5 ting du skal opleve på Madagaskar

Læs her om 5 ting, du skal opleve på Madagaskar. Madagaskar er med rette kendt for sine mange lemurer og fantastiske dyreliv. Der er dog også andre gode grunde til at besøge dette skønne ø-paradis. Læs videre og få vores fem favoritter. Fra Lemurerne til Mikea-folkets traditionelle livsstil og ’Avenue of Baobabs’ til den ikoniske Tsingy Nationalpark. Og en roadtrip langs kysten, som du ikke får andre steder.

The Avenue of the Baobabs 

’The Avenue of the Baobabs’, Baobaballéen, er som ingen andre steder steder på kloden. Det er hjulpet på vej af det faktum, at 6 ud af de 8 arter, der er fundet globalt, er rodfæstet på denne ø. Det forklarer det stigende antal rejsende, der kommer for at nyde det guddommelige syn. De enorme træer, der vokser op til 30 meter, dominerer det omkringliggende planteliv. De er en påmindelse om de massive, tropiske skove, der engang dækkede området. En køretur gennem den jordede boulevard med baobabtræer placeret på begge sider er betagende til enhver tid, men er noget helt særligt ved solnedgang. Den slags udsigt, som et billede aldrig rigtig kan retfærdiggøre.

Unikt vildtliv

Det er svært at tænke på Madagaskar uden at tænke på lemurerne. De er, trods alt, landets mest berømte beboere. Du har ikke en chance for at se dem vildt andre steder i verden. Men tro ikke, at lemuren er det eneste, Madagaskar har at tilbyde dig som turist. Øen er et ægte paradis for al slags vildtliv. Der er 300 fuglearter, 260 krybdyrarter, hundredvis af insekter og andre pattedyr. Øen er absolut rig nok til at holde selv den største vildtdyrs-elsker beskæftiget.

Mikea folket

Ta’ et kig indenfor i en stærkt forsvindende verden i mødet med det sky Mikea folk fra det sydlige Madagaskar. Deres traditionelle livsstil møder udfordringer i takt med, at den moderne verden trænger ind. Det er et sandt privilegium at se, hvordan disse jægere og samlere, lever og trives i et relativt barsk miljø. De får kun 60mm. regn hvert år. At besøge Mikea folket er en følsom problemstilling, men i overensstemmelse med vores ansvarlige turismepolitik, gør vi dette på den mest muligt etiske måde. Overskuddet af vores besøg i Mikea logden hjælper til at bevare skoven og den prekære livsstil.

Tsingy Nationalpark

Tsingy Nationalpark giver tilsyneladende sine gæster en spids velkomst. Den udgøres af et fjendsk og fremmedartet landskab. Faktisk kan det madagaskiske ord ’Tsingy’ oversættes til ’hvor en ikke kan gå barfodet’. Ikke svært at forstå, taget i betragt af de sylespidse kalksten! Men lad det ikke afskrække dig. Denne skov af sten er et af de største naturmirakler i denne verden. Den bør være en topprioritet når du besøger Madagaskar.

Roadtrip langs kysten fra Morondava

Der er hundredvis af roadtrips langs kysten rundtomkring i verden, men ligesom mange andre ting i Madagaskar, er vejen mellem Morondava til Tulear helt unik. Eksempelvis ændres ruten efter hver cyklon sæson. Terrænet er ujævnt, og der er få landsbyer og langt imellem dem. Det er måske en bumpet tur, men det vil helt bestemt være en mindeværdig tur.

Måske er du nu blevet inspireret til at selv at tage på en rejse til den finurlige ø. Læs mere om alle vores rejser til Madagaskar og bliv inspireret.

Se vores rejseforslag til Madagaskar.