8 grunde til at lade dig forelske i Seychellerne

Seychellerne er et ægte tropisk paradis omgivet af Det Indiske Ocean. Dét i sig selv er jo allerede en perfekt grund til at tage væk fra din daglige hverdags-rutine og i stedet lade op i solskinnet. Bare dig, måske din partner og havet – det er en ideel kombination til en afslappende atmosfære og uforglemmelige minder. Men for at vække appetitten endnu mere får du her otte gode grunde der sikre, at Seychellerne ender på din bucket liste over destinationer, at besøge.

Hvide sandstrande og azurblåt hav

Vi kan naturligvis ikke skrive sådan et indlæg uden at nævne de vanvittige strande, der gør Seychellerne alle mest populær. De dækker størstedelen af kysten på hele øens øhav. Du finder strande, der indbyder til absolut ro til andre der er vilde og uberørte – ja, man kan vel sige, at der er en strand, der passer til lige netop dine behov, og alle er de perfekte til den afsondrede strandferie. Nogle strande er ligeledes gode til svømning, andre til vandsport. Ligesom Beau Vallon Beach tilbyder de fleste af Seychellernes strande alle mulige former vandaktiviteter som svømning, snorkling, dykning, surfing, windsurfing, kitesurfing og vandski. Tag på lange smukke vandreture når som helst langs de hvide strande, saml skaller, lyt til den blide hvisken fra bølgerne, der kruser langs sandet og betragt de bjergrige landskaber. Spredt langs disse strande stiger gigantiske klipper sig ud og supplerer til et ærefrygtindgydende landskab med skønhed farvet af det mægtige hav. Perfekt til postkort smukke fotos, som vil minde dig om den endeløse skønhed i mange år.

Klimaet på Seychellerne

Klimaet på Seychellerne er varmt og tropisk og dermed perfekt til sol-tilbedere og strandelskere. Øhavet ligger 4 grader syd for ækvator og giver en lang sæson året rundt. Med en konstant solopgang omkring kl. 06.30 og solnedgang omkring kl. 18.30 kan du nærmest indstille dit ur efter de 12 timers strålende solbadnings-muligheder. Seychellernes vejr er varmt og solrigt hele året med en gennemsnitstemperatur på 27С og vandtemperatur mindst 24С. Ikke dårligt, vel?

En ideel romantisk destination med venlig atmosfære

Ø-paradis, skvulpende vand i det varme hav, total lyksalighed og fred, bare dig og den du elsker. Er man på udkig efter romantik er det ikke overraskende, at Seychellerne ofte er et oplagt valg. Det er stille og afsondret her, selv i højsæsonen for turister; kun lyden af havet, der bryder tavsheden. Mange turister spiser ude på de hyggelige restauranter og strandcaféer om aftenen og får serveret en romantisk middag for to med taknemmelighed og kærlighed. Seychellerne er omringet af en atmosfære af venlighed og godhed: du vil altid blive mødt af godt humør og en hilsen med et smil.

Seychellernes autentiske køkken

Creolsk køkken er et overbevisende argument til fordel for en ferie på Seychellerne. Køkkenet er kendt over hele verden for en række retter og autentiske smage, så det vil helt sikkert finde vej til dit mad-elskende hjerte…og mave. Vegetabilske og eksotiske kulinariske lækkerier serveret i de lokale restauranter og caféer er lige så populære som fisk og skaldyr. Sammen med trululu-krabber, tec-tec-skaller og blæksprutte-karry inkluderer den foretrukne måltidsliste ofte jambalaya, tun med ris og duftende krydderier, kylling i kokosmælk, frisk frugt og andre delikatesser fra Seychellerne. Du finder et anstændigt udvalg af restauranter på hotellerne på Mahe Island. Vi anbefaler også at du retter opmærksomhed mod Grand Savoy Restaurant, der tilbyder en smagsmenu med kreolske og internationale retter. Toscansk salat med stegt kylling og sprød bacon, kreolsk skaldyrsuppe, vegetar karry, oksemørbradbøf med moset græskar… Det er virkelig svært at stoppe med at spise og svælge sig i alt den lækkerhed!

Mange muligheder for en aktiv ferie

For den aktive skal du vide, at der nærmest ikke er tid til at kede sig på Seychellerne. Du vil blive charmeret af den sjældne skønhed i landskaber, endemisk flora og fauna, øens historie, kunstsamlinger, kreolsk arkitektur og mange andre nationale landsegenskaber og lokal ånd. I håndværkslandsbyen på Mahe har du mulighed for at overvære processen med at skabe kunstværker samt købe souvenirs som håndlavede smykker, batikbeklædning, alle slags kokosnødsvarer og endda træ-sejlbåde. Sørg også for at besøge kokosnøddeplantagen på La Digue Island, Morne Seychelles National Park på Mahe Island, Vallee de Mai National Reserve på Praslin Island og Victoria; hovedstaden i landet, der betragtes som den mindste by i verden. Således vil du virkelig opdage sandheden, charmen og skønheden i Seychellernes paradis.

Dykning på Seychellerne

Den pulserende og farverige undervandsverden ved Seychellerne øhav tiltrækker dykkere og snorklere fra hele verden. De mest fremtrædende dybdehavsforskere indrømmer, at Det Indiske Ocean har vundet deres hjerter for evigt. Og det kunne næppe være anderledes! Den sjældne skønhed i Seychellernes undervandsverden med dets koralrev, eksotiske fiskearter og havskildpadder gør et fantastisk indtryk. Den årlige SUBIOS Festa er det bedste bevis på dette. På festivalen vises film og fotos taget havets dyb i Det Indiske Ocean og vises i løbet af ugen, som på bedste vis fremhæver vidunderne i dette Ocean og vigtigheden af det.

Seychellernes forskellige flora og fauna

Enestående flora og fauna på Seychellerne dækker mere end 50% af landets område og er anerkendt som et beskyttet reservat.  Her findes i øvrigt 70 plantearter, som ikke findes andre steder på jorden. I modsætning til andre arter af palmetræer fødes de mandlige og kvindelige blomster på separate træer. Kun her finder du Coco-de-Mer. Vi tænker også, at du vil blive imponeret af Meduzagyne med kun fire træer tilbage på planeten, de insektædende kødædende planter, krydderihaverne og næsten 4000  endemiske planter på Seychellerne, som vokser på Praslin-øen i den 20 hektar store Vallée de Mai-skov. Skoven er beskyttet af UNESCO.

Øens fauna er også særlig og varieret. Her er ingen rovdyr eller giftige insekter, men der er mange fugle. De forbløffer med sine farver og forskellige fuglesange. Omkring en million flerfarvede fugle kommer årligt til Seychellerne for at bygge rede. Mange slags fugle kan kun ses her på Seychellerne som f.eks. blå duer, paradis fluesnapper, Seychellernes tortildue, bulbulede nattergal, sort papegøje og mange andre eksotiske fjervenner. Ifølge lokal folklore, bringer mødet med en sort papegøje forresten lykke. Så hold øjnene åbne.

Og så er der de berømte kæmpeskildpadder. Disse gigantiske krybdyr lever overalt på Seychellerne, og udkonkurrer dermed antallet af indbyggere 2:1, hvor over 150.000 skildpadder langsomt strejfer rundt. Det kan måske være svært at forestille sig, men de er blide som hundehvalpe og nyder at blive nusset lidt bag ørerne. De gigantiske skildpadder vokser op til 1,2 meter i længden og vejer mindst 100 kg.

Luksuriøst spaophold

Spa-oplevelser går perfekt hånd i hånd med luksusferier på Seychellerne. Hvert hotel på Seychellerne tilbyder krops- og skønhedsbehandlinger: wrapping, pealing, massage og meget andet. Men behandlinger og massage er måske ikke nok til at mærke den virkelige effekt af foryngelse og skønhed. Prøv hammam, et tyrkisk bad, med isfontæne, bliv dampet igennem i en russisk banya, prøv kontrastbrusere med aromaolier eller nyd en swimmingpool med hydromassage eller jacuzzi – ja, et kombineret spa-ophold vil helt sikkert få dig til at føle dig 10 år yngre. Sådanne faciliteter, der muliggør total afslapning og opnåelse af indre harmoni, tilbydes på luksushoteller, for eksempel Savoy Seychelles Resort & Spa. Moderne, behagelig og velrenommeret tiltrækker det rejsende fra hele verden. Kendetegnet ved hotellets spa-koncept er sammenhængen mellem service af høj kvalitet og en ganske særlig atmosfære af fred og ro. Ord kan ikke beskrive oplevelsen på Savoy Spa, men vi forsikrer dig:
Du vil helt sikkert føle dig fristet til at tilbringe mere end en dag her.

Vi håber, du er blevet inspireret til at tage til Seychellerne og foretage dine egne fantastiske opdagelser på dette smukke sted. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os. Du finder vores kontaktoplysninger i det gule felt i høje hjørne.