Afrikas ultimative seværdigheder

Med sine ekspansive landskaber og formidable dyreliv er verdens næststørste kontinent uden tvivl det bedste sted at besøge for eventyrlystne, fotografinteresserede samt natur- kultur- og dyreelskere. Her til kan man tilføje følelsen af at besøge et sted, der ikke har ændret sig i århundreder, og nogle gange årtusinder. Ja, du kan være ganske sikker på at opleve nogle af de mest inspirerende destinationer på planeten.

Vi har her lavet en liste de mest fantastiske steder at se, når du rejser til Afrika.

1. Gnuernes store vandring i Tanzania

Et enkelt billede kan umuligt fange tordenen af hove på savannen, når mere end en million gnuer og flere hundrede tusinder zebraer foretager deres årlige vandring, men det er stadig en oplevelse i den helt store liga.

Migrationen er tilbagevendende årlig begivenhed, hvor dyrene bevæger sig fra Tanzanias Ngorongoro reservat i januar, og op gennem Serengeti omkring juni for her efter at nå til Kenyas Masai Mara sletter omkring september, inden de rejser sydpå igen.

2. Table Mountain i Sydafrika

Table Mountain er en vidunderlig seværdighed, der er med til at gøre Cape Town til en af verdens bedste strandbyer. Ligeledes til en af verdens mest fotogene byer i verden . Svævebaneture er tilgængelige til bjergets flade top, hvilket bidrager til en fantastisk udsigt, smukke solopgange og solnedgange og naturligvis lækre billeder.

3. Sossusvlei Klitterne i Namibia

Sossusvlei betyder “vandets samlingssted”, men det er alligevel en god ide, at medbringe dine egne dråber, hvis du ikke vil tørre ud og dehydrere her i Namibias mest fremragende attraktion. Sossusvleis store sandbanker har udviklet sig gennem millioner af år, og er resultatet af materiale, der strømmer fra Orange River ud i Atlanterhavet, føres nordpå og vender tilbage til land ved brændingen.

Vandring på klitterne giver en betagende udsigt, herunder også over Deadvlei, en spøgelsesagtig udstrækning af tørret, hvidt ler, der er præget af skeletter fra gamle kameltorns-træer.

4. Bjerggorillaer i Uganda

Et tæt møde med bjerggorillaerne i den ugandiske regnskov vil sætte sig som vidunderlige minder i dit sind resten af dit liv. Op går det gennem regnskoven, men der spores efter silverbacks og deres trupper i det tætte junglekrat. Bwindi dækker et område på 321 kvadratkilometer, og har fire sektorer til gorilla-trekking og gorilla-beboelse.

5. Victoria Falls i Zambia and Zimbabwe

Et af verdens mest majestætiske vandfald, Victoria Falls (også kaldet Mosi-oa-Tunya eller “The Cloud That Thunders”) blev efter sigende først opdaget af en europæer, da skotten David Livingstone rejste her i 1855.
Siden da har tusinder oplevet vandsprøjtene på egen krop fra den 108 meter høje kaskade, der engang blev registreret til at flyde med 12.800 kubikmeter i sekundet – altså det dobbelte af Niagara Falls højeste vandfald.

6. Spitzkoppe i Namibia

Vi har sagt det før, og nu siger vi det igen: Namibias ørkener er så fascinerende, og derfor fortjener en anden attraktion også at blive nævnt på denne liste. Spitzkoppe er en gruppering af granittoppe i Namibias Namib-ørken. Den højeste top rækker næsten 1.800 meter. Dette sted er et paradis for klatrere, geologer, stjernekiggere og overvågere af væverfugle.

7. Saharas sandklitter i Marokko

Den mest besøgsvenlige del af Sahara er tilgængelig fra Marokkos nordlige kant. Du kan vandre med berbere fra byen Zagoura eller campere i Tazzarine, hvor løbere fra hele verden gennemfører den ugelange Marathon des Sables hvert forår.
Foden af Merzouga Dunes er det ultimative sted at se på stjerner, helt fri for lysforurening.

8. Makgadikgadi Pans i Botswana

Det siges, at du kan høre dit eget blod strømme i dette store område med tørrede saltpander i Kalahari-ørkenen. Et forbudt landskab dannet af en enorm sø, der tørrede ud for årtusinder siden. Men det kan transformeres på et øjeblik om vinteren, hvis der har været regn nok til at få frodigt græs til at spire, hvilket bringer en storm af dyreliv, der bryder stilheden. Herunder zebraer, gnuer og flamingoer.

8. Makgadikgadi Pans i Botswana

Det siges, at du kan høre din egen blodgennemstrømning i dette store område med tørrede saltpander i Kalahari-ørkenen. Et forbudt landskab dannet af en enorm sø, der tørrede ud for årtusinder siden. Men stedet kan transformeres på et øjeblik om vinteren, hvis der har været regn nok til at få frodigt græs til at spire, hvilket bringer en storm af dyreliv til, for at bryde stilheden. Herunder zebraer, gnuer og flamingoer.

9. Ridesafari, Kenya

Den bedste måde at opleve Kenyas zebraer på? Fra ryggen af en hest. Rejsende kan galopere sammen med de stribede pyjamasheste i Masai Mara, der let rammer en strækning  på op til 100 kilometer om ugen.

10. Kenyas flamingoer

Lake Nakuru Nationalpark er hjemsted for 1 million blivende flamingoer, der sætter dette sted på kortet som en af Kenyas mest uforglemmelige seværdigheder. Denne sø er blevet berømt for det største fugleskue i verden med et område af levende lyserød, der fylder den alkaliske sø og den enorme himmel.

11. Lower Zambezi i Zambia

På en kanosejlads i Lower Zambezi er der stor sandsynlighed for at spotte flodheste, elefanter og andre vilde dyr, der drikker fra floderne og bifloder omkring bredden. Folk, der elsker at fiske, kan også indkvarteres i forskellige lodges ved bredden af floden.

12. Nxia Pan National Park i Botswana

Baines baobabtræer, der har beliggenhed tæt på indgangen til Botswanas Nxai Pan Nationalpark, har fået deres navn fra en række akvarelmalerier malet af den victorianske opdagelsesrejsende og kunstner Thomas Baines. Tæernes frugt smager efter sigende lidt som sorbet. Nxai Pan-parken er fantastisk til at opleve de store, saltrige pander, der kendetegner Kalahari, og som desuden også er kendt for sine bestande af løver, leoparder og geparder såvel som usædvanligt store flokke af giraffer.

13. Fish River Canyon i Namibia

Namibia er rejsegaven, der fortsætter med at give. Omkring 500 meter dybt og mere end 160 kilometer langt er denne store kløft den næststørste efter USAs Grand Canyon i størrelse. I den tørre sæson er Fish River Canyon præget af smukke turkise og naturlige pools med sæsonflydende vand, der strækker sig langt ud i det fjerne.

14. Næsehorn ved Solio Reservatet i Kenya

Solio Reservatet ligger i dalen mellem de dramatiske skråninger fra Mount Kenya og de bølgende toppe i Aberdare-bjergene. Stedet er hjemsted for omkring 250 sorte og hvide næsehorn og betragtes som det bedste sted at se disse stadig sjældnere arter.

15. Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro i Tanzania

Bjerget Kilimanjaro i  Tanzania, som strækker sig 5.895 meter op i himlen, er Afrikas højeste bjerg, og en oplevelse, der ligger på tusinder af eventyrlystnes busketliste. Det er en “Himmel-ø”, der skaber et varieret og dramatisk naturlig habitat.
Stigende gennem frodige regnskove og alpine enge krydser klatrere et goldt månelandskab for at nå toppen Uhuru Peak, langt over skyerne.

16. Afrikansk renæssancemonument i Senegal

Det afrikanske renæssancemonument i Senegal, som er højere end Frihedsgudinden i New York, er 49 meter højt og er den højeste statue i Afrika. At komme til toppen er en spændende bedrift, der er kronet af den betagende udsigt over Dakar fra toppen af monumentet.

17. Nzulezo i Ghana

Nzulezo får sit navn fra et lokalt ghanesisk sprog, Nzema, der betyder “overflade af vand.”
Landsbyen er bygget udelukkende på stolper ved Tandane-søen i det vestlige Ghana. Nzulezo giver et indblik i, hvordan det er at leve sit liv på vandet. Besøgende kan smage Akpeteshi, en af de bedste lokale gin, lavet af Raffia palme.

18. Lake Retba i Senegal

Der er få lyserøde søer i verden, og en af dem har beliggenhed på Cap-Vert-halvøen i Senegal.
Lake Retba, også kaldet Lac Rose af lokalbefolkningen, er en ekstrem saltholdig sø, med en af de højeste saltkonventrationer i verden. Søen får sin farve fra ufarlige bakterier i vandet, der producerer et rødt pigment for at absorbere sollys.
De bedste tider at se søen fra sit bedste lys, er i Senegals tørre sæson mellem november og juni.