Afrikas bedste safaridestinationer

Afrika er utvivlsomt safariens kongerige! Det er her, du finder endeløse sletter, et mangfoldigt dyreliv og storslået natur. Til gengæld er mulighederne mange, og det kan være svært at udvælge den bedste safaridestination af dem alle. For hvilke lande er egentlig blandt Afrikas bedste safaridestinationer? Vi giver her vores bud på en top 5.

Tanzania: Episk safari ved Serengeti og Ngorongoro krateret

I Østafrika finder du Tanzania, som utvivlsomt er et af de mest besøgte lande i Afrika. Det er der jo selvfølgelig en grund til, og grunden skal man ikke lede længe efter. Landet er spækket med fantastiske nationalparker og naturområder, der byder på et ekstraordinært dyreliv og vild natur. Især Serengeti sletten og det geologiske Ngorongoro krater er fantastiske lokationer for en vild safarioplevelse.

Der er så godt som garanti for at møde alle medlemmerne af The Big Five, og så er Tanzania nok dét, mange vil kalde det ‘ægte Afrika’ med gule, svedne sletter og alle de klassiske, afrikanske dyr. Tanzania er, sagt med andre ord, et rigtig godt bud på Afrikas bedste safaridestination.

Kenya: Endeløse sletter i Masai Mara

Et andet fremragende, og hvis ikke mindst lige så godt bud på Afrikas bedste safaridestination, er Kenya. Landet er især kendt for Masai Mara, men Kenya rummer også et hav af andre nationalparker og reservater, som du bare ikke må snyde dig selv for.

Derudover kan du i Kenya opleve naturfænomenet, hvor tusindvis af gnuer og zebraer krydser Mara floden. Du har nok hørt om det før. Vi taler selvfølgelig om gnuernes vandring, også kendt som den store migration. Og går du efter en af de størst tænkelige oplevelser, du kan få på en safari, så er det altså den her. Der er absolut ingen garanti for at dyrene lige krydser floden, når du er på besøg – men du er garanteret uovertrufne naturoplevelser i Kenya, uanset om du er heldig at opleve migrationen.

Det skal siges, at gnuernes vandring kan opleves både i Tanzania og Kenya. Kenya har bare den ekstra oplevelse i form af flodkrydsningen. I Kenya foregår vandringen typisk fra juli til oktober, mens den i Tanzania typisk kan opleves fra november til marts.

Botswana: Safari til lands og til vands ved Okavango deltaet

Er du til en anden type safari, hvor vådland udgør en stor del af landskabet, så er Botswana det helt rigtige valg. Måske du har været på safari i de klassiske, østafrikanske lande og nu er på jagt efter en unik safarioplevelse. Her er Botswana altså en af Afrikas bedste til netop det formål.

Området omkring Okavango deltaet er spækket med dyreliv, og det er muligt at tage på safari både til lands, til vands og i luften. Sejl i en traditionel mokoro båd på Okavango deltaet, flyv i helikopter henover sletterne eller sæt dig godt til rette i en safarijeep og oplev områder som Chobe Nationalpark, Moremi Game Reserve eller Makadikadi Game Reserve. Mulighederne er mange, og Botswana er uden tvivl blandt toppen, når det kommer til at være Afrikas bedste safaridestination.

Namibia: Unikke landskaber i Etosha Pan

Vi fortsætter til nabolandet Namibia, der virkelig bare er i en kategori for sig selv. Landskaberne er meget anderledes fra mange andre safarilande, fordi det er præget af at ligge midt i den golde ørken. Både Namib- og Kalahariørkenen præger landskabet i Namibia.

Besøger du Namibia, bliver du simpelthen nødt til at tage på en safari i Etosha Pan. Det støvede, hvide landskab skaber rammerne for en helt unik safari, som ikke ligner noget, du har set andre steder. Et form for månelandskab er vel den bedste beskrivelse af det. Og selvom det i sig selv lyder goldt og øde, så er det ikke tilfældet. Fidusen er nemlig at besøge nogle af slettens mange vandhuller, for her stimler dyrene sammen for at drikke. Så læn dig tilbage, hav kameraet klar og nyd en af naturens smukkeste forestillinger.

namibia-etosha-dyr-løvehan-1024x685

Sydafrika: Børnevenlig safari i Krüger Nationalpark

Vi tager nu videre helt ned til spidsen af Afrika. Vi skal selvfølgelig besøge Sydafrika. Landet, der har så utrolig meget at byde på, og som er langt mere end bare en safaridestination. Når det er sagt, får du virkelig god safari i Sydafrika i en rigtig høj komfort.

Landskabet adskiller sig fra Østafrika ved at være mere tæt bevokset, og du finder ikke de åbne savanner som i Kenya eller Tanzania. Forekomsten af Afrikas katte som geparder, leoparder og løver er en smule lavere end i Østafrika, men det er slet ikke umuligt at opleve. Til gengæld får du utrolig afvekslende og smuk natur med en bred vifte af dyrearter.

Noget der er værd at bide mærke i er, at Krüger Nationalpark især er kendt for sin store bestanddel af de hvide næsehorn, som ellers ikke er en selvfølge at møde under en safari. Tværtimod kan de være virkelig svære at spotte. Faktisk er det tit en af de dyr fra The Big Five, det volder problemer med at finde i Kenya og Tanzania. Så det faktum, at der er en høj bestanddel af næsehorn i Sydafrika kombineret med et utroligt varierende landskab og natur, gør Sydafrika til en god kandidat som Afrikas bedste safaridestination.

Det magiske ved Sydafrika er desuden, at du har mulighed for at komme på en rejse, hvor du kan kombinere din safari med mange forskellige typer af oplevelser; storbyferie i Cape Town, surfing langs kysten, eminente spiseoplevelser eller vinsmagninger i Cape provinsen. Mulighederne er simpelthen bare så mange.

Vil du gerne vide mere om safarirejser og vores safaridestinationer, kan du læse mere om vores skræddersyede safarirejser.