20 fantastiske oplevelser i Kenya

Læs her om 20 fantastiske oplevelser i Kenya, som du ikke må gå glip af på din rejse til det smukke østafrikanske safariland. De, som aldrig har været der, har en tendens til at tænke på Kenya som en fantastisk safaridestination – og ikke så meget mere end det. 

Men Østafrikas største rejsedestination, med ca. 1,5 millioner internationale besøgende i 2017, er faktisk en farverig palette af forskellige oplevelser både i byerne og i naturen. Selvom dyrelivet er det helt store trækplaster, så har Kenya også meget andet at byde på. Såsom de fantastiske strande ved Det Indiske Ocean, verdensklasse trekking, et festligt natteliv, samt alsidig kultur og spændende måder at komme rundt i landet på lige fra traditionel sejlads til en spritny togrute.

Liste over Kenyas top 20

1. Tag til toppen af Mount Kenya

Mount Kenya

Mount Kenya er Afrikas andet højeste bjerg. Det højeste er det berømte Mount Kilimanjaro. På Mt. Kenya er vandrestierne dog meget mindre fyldte end på den tilsneede storebror, Mt. Kilimanjaro. 

Du vil normalt have bjerget helt for dig selv på et trek på Mount Kenya. Trekket varer 4-5 dage fra start til slut. Det er også muligt at komme på en kortere guidet tur via en af de 3 hovedruter til toppen.

2. Oplev gnuernes vandring i Masai Mara

gnuer

Med ankomst fra Serengeti-sletten vandrer millioner af gnuer, antiloper og zebraer – og alle rovdyrene, der følger med – igennem Masai Mara mellem juli og oktober under det, der kaldes gnuernes vandring. 

Spektaklet tiltrækker safarigæster fra nær og fjern. Vandringen kan opleves under en safari enten i firehjulstrækker, fra fly eller luftballon, til fods eller på hesteryg. Mulighederne er mange, og valget er dit.

3. Nyd sand, sol og hav ved Diani Beach

Diani Beach, Kenya

Med en strækning på 17 km. langs den sydlige del af Kenyas kyst, ligger Diani, som flere gange er kåret som Østafrikas bedste strandoplevelse.

Udover det pulverhvide sand og azurblå vand omgivet af koralrev, tilbyder Diani en bred vifte af aktiviteter som kitesurfing, faldskærmsudspring, snorkling og jetskiing. Langs stranden finder du moderne barer og restauranter, hvor du kan nyde frisklavede, smagfulde retter.

4. Adopter en forældreløs elefantunge

Elefantbørnehjem, Nairobi, Kenya

I udkanten af Nairobi ligger David Sheldricks elefantbørnehjem, der igennem årene har reddet hundredvis af babyelefanter samt det blinde næsehorn, Maxwell. Børnehjemmet blev grundlagt i 1977 af David og Dame Daphne Sheldrick.

På elefantbørnehjemmet er det muligt at komme helt tæt på elefantungerne og se dem blive fodret. Du har sågar mulighed for at ”adoptere” en af elefantungerne for 50 USD pr. år og på den måde følge med i ungens udvikling.

5. Rejs med det nye ekspresstog fra Nairobi til Mombasa

tog-kenya-nairobi-mombasa

Togruten fra Nairobi til Mombasa er i den grad blevet opgraderet. Den legendariske togrute blev moderniseret i 2017 for en pris på ca. 2,3 millarder USD. Både skinnerne og passagertoget blev istandsat, og rejsen tager nu kun 4,5 timer og er derfor blevet forkortet med adskillige timer.

Turen koster mellem 60-200 kr pr. vej. På turen kører du blandt andet igennem Tsavo Nationalpark, og der er derfor en god sandsynlighed for at opleve elefanter, bøfler, giraffer og andet dyreliv på vejen.

6. Besøg perlefabrikken Kazuri

Kazuri perlefabrik, Nairobi, Kenya

I udkanten af Nairobi ligger Kazuri perlefabrik, hvor der laves håndlavede perler og keramik. Centret startede i sin tid som et forsøg på at skabe arbejdspladser for enlige mødre i Kenya. I dag arbejder mere end 300 kvinder på centret, og der produceres perler til mange af verdens lande, blandt andet Danmark.

 Under et besøg får du en rundvisning på fabrikken, hvor du ser, hvordan perlerne bliver formet, malet, brændt og sammensat til fine smykker. Det er efterfølgende muligt at købe smykkerne i souvenirbutikken.

7. Sejl med traditionel dhow ved Lamu Island

Dhow-trip-02

Lamu Island er et af de sidste tilbageværende steder, hvor man kan sejle i traditionel dhow, som er en arabisk sejlbåd. Dhows blev i sin tid brugt som transportmiddel mellem Østafrika, Indien og Mellemøsten. Det er muligt at tage på solnedgangsture, snorkelture eller besøge nogle af de omkringliggende øer under en dhow sejlads.

8. Oplev Tsavo Nationalpark fra luften

tsavo-national-park-west-02

Kenya er bare smukkest fra fugleperspektiv! De ellers kæmpestore elefantflokke ligner pludselig bittesmå prikker, og det vil gå op for dig, hvor stort et område, de kenyanske sletter dækker over.

Eventyret starter allerede tidlig morgen, hvor du bliver hentet og kørt til din luftballonskaret, der venter på dig. Her starter dagen med en fantastisk solopgang og en efterfølgende champagnebrunch i naturen.

9. Dans natten lang i Nairobi

nairobi-kenya-

Hovedstaden Nairobi er kendt for et festligt natteliv, der byder på samme type af moderne diskoteker og barer, som man finder mange andre steder i verden.

Især kvarteret Westlands byder på adskillige barer, klubber og cocktail lounges, hvor lokale kenyanere og turister fra nær og fjern mødes og danser natten lang.

10. Kom tæt på krokodillerne ved Lake Turkana

crocodile-serengeti

Et af Kenyas mest mystiske steder finder man nordpå ved Central Island Nationalpark, der ligger midt i Lake Turkana. Øen huser verdens største koncentration af de frygtindgydende nilkrokodiller såvel som tre aktive vulkaner, tre blågrønne kratersøer, sortsandede strande og et enkelt overnatningssted. Det giver øen en øde og rå atmosfære, man skulle tro stammede fra tiden med dinousaurer.

Så gå på opdagelse i landet for længe siden og oplev naturen og dens kræfter på tæt hånd.

11. Besøg næsehorn ved Lewa Rhino Conservancy

næsehorn

Udrydningen af næsehorn er så godt som standset i Kenya. Den fantastiske udmelding kommer efter mange års kamp mod krybskytteri, hvor blandt andet Lewa Rhino Conservancy har stået i spidsen for den enorme indsats, som det har krævet. Kenya stod nemlig overfor en grum sandhed: i 1984 var der kun 15 tilbageværende næsehorn, mens der i dag menes at være over 150 næsehorn.

Det er en kombination af bevæbnede patruljer, indhegning, teknologi, intelligens og samarbejde med lokalsamfundene, der har fået Lewa til at lykkedes med at eliminere krybsskytteriet.

12. Gå i Karen Blixens fodspor

Karen Blixen, Nairobi, Kenya

Den danske forfatter Karen Blixen blev udødeliggjort i filmen ”Out of Africa”, hvor hovedrollen spilles af den anerkendte Meryl Streep.

Blixen tilbragte 18 år i Kenya fra 1913-1931, hvor hun boede på en kaffefarm i udkanten af Nairobi. Farmen fungerer i dag som museum, der skildrer hendes liv og hårde skæbne i landet. Og til dem, som kender historien, så JA. Man kán fra kaffefarmen få et glimt af de berygtede bakker ved Ngong Hills.

13. Tag på snorkel- eller dykkertur i Det Indiske Ocean

dykning, fisk

Kisite Mpunguti Marine Nationalpark skaber de optimale leveforhold for havets mange skabninger, lige fra hvaler til delfiner, havskildpadder, 250 forskellige fiskearter og 56 slags koraller.

Dykker- og snorkelture er populære fra Diani, Tiwi og Shimoni. Undervandsverdenen er bedst at opleve mellem august og marts, hvor havet er roligere.

14. Oplev naturens lyserøde vidunder

Flamingoer_Lake_Nakuru

Mere end 240 fuglearter besøger hvert år Lake Nakuru i Great Rift Valley. Men de mest fotogene er uden tvivl de lyserøde flamingoer, der flyver over søen i flokkevis.

Næsehorn og løver er blandt de andre beboere, der lever omkring søen. Du finder luksuriøs indkvartering langs bredden med otte camps samt Lake Nakuru Lodge.

15. Få et tungekys fra en giraf

Giraf Center, Nairobi

En træplatform er hvad der bringer dig bogstavelig talt ansigt-til-ansigt med de sjældne og truede Rothschild giraffer på AFEW girafcentret i udkanten af Nairobi. Her har du mulighed for at fodre girafferne og endda få et vådt kys fra en af giraffernes lange, sorte tunger. Hvis du altså er frisk på et eventyr og tør udfordre dig selv.

16. Træn mod et maraton i Iten

Beliggende i højlandet ved Eldoret, finder man byen Iten, der er kendt for langdistanceløb. Mange OL vindere og verdensrekordholdere kommer netop fra denne by.

Det er muligt at træne op til et maraton i Iten. Du kan sågar få lokal eksperttræning i en af de mange Running Camps, der findes i området.

17. Overvind din fobi for slanger

Black_Mamba_

Kom tæt på nogle af Kenyas farligste slanger som den sorte mamba, spyttende kobraer, pytoner og puffadder. Ved Bio-Ken slangefarmen tæt ved Watamu kan du opleve dem alle. Farmen tilbyder slangesafarier på op til tre nætter, hvor du er med til at spore, fange og sætte slangerne tilbage i naturen.

18. Tag på byrundvisning i Mombasas gamle bydel

Mombasa_Old_harbour_Kenya.

Mombasa blev grundlagt i det 14. århundrede af sultaner og var Kenyas store handelsport. Mombasa blev senere både portugisisk og britisk herredømme.

Den gamle bydel i Mombasa står tilbage med fortidens charme i form af smalle gader, moskéer, kaffebarer, trædøre og gamle bygninger. Her står Fort Jesus tilbage som det altoverskyggende symbol på Mombasas historie.

19. På cykeltur gennem Hell’s Gate

Hell's_gate_Kenya

Hell’s Gate ligger i en af de afrikanske nationalparker, hvor det er sikkert at cykle. Parken ligger små 100 kilometer fra Nairobi i folderne af Great Rift Valley og består af et fascinerende, lavastøbt landskab. Manglen på de farlige dyr gør parken helt idéel til cykling. Det er muligt at leje cykler inde i parken eller booke en tur på forhånd udenfor parken.

20. Sov under den klare stjernehimmel

Loisaba_Conservacy_Star_bed

Selvfølgelig kan du campere i Kenya. Men hvorfor gøre det kompliceret, når du kan nyde den friske luft i en stjerneomringet seng i Loisaba Conservancy. Personalet består af lokale folk fra samburu og masai stammen. Campen har fire senge, der rulles ud på dækket, hvorfra du kan nyde den funklende stjernehimmel. Du kan sågar møde elefanter og andre dyr, der kommer forbi til en aftendrink ved vandhullet.

Hvis du bare må dykke ned i nogle af Kenyas mange fantastiske attraktioner, så lad dig inspirere af vores  eksempler på rejseprogrammer til dit private kenyanske rejseeventyr.