være sandt. Men at gå gennem Swakopmund er vitterligt som at slentre rundt midt i en traditionel tysk landsby. Vi synes, at Swakopmund er den mest tyske by i Namibia. Det er ikke kun de mange gamle og smukke bygninger, der er tydelige tegn på den tyske koloni-arv i Namibia; såsom Kaiserliche Bezirksgericht (statshuset) eller Hohenzollern-bygningen. Det er også de mange tyske vejskilte, de typiske bindingsværksbygninger og en ølhave med Erdinger Weissbier, der giver en tyske assosiationer. Og bare vent til du høre tonerne fra kirkeklokkerne ved middagstid, der angav frokosttid! Typisk tysk. Så hvis du gerne vil kombinere en tysk ferie med en tur til Afrika, skal du helt sikkert tage til Namibia – to fluer med ét smæk.

2. Namibias fremragende infrastruktur

Har du rejst i Afrika før, ved du måske også at vejnettet ikker det bedste i hele verden. Tager du derimod en tur til Namibia, vil du hurtigt finde ud af at landets infrastruktur er et af kontinentetes bedste. Vejene er velholdte og forbinder alle de store højdepunkter. Namibia er bestemt en vidunderlig destination, der skal udforskes på en fleksibel selvkørsel. Du bør dog ikke undervurdere rejseafstande. Namibia er et stort land, og rejsetider kan undervurderes – især når man kommer fra Europa, hvor 400 km let kan gøres på et par timer. Planlæg din rejse godt sammen med dit rejsebureau! Husk, det skal være en ferie; du skal ikke føle, at du er på flugt.

3. Namibias fantastiske stjernehimmel

På grund af et ekstremt tørt klima og en lav lysforurening eksploderer Namibias nattehimmel med en million stjerner. Det er en fantastisk følelse at se Mælkevejen over dig og næsten føle, at du kan røre ved den. Vi elsker Namibias ørken camps, hvor du kan rede din seng på din private terrasse, så du kan sove sikkert under stjernerne. En temmelig civiliseret campingform, men alligevel spændende. Af sådanne camps kan vi anbefale Sossusvlei Dessert Lodge, Namib Dune Star Camp og Wolwedans Star Camp.

4. Meget mere end blot en ørken

Namibias brændende røde klitter er berømte og nok de mest fotograferede klitter i verden! En lille bestigning af den mest populære Klit 45 er en virkelig vidunderlig oplevelse. Namibia er dog mere end bare sandklitter. Der er den fascinerende Fish River Canyon, en gigantisk kløft, der er omkring 160 km lang og 27 km bred! Nogle steder er den næsten 550 meter dyb. Det er et godt sted at se en namibisk solnedgang. En anden fantastisk kløft at udforske er Sessriem Canyon på vej til Sossusvlei. Og hvis du gerne vil se nogle skæve træer, så er Quiver Tree Forest i Keetmannshoop stedet at tage til. Kokerboom er en af de mest karakteristiske planter i Namib.

5. Kvinder bader ikke

…altså ikke alle kvinder, men kvinderne i den betagende Himba stamme. For at holde sig frisk og ren brænder de commiphora-planten og dækker kroppen under et tæppe. Røgen åbner og renser porerne. De fugter derefter deres krop med en rød pasta af okker og smør; deraf den smukke jordrøde hudfarve. Fantastisk ikke? Og hvem ville have troet, at deres kropslugt er en dejlig jordagtig duft. Hvis du er interesseret i kultur, er muligheden for at møde Himba grund nok i sig selv til at besøge Namibia.

6. En rejse væk fra folkemængderne

At rejse rundt i Namibia er simpelthen fantastisk, da du rejser langt væk fra folkemængderne. Namibias befolkningstæthed er 2,8 personer pr. Kvadratkilometer. Så når du forlader byer og nationalparker, har du følelsen af at være den sidste person på jorden. Det er ikke usædvanligt at du ingen andre biler oplever på vejen. Sørg i øvrigt for at besøge Solitaire; helt sikkert et mennesketomt sted med kun ca. 92 indbyggere. Men ikke destomindre finder du det det bedste bageri i Namibia her; den berømte æbletærte og den gamle bilgård er bestemt et stop værd på vej til Namib-Naukluft National Park. At undslippe folkemængderne må være en af mine største grunde til at besøge Namibia for den eventyrlystne opdagelsesrejsende.

7. Namibia er for rejsende med alle budgetter

Safarier i Afrika er generelt ikke en billig affære. Det er det, vi elsker ved Namibia – her finder du et fantastisk udvalg for alle budgetter. Mange rejsende udforsker Namibia på en fleksibel kør-selv rejse, som også er et godt valg for budgetbevidste rejsegæster. Hvis du er presset med tiden, kan en luksuriøs fly-in safari måske være en bedre mulighed for at opleve det smukke Namibia. Bonussen er, at du kan beundre Namibias attraktioner ovenfra. Hvis du foretrækker at holde dig til landjorden, men ikke ønsker at køre selv, kan der let arrangeres en privat guidet tur. Med hensyn til indkvartering tilbyder Namibia alt fra charmerende B&B’s og idylliske pensionater til fine hoteller og luksuriøse safarilejre. Valget er dit.

8. Dyreliv i massevis

Vi ved det godt, når man tænker på eminent dyreliv har Kenya og Tanzania dækket det hele. Undlad dog at afskedige Namibia helt alligevel. Vandhullerne i Etosha National Park bidrager til nogle betagende naturoplevelser med vilde dyr. Det er ikke svært ved at finde løver, flokke af zebraer og giraffer. For tætte cheetah-møder er det anbefalelsesværdigt at besøge Cheetah Conversation Fund; en verdensledende organisation dedikeret til at redde geparden i naturen. I Damaraland har du også mulighed for at opleve ørkenens elefanter, der på glimrende vis har tilpasset sig de barske levevilkår i ørkenen. Og pas på de vilde heste i Aus! Måske kan du komme med din egen konklusion, hvor de kommer fra … Er de mon flygtet fra Duwisib Slot, eller opgav tyskerne dem efter første verdenskrig? Et mysterium, der sandsynligvis aldrig bliver løst…

9. Et strejf af uhyggelighed

Hvis du foretrækker en tur væk fra den slagne vej, anbefaler vi et besøg på Skeleton Coast. Kun 800 besøgende årligt har lov til at besøge denne dystre, men smukke kyst i Namibias mest afsidesliggende region. Kysten er fyldt med hvalben og smuldrende skibsvrag. For fantastiske fotografiske muligheder kan du tage til spøgelsesbyen Kolmanskop. I sine glansdage var det en lille pulserende by, der blev etableret under det såkaldte ‘diamant rush’. Denne nu forladte gamle bydel ædes langsomt af de mægtige klitter i Namib-ørkenen.

10. Ørkenen er slet ikke øde

Hvem ville have troet, at der er så meget liv i ørkenen? Vær forberedt på et fantastisk eventyr, når du søger efter Little Five. Se The Dancing White Lady Spider spinne omkring for at undslippe fjenden; tilsyneladende 44 omdrejninger pr. sekund. Vidste du, at de gennemsigtige Namib Dune gekkoers svømmefødder svarer til sne-sko? Det hjælper gekkoen med at gå på tværs af sand uden at synke i. Hold også øje med det Shovel snoutet firben og Sidewinder-slangen. Det lyder spændende, ikke?

11. Tag dine vandresko på

Hvis du er en aktiv rejsende, vil du elske Namibia. Det er en fantastisk destination, der tilbyder alt fra lette gåture til udfordrende vandreture. Mange camps tilbyder fantastiske vandrestier til at udforske omgivelserne – enten alene eller med en guide. Tok Tokkie Trails er en smuk tre-dages vandretur, hvor du kan komme tæt på Namib-ørkenen. Fish River Canyon er også et fascinerende sted. Fish River Lodge tilbyder fantastiske vandrepakker med erfarne guider og af forskellige længder. Bemærk, at vandreture kun finder sted mellem april og september.

12. Swakopmund – eventyrets hovedstad

Hvis ‘fare’ er dit mellemnavn, findes der flere måder at få gang i din adrenalin. Fra sky diving, paragliding og naturskønne flyvninger til sand boarding, quad biking og dune carting; i Swakopmund bliver du forkælet med et bredt udvalg af valg. Hvis du foretrækker det lidt mindre hektisk, så er det en glimrende oplevelse at tage på ridetur eller måske et delfin cruise.

13. Godt forbundet til fantastiske landekombinationer

Hvis penge og tid ikke betyder noget, er Namibia det ideelle sted at kombinere din rejse med andre lande i det sydlige Afrika. Der er direkte flyvninger mellem Windhoek og Maun. Ligeledes er det ideelt at tilføje en safari i Okavango Deltaet i Botswana til din ørkenoplevelse. Hvis du gerne vil slappe af på uberørte strande, skal du tage til det fascinerende Mozambique. Og hvis du gerne vil shoppe i det pulserende Cape Town, så hop på en direkte flyvning fra Windhoek til moderbyen i Sydafrika.

For lige at opsummere: Vi anbefaler ikke Namibia til rejsende, der er på udkig efter en karakteristisk og klassisk safari-oplevelse. Men Namibia er en vidunderlig destination for alle, der nyder uberørte landskaber og unikke kulturer.

Er du blevet inspireret til dit eget Namibia eventyr, er vi blot et opkald eller en mail væk fra at planlægge en mindeværdig tur for dig. Du finder vores kontakt oplysninger i det gule felt i højre hjørne.