Zanzibar: Her får du 40 fantastiske ting du kan opleve på øen

Zanzibar er et af vores yndlingssteder i verden. Nærmest alt ved Zanzibar appellerer til os: Historien, kulturen, strandene, aktiviteterne og den smagfulde mad.

Der er så mange ting at lave på Zanzibar, og uanset om du er backpacker, på bryllupsrejse eller bare tager på en 5-dages ferie, slapper af i et par dage efter en Serengeti-safari eller en tur op ad Kilimanjaro, er vi sikre på at du også vil elske øen. Her er der nemlig Zanzibar-oplevelser for alle. Og så gør det jo ikke noget, at her er absolut smukt.

Hvis man ikke er den type, der ligger og daser på en strand hele dagen (der er absolut ikke noget galt ved at være den type), men hellere vil opleve hvert et hjørne af de steder, du besøger, så er der masser af dykke ned i på Zanzibar. Her kan du lige uden for din dør få et indblik i hverdagen, møde lokale mennesker, gå væk fra de slagne steder og spise lokalt lækkert mad. Her er også masser af turistiske ting, at lave. Gode ​​ting bliver turistiske af en grund, ikke?

Så med denne liste tilstræber vi at give dig nogle ideer til de bedste ting, du kan lave på den magiske ø Zanzibar.

1. Tag på vandring i Stone Towns labyrintiske gader

Uanset om du ankommer med fly eller til søs, vil du passere gennem byen, og vi vil bestemt anbefale at tilbringe mindst to dage i Stone Town for at nyde den lækre swahili-kultur og unikke atmosfære.

For at få den fulde Zanzibari-oplevelse skal du bo på et ægte hotel i Zanzibari-stil. Der er masser af gode hoteller til rimelige priser, herunder nogle, som vi har har udvalgt som de bedste inden for vores standard.

2. Se akrobatik og Capoeira på stranden

Nogle aftener, lige før solnedgang, udfører nogle af de lokale drenge akrobatik og capoeira på stranden uden for Livingstone Beach Restaurant i Stone Town. Stranden er, selvom den ikke er idyllisk som dem uden for byen, normalt travlt med både lokale og turister, der nyder det tidlige aftenlys og sprøjter rundt i vandet.

En skare begynder at dannes, når disse utroligt talentfulde unge superstjerner begynder at lave backflips og araberspring ned til vandet. Det er et fantastisk syn. Især med tæerne begravet i det bløde sand og en Kilimanjaro øl i hånden.

Vores tip: Vær ikke bange for at gå over og snakke – drengene er virkelig søde og venlige!

3. Køb krydderier og klæder på Darajani Market

For en virkelig fantastisk, fordybende og sensorisk shoppingoplevelse, kan vi anbefale dig at gå ned til Darajani Market, lige i hjertet af Stone Town. Det er en fantastisk, lokal oplevelse såvel som en af ​​de gratis ting at lave i Stone Town (altså, hvis du ikke køber noget).

Her finder du leverandører, der sælger alle mulige nyttige ting – krydderier, tøj, mobiltelefoner, olie, plastvarer, køkkenredskaber, farverigt stof, frisk brød, frugt og grønt, kød. Og hvis du kommer tidligt på dagen, kan du endda fange den store fiskeauktion.

Køb en samosa eller chapati fra en gadebod, mens du vandrer rundt. Og vær ikke bange for at snakke og nyde handleprocessen – Zanzibari-folk er meget venlige!

Vores tip: Hvis du tager billeder af mennesker på markedet, eller de fleste andre steder på Zanzibar, så spørg først. Eller tag meget generelle gadebilleder, da det ikke er høfligt at tage billeder af mennesker uden deres tilladelse, da mange ikke bryder sig om det, især den ældre generation.

4. Spis aftensmad i Forodhani Gardens

Hver aften i området Forodhani Gardens ved strandpromenaden i Stone Town, opstiller gadesælgere deres boder, hvor fra der sælges frisk frisk, skaldyr, kød, samosaer, urojo-suppe, frugt, grillet majs, Zanzibar-pizzaer og sukkerrørsaft til turister og lokale.

Hvis du spekulerer på “Hvad dælen er en Zanzibar pizza?” Det er en tynd pandekagesteg, fyldt med stort set alt som er kogt i ghee. Du spiser det med en cocktailpind, og de er ret gode!

Du kan få søde Zanzibar pizzaer med bananer og chokoladesauce eller salte med kød, grøntsager og ost.

Kom til Forodhani Gardens omkring solnedgang, gå en tur rundt blandt boderne, tag noget mad og et glas sukkerrørsaft, sid på muren og tag det hele ind. Der er ingen stole og borde, så man slår sig blot ned, hvor der er plads.

Vores tip: Hvis du vil finde den bedste madbod, skal du holde øje med hvor de lokale køber deres mad fra. Det kan eksempelvis anbefales at købe fra Mr Mango. Du kan finde ham nær havmuren til venstre, hvis du ser på markedet med ryggen til havet.

5. Shop Til You Drop

Shopping i Stone Town er fantastisk. Det er næsten som at gå rundt i en lille version af Marrakech. Vi er vilde med alle de små curiobutikker, der sælger fine ting – og Stone Town har masser af den slags.

Du kan købe malerier, smykker, træudskæringer, masai armbånd, Zanzibar skrin og eksotiske krydderier. Mange af disse butikker sælger de samme masseproducerede ting, du finder overalt i Afrika, men her finder du den ulige unikke vare, og det er altså bare noget særligt at sige, at ‘jeg købte dette på Zanzibar’.

Vores tip: Glem ikke at prutte om prisen. Start lavt og mødes derefter i midten – det er ret sjovt, når du får fat i det!

6. Tag på vandretur i Stone Town

En af de bedste ting at gøre på Zanzibar, for at få en ægte forståelse af øen, er at tage en vandretur. Stone Town er UNESCO verdenskulturarv og et af de mest interessante steder, vi nogensinde har været på.

Selvom vi vil sige, at det ikke er nødvendigt at tage på en arrangeret tur med guide, og at det er helt fint at vandre alene, så vil det at have en guide i et par timer alligevel give et godt indblik i øen (og spare dig for at fare vild i labyrinten af gyder)

Nogle af de bedste ting at gøre i Stone Town inkluderer House of Wonders (som desværre kollapsede 1. juledag 2020 – det opsummerer jo hele år 2020 meget godt, ikke sandt?), Old Fort, Freddie Mercury’s House, St Joseph’s Cathedral, Hamamni Persian Baths, Jaws Corner, Abeid Curio Shop og Zanzibar Cultural Arts Center.

Det vi virkelig elsker ved turene rundt i Stone Town, er, at guiderne påpeger alle de små detaljer i arkitekturen, ting, som du aldrig selv vil lægge mærke til. Desuden forklarer de meget om øens kultur og historie, Omanske sultaner og prinsesse Salme, en feminist og oprører, der skrev memoirer om en arabisk prinsesse fra Zanzibar.

7. Spis på en tagrestaurant

At spise på en tagrestaurant er en af de mest romantiske ting at lave i Stone Town, og de er det perfekte sted at slappe af om aftenen. Nyd kaldet til bøn og betragt solen, når den går ned over de kobberfarvede hustage.

En tilbagevendende favorit er den magiske Emerson på Hurumzi med en smuk udsigt over byen og levende Taarab-musik.

De har også en søsterrestaurant – den udsøgte og romantiske Tea House Restaurant på øverste etage i Emerson Spice Hotel. Restauranten er kendt for at være en af de bedste restauranter i Østafrika. 5-retters menuen skifter dagligt, afhængigt af hvad deres fisker fanger den morgen.

Vores tip: Lav reservation på forhånd, da begge restauranter har meget travlt og har begrænset plads. Vi hjælper naturligvis gerne med dette.

8. Lær om Zanzibars slavehandel

Zanzibar beskrives som en smeltedigel med en blanding af arabiske, afrikanske, indiske og europæiske arv, der skaber et unik kulturelt mix på øen, sjældent set andre steder. En af grundene til dette, er Zanzibars mørke fortid, og vi synes, det er vigtigt, at folk er opmærksomme på de grusomheder, der skete i fordumstid.

Zanzibar var et vigtigt handelssted for mange ting, herunder slaver. Slavehandlen var brutal, hvor hundreder af tusinder af mennesker blev handlet gennem Bagamoyo på fastlandet for at blive solgt på Zanzibar. Derefter blev de sendt mod øst eller vest, hvor mange passerede gennem Liverpool i England.

Vis din respekt på Slave Monument, og du kan ligeledes besøge det gamle slavemarked samt David Livingstones hus, en vigtig figur i afskaffelsen af slavehandelen, der engang kaldte Zanzibar sit hjem.

Du kan enten vandre rundt alene eller hvis du vil få den fulde historie, kan du tage på en arrangeret tur med guide.

9. Kør med en Dala Dala

Ingen tur til Zanzibar (eller Tanzania) ville være komplet uden en lille tur med en lokal dala dala minibus. Disse har tendens til at være tæt-pakket, svedige og med tvivlsomme sikkerhedsoptegnelser, men de er en oplevelse og den billigste måde at komme rundt på øen på.

Vores tip: Det bedste sted at fange en dala dala i Stone Town er ved Darajani Market. Du kan stort set komme rundt hvor som helst på øen herfra.

10. Nyd en sundowner på Africa House Hotel

Hvis du leder efter et dejligt sted at nyde en drink i solnedgangen i Stone Town, er Africa House Hotel et godt sted at gøre det.

Bygningen blev bygget af en omansk slavehandler og senere omdannet til en engelsk klub, men fungerer nu som et hotel og en bar. Indretningen på hotellet er en blanding af Zanzibari og kolonistil, og selvom det ikke er billigt, har stedet en dejlig terrasse, med smuk udsigt over havet. Her fra kan du betragte traditionelle dhows sejle forbi, når solen langsomt går ned under horisonten.

Hav dog én ting in mente. Du tror måske, du har fået dig en god plads ud mod solnedgangen, men mange mennesker vil have billeder og er ligegalde med at stå foran dig og blokere for din udsigt. Så der er ingen garanti for den afslappende oplevelse, du forestiller dig .

Vores tip: For at få en bedre og mere intim udsigt kan du gå ned til Shangani Gardens.

11. Tag på landsbytur

Selvom det er fint at besøge en masse landsbyer på øen, kan det anbefales at få et indblik i det daglige liv på en organiseret landsbytur med en guide, hvor man bidrager til den lokale økonomi. Jambiani på østkysten er en fantastisk landsby at besøge, og folk er meget imødekommende. Du kan besøge fiskerne, lokale kvindegrupper, urtelæger og tangfarme. Mange ture, som denne, inkluderer også en traditionel swahili-frokost.

Husk igen på, at fotos af mennesker uden deres tilladelse på Zanzibar er et no go, men på en guidet tur bør der ikke være de store problemer. Hvis du tager afsted alene, bør du altid spørge om lov, før du tager billeder af nogen i landsbyerne.

12. Tag et ekstra beundringsværdigt kig på Zanzibari-dørene

Zanzibar-døre er i en liga for sig selv. Mens nogle døre og bygninger desværre er ødelagte, er der stadig mange af de originale døre, som er intakte, dekoreret og har betydninger bag sig.

Den mest berømte og fotograferede dør er den i Tippu Tip’s House, en zanzibarisk slave- og elfenbenhandler fra det 18. århundrede.

13. Tag til festival på Zanzibar

Zanzibar er vært for tre store festivaler om året:

Sauti za Busara: En musikfestival i Stone Town med en række fantastiske kunstnere fra hele Afrika. Festivalens navn betyder ‘Lyde af visdom’ og finder normalt sted i februar.

Zanzibar International Film Festival: Østafrikas største film-, musik- og kunstfestival, hvor de viser nogle af de bedste talenter fra området.

Zanzibar Beach og Watersports Festival: Dette er en kommunal-ledet non-profit-festival. De har vandsportkonkurrencer, musik og madboder! Lyder det ikke dejligt? Festivalen finder normalt sted i Jambiani i september.

Vores tip: Sørg for at booke din Zanzibar festivalindkvartering på forhånd, da der kommer mange besøgende til øen på disse tidspunkter.

14. Prøv de lokale fødevarer fra Zanzibar

Som værende et vigtigt handelscentrum på den gamle krydderirute mellem øst og vest, er Zanzibari-køkkenet, som du nok kan forestille dig, ret forbløffende. Under indflydelse fra hele verden vil vi gå så langt som at sige, at maden på Zanzibar er en af vores klare favoritter i hele Afrika!

Her er masser af dejlige fødevarer, du kan købe fra gaden inklusive vores favoritter: Kashata, urojo suppe, mishkaki og mango med chili. For at finde nogle af de bedste steder kan du tage en madtur på Zanzibar med en lokal guide.

Hvis du leder efter en restaurant, som er billig og autentisk, men virkelig, virkelig velsmagende, så besøg Lukmaan eller The Passing Show Hotel i Stone Town. Lokale fødevarer inkluderer stegt fisk, kylling, karry, biriyani og pilau ris samt samosaer og chapatis.

15. Drik kaffe ved Jaws Corner

Hvis du vil gøre som lokalbefolkningen, skal du tage til Jaws Corner i Stone Town. Et populært sted for folk (mænd for det meste) at samles, tale om politik, aktuelle forhold og sladder, mens de drikker sort kaffe med ingefær fra smukke små kopper uden håndtag. Virkelig en hyggelig og lokal oplevelse, du ikke skal gå glip af.

Vores tip: Ryst lidt med din kop, hvis du vil have en ny påfyldning. Prøv også et stykke kashata med din kaffe – det er lækkert.

16. Lad dig forkæle på Mrembo Spa

Når du har rejst rundt i Afrika et stykke tid, kan vi love dig, at du og din krop har brug for lidt afslapning. Dine fødder vil blive ødelagt, din hud er tør af varmen og støvet, og de ‘afrikanske massager’ (det kalder man det, når du kører på MEGET ujævne veje) alt sammen er meget spændende, men ikke særlig afslappende!

Mange af hotellerne rundt om på øen har kurbade. Men et af de bedste steder er Mrembo Spa i Stone Town, som tilbyder masser af smukke behandlinger, herunder Singo, en scrub, der traditionelt bruges af swahili-kvinder på deres bryllupsdag!

Det kan også anbefales at få en vidunderlig ansigtsbehandling med alt hvad du kan forvente dig af en Zanzibari spa – alt sammen økologisk!

17. Besøg den gamle apotek

Overfor færgeterminalen i Stone Town finder du Old Dispensary, hvor der engang blev udleveret medicin.

Det er en af de smukkeste bygninger på Zanzibar, og indvendigt er der en smuk gårdhave og et lille museum om øens historie.

18. Lær at lave mad i Zanzibari-stil

Mad spiller en så stor rolle i det daglige liv, uanset hvor du tager hen i verden. Så hvilken bedre måde at få et indblik i den lokale kultur? Der er et par forskellige klasser på øen, og nogle tager dig endda med til markederne for at købe ingredienserne først.

19. Nyd kaldet til bøn

Vi har hørt kaldet til bøn et antal steder rundt om i verden, men der er ingen steder som Stone Town.

Det melodiske og mystiske kald transporterer automatisk en til et andet tidspunkt, et andet liv. Vi har ikke noget imod det, når det vækker os klokken 5.30. Det er bare smukt.

Vores tip: Hvis du alligevel ikke kan lide at blive vækket tidligt, skal du medbringe ørepropper. Nogle hoteller udleverer dem, men ikke alle.

20. Tag en tur til Pemba Island og sov med fiskene

Måske ved du, at Zanzibar faktisk består af et par forskellige øer, og Pemba Island er en af dem. Øen ligger nord for hovedøen Unguja, hvilket er, hvad folk generelt mener, når de taler om Zanzibar.

Det er her, du finder det verdensberømte Manta Resort. Det resort, der har et undervandsværelse, der ligger på alle lister over ’10 fantastiske steder at bo, før du dør ‘! Seriøst – alle lister! Hvor fantastisk ville ikke det være at have en overnatning eller to her?

Færger fra Stone Town sejler på onsdage og lørdage og returnerer til Stone Town igen torsdag og søndag. Flyafgange afgår dagligt.

21. Tag på Safari Blue udflugt

Safari Blue er kendt for at være Zanzibars bedste bådtur!

Du starter i den lille landsby Fumba på sydkysten og sejler med en traditionel dhow til Menai Bay, hvor der kan være mulighed for at se delfiner. Snorkling er selvfølgelig på dagens agenda, hvor du har rig mulighed for at udforske koralrevene. Frokost består en skaldyrsbuffet, der inkluderer frisk hummer, fisk, calamari, kylling og vegetar-retter serveret på en sandbanke. Drikkevarer er ligeledes inkluderet!

Det er en heldagstur, så om eftermiddagen sejler du til Kwale Island, udforsker mangrove sumpene, ser et gammelt baobab-træ og slapper af på stranden, inden du sejler tilbage til Zanzibar ved solnedgang.

22. Besøg en krydderiplantage

Zanzibar kaldes ‘The Spice Island’ på grund af krydderierne dyrket på øen. På et besøg i en krydderiplantage kan du smage krydderierne direkte fra planten, så som vanilje, gurkemeje, spidskommen, kanel såvel som mange andre, der bruges til madlavning eller i traditionel medicin. Din guide forklarer, hvad krydderierne bruges til og deres unikke egenskaber.

Næsten hvert hotel tilbyder disse ture. De kan være lidt turistede, og inden du ved af det, vil du stå der iført en palmehat, som en lokal fyr har lavet til dig og sat på dit hoved.

Vores tip: Hvis du vil gøre det lidt anderledes, anbefaler vi at lave en kombination af krydderituren med en Darajani-markedstur og et madlavningskursus fra Tangawezi Bistro i Stone Town. En virkelig sjov oplevelse og dejligt at se krydderierne gennem deres fulde rejse.

23. Oplev de røde Colobus-aber i Jozani-skoven

Jozani Forest er hjemsted for de sjældne røde colobus aber. Når du går gennem skoven, får du chancen for at se aberne tæt på og lære om de forskellige planter og dyr, der kalder dette sted hjem.

Du kan enten leje en bil eller tage på en guidet en tur til Jozani Forest.

24. Tag cyklen på Zanzibar

Tænk lige over det. Hvor fantastisk ville det ikke være at cykle rundt om Zanzibar?

Bike Zanzibar, ledet af Juma, er din one-stop-shop for cykelaktiviteter på Zanzibar. Disse fyre tilbyder dagsture, cykelferie, cykelferie kun for kvinder, cykeludlejning og skræddersyede ture.

Vores tip: Bike Zanzibar tilbyder også en krydderitur på cykel, som oven i købet også tager dig forbi de røde colobusaber i Jozani Forest. Så hvis du har kort tid, eller bare vil være virkelig effektiv, kan dette være en god kombination!

25. Gå på en Sunset Dhow Cruise

Findes der overhovedet nogen bedre måde at se solnedgangen end ude på vandet?

Der er forskellige solnedgangsture, lige fra romantiske krydstogter til skøre festbåde. De fleste inkluderer drinks og nogle inkluderer også mad.

De fleste af solnedgangskrydstogterne afgår fra de største byer på den vestlige del af øen, ligesom dette 3-timers solnedgangskrydstogt med afgang fra Kendwa. Du kan også tage på bådture fra Nungwi og Stone Town.

Hvis du er på østkysten skal du ikke bekymre dig, herfra kan stadig nyde solnedgangen også. Vores absolutte foretrukne solnedgangskrydstogt på øen er Free Spirit dhow, der sætter sejl fra Michamvi og fører dig rundt Chwaka Bay (det eneste sted mod øst til solnedgang).

26. Fordyb dig i dybhavsfiskeri

Zanzibar er et mekka for dybhavsfiskeri. Med sin position langt ude i Det Indiske Ocean tiltrækker Zanzibars øhav alle mulige underlige, vidunderlige og store vildtfisk som barracuda, wahoo, kingfish, gulfinnet tun, sejlfisk og marlin (blå, sort og stribet) for blot at nævne nogle få. Alle er sæsonbestemte.

27. Dyk eller snorkel på Mnemba-atollen

Tag på snorkle- eller dykkertur ud til Mnemba-atollen, et af de smukkeste steder i dette område. Du finder en overflod af marine liv og kan endda være heldig at se delfiner også. Denne tur er ret forskellig fra Safari Blue-turen, så du kan gøre begge dele, hvis du gerne vil være på vandet.

29. Surfing på Zanzibar

Mens vi føler os aktive, hvorfor ikke prøve os frem med lidt surfing?

Zanzibar er ikke kendt som den gængse surfedestination, og du finder ikke mange surfere her. Men ikke destomindre findes der alligevel et par attraktive steder rundt om øen. Den eneste ulempe er, at forholdene ikke altid er ideelle, så timing betyder alt. Der er to surferskoler, vi kender til, Aquaholics og Surf Zanzibar. De fører dig til de bedste steder på det bedste tidspunkt. Sæsonen følger generelt de samme datoer som kitesurfingsæsonen.

Vores tip: De bedste steder at bo, hvis du gerne vil surfe er langs den sydøstlige kyst: Paje, Bwejuu, Jambiani og Dongwe.

30. SUP gennem mangroven

Hvis du nogensinde har prøvet stand up paddle boarding (SUP), ved du også hvor sjovt det er. Ikke så fysisk krævende som surfing eller kitesurfing, men stadig god træning, hvor man kan få pulsen op.

Surf Zanzibar tilbyder et par forskellige SUP-ture i smukke laguner og gennem mangrove i Chwaka Bay. De udlejer også boards og paddler, hvis du vil afsted på egen hånd. Efter deres ture kan du nyde en gratis drink på terrassen.

31. Ta’ til Full Moon Party på Kendwa Rocks

Hver måned (normalt på en lørdag) afholder Kendwa Rocks-hotellet på den nordlige del af øen fuldmåne-fest. Disse er på ingen måde lige så vanvittige som de fuldmåne-fester, du finder i Haad Rin på Ko Pha Ngan i Thailand – der er ingen neonfarvet og selvlysende maling og ikke noget med at drikke fra spande. Så hvis du skal prøve et beskedent Full Moon party, kunne det jo meget vel være her. (Normale lørdag aftener på Zanzibar er også sjove, skal vi lige sige.)

De afrikanske rytmer spiller, maden er god, og der er altid en fantastisk blanding af rejsende og lokale, der nyder festen. Du tilbringer natten med at danse bar fodet i sandet, lytte til reggae under stjernerne, se leopard-klædte dansere og ildkastere, der gør deres ting. For dem, der ønsker at slappe af, er der spots, hvor du kan læne dig tilbage, slappe af og betragte alle de andre.

32. Fra fest til fest

Selv når det ikke er fuldmåne, er der altid gang i en fest et sted! Hver nat skiftes barerne ved strand resortsene til at være vært for nattens fest. Spørg fyrene på din hotelbar, de er altid velinformerede.

Bortset fra Kendwa Rocks inkluderer andre populære steder Cholo’s og Coccobello i Nungwi og Jambo Beach Bungalows i Paje.

Red Monkey Lodge er et fantastisk sted at bo i Jambiani, og de afholder en Crazy Monday Jam-session hver uge – en du ikke må gå glip af. Nogle af hotellerne tilbyder transport, eller de kan arrangere en taxa! At tage i byen på Zanzibar er altid sjovt.

Damer, pas alligevel på mændene. De er generelt harmløse, men kan være nærgående og vedholdende på Zanzibar (og Tanzania generelt), og det kan måske blive irriterende for nogle.

33. Øv din yoga positur

Som ethvert strandparadis med respekt for sig selv, har Zanzibar selvfølgelig også sin rimelige andel af yoga-aktiviteter. Sunshine Marine Lodge, som er vores foretrukne Lodge til yoga retreats, tilbyder alle mulige fantastiske pakker (hvis du ikke tager på yoga rejse med os) og klasser og retreates. Du kan også kombinere retreatsene med ting som safari og dykning.

34. Spis frokost eller middag på The Rock Restaurant

Hvis du vil markere en af de store ting, du kan lave på Zanzibar, skal du tage mod sydøst, hvor du finder The Rock Restaurant lige ved Michanvi Pingwe-stranden. Denne restaurant er usædvanlig, fordi den bogstaveligt talt er bygget på en klippe i det Indiske Ocean.

Maden er ikke billig, og det er muligvis ikke den største gastronomiske oplevelse, vi nogensinde har oplevet. Men her er dejligt, og det er omgivelserne, der tager pusten fra en. Plus, de har dejlig, kold vin!

Det er vigtigt at booke i forvejen, da der ikke er plads til mange gæster.

35. Lær en ny færdighed

Har du lyst til at skabe dine egne skønhedsprodukter, måske lave noget batik eller blande nogle krydderier? Så book dig ind på en klasse på Mrembo Spa. Du kan endda forvandle dit smukke nye batikmateriale til en kjole, hvis det kan friste.

Her tilbyder de ligeledes lektioner i musik (trommer og andre traditionelle swahili-instrumenter, der bruges i taarab-musik), dans og tinga tinga-maleri – en markant malerstil, du vil se over alt i Østafrika. Disse lektioner understøtter Dhow Countries Music Academy.

36. Besøg Prison Island (Changuu)

Changuu (Prison Island) er et tidligere slavefængsel lige ved kysten til Stone Town. I dag er det hjemsted for kæmpe skildpadder fra Aldabra, importeret fra Seyshellerne. Du kan fodre skildpadderne, nyde skoven, solbade på den hvide sandstrand og få en fantastisk udsigt over Stone Town. Omkring øen er der et koralrev, som gør sig godt til snorkling, og vandet er oversået med farverige søstjerner.

37. Ta’ ud på hesteryg

Der er et par steder, der tilbyder ridning på stranden og gennem kokosnødplantagerne i Zanzibar. Vi har endnu ikke selv haft glæden af at prøve dette, men kan kun forestille os, at ride langs stranden og i vandet ved solnedgang på Zanzibar  er WOW! Sea Cliff Resort på vestkysten, halvvejs mellem Stone Town og Nungwi, er det bedste sted at ride.

38. Lær nogle kiswahili gloser

Langt de fleste lokale mennesker taler engelsk, men kender du til en lille smule af det lokale sprog vil du komme rigtig rigtig langt på Zanzibar eller nogen del af Tanzania for den sags skyld. Bare ved at komme med et par hilsener får du en enormt respekt og svaret ‘Ah, du taler swahili? “Du svarer “Kidogo, kidogo” – tro os, det vil blive modtaget godt.

39. Slap af på stranden

Efter alle disse aktiviteter er der kun én ting tilbage for dig at gøre, og det er at slappe af på strandene, måske med en kold Kilimanjaro-øl i hånden. Zanzibar har nogle verdensklasse strande over hele øen, så uanset hvor du befinder dig, kan du være sikker på at elske det. Her er et par af vores favoritter:

Kendwa: Kendwa Rocks Full Moon Party, backpacker-venlig destination, masser af aktiviteter, fantastisk til solo rejsende, smukke solnedgange, roligt vand. Meget kølet om dagen. Bortset fra Kendwa Rocks elsker vi Zuri Zanzibar, det er smukt.

Nungwi: I nærheden af- og sammenlignelig med Kendwa, men lidt travlere (der er en stor landsby her) og mere altomfattende resorts, masser af rejsende og ting der foregår. Vi anbefaler enten Langi Langi eller Z Hotel.

Matemwe: Meget cool, landsbyliv, uspoleret af turisme, tæt på Mnemba Atoll.

Michamvi: Det eneste sted til solnedgang i det østlige Zanzibar, har udsigt ud over en smuk bugt, mere støjsvag end de andre resorts. Bo på Upendo Zanzibar for et sofistikeret ophold og en fantastisk udsigt over Rock Restaurant (ingen solnedgang på denne side af halvøen) eller på den anden side (med solnedgang), prøv Kae Funk for en afslappet stemning eller Michamvi Sunset Bay.

Pongwe: Smuk badeby, ikke så overfyldt som de andre, meget afslappet. Prøv The Island – Pongwe Lodge, et skønt hotel beliggende på en lille ø ud for kysten. Eller for ægte luksus, Tulia Zanzibar Unique Beach Resort.

Wejuu: Landsbyliv, smuk strand, stille – men tæt på folk som Paje og Jambiani til nattelivet. Bo på Tsunami Village (dejligt sted, uheldigt navn)!

Paje: Smuk strand, kitesurfing, backpackervenlig, godt natteliv, fantastisk til solo rejsende – selvom det af åbenlyse grunde kan være blæsende og nogle gange er der meget tang på stranden. Vores foretrukne hostels og hoteller er Drifters, Ebb & Flow Apartments, Zanzibar Waterfront eller de smukke Kahawa Lofts.

Jambiani: Svarende til Paje, smuk strand, stor landsby, Monday-evening jam session, vandsport, natteliv. For at befinde dig midt i det hele skal du bo på Red Monkey Lodge.

40. Bo på en privat ø

Sidst men ikke mindst…

Føler du dig rig? Så book et ophold på &Beyond luksuslodge på Mnemba Island, hvor sandet er strålende hvidt og vandet krystalklart. Her udleves drømmen i den grad.

Med priser fra $1.270 pr. person pr. nat er det bestemt ikke billigt, men det er super luksuriøst og romantisk. Bill Gates er tilsyneladende fan. Én til bucket listen!