Smuk udsigt, høj service, prisvindende kokke og kun det bedste inden for mad og vin. Dette er listen over Afrikas bedste hoteller for madelskere. Så læs med hvis du er en sand foodie, der sætter pris på en lækker restaurant, som ligger få skridt fra din luksuriøse suite. Velbekomme!
Hos Angama Mara krydses fantastisk madlavning med en udsigt, der tager pusten fra dig!
Dit madordforråd vil for alvor ændre sig under et ophold hos Angama Mara. I Østafrika bliver snacks kaldet ’bitings’ og kylling går under navnet ’kuku’ og kan nydes fra grillen ved en autentisk ’Masai Boma’. Selvfølgelig med en iskold ’Tusker’ øl direkte fra flasken. Kokkene har fået inspiration fra den klassiske safari mad, som er ukompliceret, men yderst smagfuldt. Steaks og burgere er fra græsspisende kenyanske kalve, grøntsagerne kommer frisk fra det kenyanske højland og saftige rejer og andet mad fra havet kommer fra den indiske kystlinje.
Ved te-tid kan du smage på forskellige lækkerier som scones med is og syltetøj, svampede og lækre frugtkager og delikate sandwiches. Du tilbydes drinks både fra gin cocktails til en lang vinliste, hvor du kan prøve de sydafrikanske vine som Pinotage Chening blanc og MCC (Methode Cap Classique) og til New World Pinot Noir og Old World Bordeaux.
Nyd en privat middag eller en fællesmiddag hos Singita Sasakwa Lodge i Tanzania.
Lodgen er inspireret af filmen Out of Africa med Meryl Streep, og dette ses i lodgens indretning. Men hvad er egentlig meningen med en fantastisk udsigt og raffinerede omgivelser, hvis maden ikke matcher dette? Heldigvis formår kokkene mere end at matche den høje standard. Til morgenmad vil din tallerken være fyldt med perfekte crepes, frisk frugt og nybagt brød. Før din eftermiddagssafari eller hesteridning, kan du smage på det anrettet chokolade eller mynt macarons, petit fours og andet lækkert. Aftensmaden kan bestå af noget i stil med mangosalsa på grillet hummer eller ’mtori’, som er en traditionel Swahili-ret bestående af oksekød og grønne bananer. Og du vil ikke gå tørstig fra middagen: stedets vinkælder har mindst 220 vine, som er opbevaret i perfekt stand.
Friskfanget mad fra havet er dagens ret hos The Olive Exclusive i Windhoek i Namibia.
En safari til Etosha Nationalpark eller Damaraland inkluderer med stor sandsynlighed en overnatning i Windhoek, hvor restauranten til The Olive Exclusive guesthouse er stedet at nyde aftensmaden. Selvom Namibia er hjemsted for verdens ældste ørken, er The Olive Exclusive solidt plantet i det 21. århundrede. Efter at have nydt en eftermiddagsdrink, kan du sætte dig til bords og nyde friske østers og afrikansk lakse sashimi med sesamolie og citrusdressing.
Til hovedret kan du smage en smørbraseret fillet eller den berømte langtidsstegte lammesteak med figner og cognaccreme. Til dessert serveres der en chokolade/pistacie budding med en lækker passionsfrugt creme brulee. Velbekomme!
Beliggende på Mauritius vestlige kyst ligger The Oberoi, der tilbyder udsøgt middag ud til havet.
Mauritius er længe blevet betragtet som en paradisisk ø beliggende i Det Indiske Ocean, og det er svært at forstå, at øen kun ligger en kort flyvetur fra Sydafrika. The Oberoi’s restaurant ligger ud til en smuk og afslappende udsigt over hovedstaden Port Louis’ og dens glimtende lys i det fjerne. Noget andet der lyser op, er den tallerken, som restaurantens kokke kreerer til dig. Mauritiske og indiske retter stammer fra et spændende køkken, hvor du blandt andet kan prøve en fiske ’moilee’ med kokosnøddemælk eller rejer og tarokage med chutney lavet på koriander og palmehjerte salat. Desserten minder dig om, at du sidder på en tropisk ø, når du får serveret banan, ananas og kokosnød, der er kombineret med basilikum eller stjerneanis i sorbet og souffleer.
Menuen på Cape Grace restauranten ’Signal’ er inspireret af det traditionelle sydafrikanske køkken.
Cape Grace ligger ved V&A Waterfront i Cape Town og er beliggende med udsigt til Signal Hill, der har fået navnet fra den kanon, der blev brugt til at signalere tiden til skibene i havnen. Kanonen affyres stadig ceremonielt til middag seks dage om ugen. Cape Grace’s restaurant er passende blevet døbt ’Signal’ og har inspiration fra århundredet med forskellig kulturel indflydelse, som har påvirket the Mother City.
Prøv de berømte fiskekager eller bobotie-krydret springbok, som begge er traditionelle sydafrikanske retter, men serveret på en ny måde. Hvis du er interesseret i at smage kød, fra nogle af dyrerne som du oplever på safarien, serverer ’Signal’ i ny og næ kudu eller struds. Hvis aftenen skal fortsætte kan du besøge Bascule Bar som ligger nedenunder restauranten, og her kan du vælge mellem mere end 500 premiere whisky’s fra hele verdenen.
Beliggende ud for Cape Town tilbyder ’Delaire Graff’ nogle af de bedste lokale produkter fra de omkringliggende gårde og vingårde.
Stilen bliver kaldt ”bistro chic” og dette må uden tvivl være den smarteste bistro i verdenen. ’Delaire Graff’ er et sted hvor olivenolien er skræddersyet fra ejendommens egne oliven lunde, og brødet er hjemmebagt. Menuen blander de sydafrikanske klassikere lavet af de bedste produkter med sofistikerede gastronomiske teknikker. Start din middag med friske atlantiske østers fra Saldanha Bay på landets vestkyst, hvorefter du får serveret lammenakke med hjemmelavet kryddersauce og afsluttende serveres desserten som består af parfait med ahornsis. Delaire Graff er berømt for dets sensationelle vine, som stammer fra et terræn fuldt med have og bjerge.
Beliggende i hjertet af den charmerende by Franschhoek er ’The Tasting Room’ hos ’Le Quartier Francais’ en oplevelse uden lige.
’Le Quartier Francais’ har været en genganger i San Pellegrinos’ liste over verdens bedste restauranter lige siden 2002. Restauranten anses stadig den dag i dag for at være en af de mest innovative restauranter i regionen. Sæt mindst 3 timer af til at nyde en 8-retters servering af både vin og mad. Kokkene får deres inspiration fra Sydafrika, hvor basisfødevaren er majs, men de giver alting et finurligt tvist. Eksempelvis serveres majsbrød som en lokal spise, mens den afrikanske ret ’potjie’ laves af søde majs. Proteinerne serveres gennem and, springbuk og krebs fra vestkysten.
Find fred og ro i hjertet af den pulserende by Johannesburg hos hotellet ’Saxon’ og dets lækre restaurant ’X restaurant’.
’The Saxon’ er Johannesburg’s VIP hotspot/hotteste sted – tidligere præsident Nelson Mandela boede her mens han skrev hans biografi Long Walk to Freedom. Faktisk er stedets afslappende restaurant ’Qunu’ opkaldt efter Mandela’s fødested.
’X restaurant’ er et intimt sted, hvor deres serveres nogle af de bedste retter, du finder i Johannesburg.
Hos ’Bartholomeus Klip’ i Cape Winelands får du friske produkter, som serveres ud fra simple og elegante opskrifter.
Tilbage til gården… Bartholomeus Klip ligger udenfor de typiske turiststeder, men en rigtig madelskende ’foodie’ vil elske autenticiteten, den afslappende atmosfære og nyde at sætte tænderne i puffy dough, light pastry eller friske grøntsager, som er en del af lækkerierne, der tilbydes. Tænk opdrageret ’gårdkøkken’ lavet med så mange lokale fødevarer som muligt. Udover zebra, struds og små antiloper, har Bartholomeus Klip også flokke af får, rapsmarker og majsmarker. Når du først har hjulpet i køkkenet, kan du sætte dig ved spisestuen og blive suget ind i den klassiske mad. Du kan også smage saftig lammenakke, kombineret med et glas Pinotage, som stammer fra landets egen sort, som var avlet i 1925, som en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsaut.
Vi håber, vores guide til Afrikas bedste hoteller for madelskere kan hjælpe dig med at finde dit bedste overnatningssted på rejsen til Afrika. God tur!
Østre Kanalgade 16
9000 Aalborg
60 75 60 75
info@voresafrika.dk
Rejsegarantifonden 2530
CVR 35832017
Medlem af Dansk Rejsebureau Forening