Fem seværdigheder i Nairobi der er værd at opleve

Disse  fem ture og aktiviteter i Nairobi, er værd at kigge nærmere på, hvis du tilbringer nogle dage i landets hovedstad. Det er ikke altid muligt at udforske de store dyrelivsrige områder i Kenya og landets reservater, hvis du blot er i Nairobi for en storbyferie. Men Nairobi Nationalpark kompenserer på fremragende vis for den manglende tid, du har i Kenya. Og Nairobi er tilfældigvis også en ganske interessant, omend kaotisk, by at udforske.

1. Oplev David Sheldrick Wildlife Trust: Nairobis elefantbørnehjem

David Sheldrick-elefantbørnehjemmet kaldes “Nairobis børnehave”, og er et sikkert sted såvel som et fristed for forældreløse elefanter reddet af denne fond. De fleste af elefantungerne har mistet deres mødre og matriarker til krybskytteri; og andre af helt naturlige årsager. Elefantbørnehjemmet ligger i Nairobi Nationalpark og udgør den første fase i genopdræt af unge elefanter. Når de unge er færdig med ‘børnehavefasen’, flyttes de til Tsavo East Nationalpark, hvor de vil blive integreret i naturen efter adskillige år med korrekt rehabilitering.

Besøgende er velkomne til at kigge forbi under mælkefodringen og den efterfølgende mudderbadstid midt på dagen. Dette varer normalt ca. en time dagligt. Under dit besøg vil de lidenskabelige vogtere og naturbeskyttere give lidt baggrundsviden om tilliden, der har fået til elefantungerne, og de hjerteskærende historier, der ofte hører bag.

Dr Dame Daphne Sheldrick grundlagde fonden i 1977 til ære for sin vildtlevende mand, der døde samme år. Hende og hendes mand, David, rehabiliterede en række arter, der havde brug for en hjælpende hånd. Selvom de er verdensberømte for deres beskyttelse og lidenskab for elefanter, er deres drift ikke kun begrænset til elefanter. Sheldrick-familien og -fonden er også involveret i anti-krybskytteri, miljøbeskyttelse og assistance til sårede og syge dyr.

2. Overnat på Giraffe Manor og spis morgenmad med giraffer

Giraffe Manor i Nairobi er et luksuriøst boutique-hotel beliggende på udsøgte græsplæner. Giraffe Manor hideaway er omgivet af en blomstrende oprindelig skov i hjertet af en af Nairobis forstæder. Det er bestemt et af de mest tiltalende områder i hovedstaden.

Manors største trækkort? Jo, ser du, her er en enorm flok bosiddende giraffer, der besøger grunden hver morgen og aften uden undtagelser. De er skabninger af vane og rutine, og vender tilbage til hotellet i håb om at blive fodret med en godbid fra hotellets gæster. Girafferne stikker ofte deres lange hals gennem restaurantens store vinduer og kræver en del af dit måltid… og lad os bare sige med det samme, at det er svært at sige nej til disse majestætiske dyr.

Det storslåede hotel består af kun 12 værelser, hvilket betyder, at du kan se frem til et personligt og intimt ophold. For at “spise morgenmad med giraffen” skal du bo på hotellet, da det ikke er åbent for besøgende. Imidlertid kan besøg på stedet arrangeres inden ankomst, og der kan ind imellem foretages undtagelser.

3. Karen Blixen Museum: Besøg huset fra ‘Out of Africa’

Baronesse Karen Blixen er en verdenskendt kunstner og bemærkelsesværdig forfatter. Hendes bog ‘Out of Africa’ er en ikonisk erindringsbog om hendes liv i Kenya fra 1917 – 1931. Bogen centrerer omkring hendes liv på en kaffeplantage på sin gård ved foden af ​​Ngong Hills, og hylder dem, der berørte hendes liv.

Besøgende i Nairobi opfordres til at besøge Karens originale hjem, hvilket ikke kun er interessant med hensyn til hendes kulturelle og berømte status; men også fordi hendes hjem har stor historisk betydning. Bygningen er forbundet med europæernes typiske bosættelsesmønster, og arkitekturen minder om en svunden tid. Det er også det sted, hvor den Oscar-vindende filmatisering af ‘Out of Africa’ blev filmet, og mange tiders personligheder ville strømme til Blixen-hjemmet. Interessant nok kaldes den lille forstad, der befolker landet, hvor Blixen opdrættede kaffe, ”Karen”.

Museet er åbent mellem kl. 9:30 – 18:00, og guidede ture er tilgængelige.

4. Oplev Nairobi Nationalpark: Dyreliv i storbyen

I udkanten af Nairobis spredte by fyldt med højhuse og et frenetisk netværk af indre bys kaos, ligger en dyrelivrig nationalpark. Nairobi Nationalpark er perfekt, hvis du er i hovedstaden til en kort storbyferie eller mellemlanding. Nationalparken er desuden en fremragende erstatning, hvis du ikke har tid eller råd til at besøge de afsidesliggende parker i Kenya. Nairobi har i den grad fortjent sig et ry for at være ”verdens eneste vilde hovedstad”.

Parken ligger en kort køretur uden for CBD (Central Business District), og er hjemsted for leopard, gepard, løver, næsehorn, bøffel, giraf og andet dyreliv i et landskab med spredte akacietræer. Der er picnicsteder, campsites og stier, der krydser tværs over parken og sikrer masser af aktiviteter i et vildt område.

Ta’ herhen, hvis du ikke kan komme til fjerntliggende områder – det er værd at besøge.

5. Nairobi City Walk med traditionel kenyansk frokost

En lokal guide fører dig gennem travlheden i Nairobi og udforsker de skjulte perler i byen, der ofte går ubemærket hen. Disse vandreture er normalt ca. 5 timer lange og inkluderer en traditionel kenyansk frokost på en god lokal restaurant. Ture inkluderer en gåtur gennem Uhuru Park, og forbi et par af Nairobis største attraktioner. På sådan en city walk slipper du for selv at stresse over at skulle finde vej gennem kaoset. Og det er altid godt at få en snak med en lokal guide, der kan introducere dig til skikke og kulturer i regionen.