Afrikas store attraktioner

Victoria Falls

Disse vandfald er uden tvivl blandt de mest fantastiske og betagende vandfald i verden, og der findes en del smukke vandfald – bl.a. Iguazu Falls i Argentina og Niagra Falls i Canada. Med placering på Zambezi floden ved grænsen til Zambia og Zimbabwe har vandfaldende en rækkevide på 1,7 km og en højde på 108 meter. Victoria Falls, som er bevaret i sin naturlige tilstand inspirerer besøgende lige så meget i dag, som de gjorde hos David Livingstone i 1860’erne. Hvis du er den eventyrlystne type, kan du riverrafte i de vilde strømme for foden af vandfaldende, eller sejle kajak eller kano. Der er også mulighed for en guidet safari til fods. Ja, der er masser ting, at beskæftige sig med i og omkring dette smukke område.

Serengeti Nationalpark

Tanzanias berømte nationalpark, Serengeti, er verdenskendt for den årlige vandring, som finder sted her, hvor over 1,5 millioner gnuer krydser sletten i selskab med tusinder af zebraer og gazeller – som siden hen ender som lækre måltider for løver, cheetah, krokodiller og hyæner. Parken spænder over 5700 square mile og byder på en bred vifte af landskaber og vildtliv inklusiv The Big Five, som er en fælles betegnelse for savannens største dyr: løve, elefant, bøffel, næsehorn og leopard. Planlæg din rejse, så du tilbringer mindst et par dage i parken grundet den enorme størrelse, og for at opleve den store variation af dyreliv, som findes her.

Masai Mara

Den verdensberømte nationalpark Masai Mara i Narok regionen i Kenya er kendt for sin exceptionelle store bestand af løver, leoparder og cheetah, samt for den årlige vandring, der foregår blandt gnuer, zebraer og gazeller, der kommer til Mara fra det nordlige Serengeti. Ligesom i Tanzania kan alle medlemmer af familien Big Five også findes her så vel som store grupper af flodheste og krokodiller i Mara og Talek floderne. Som i Serengeti, har Magiske Mara også et enormt stort dyreliv, så her anbefaler vi også, at du tilbringer et par dage for at absorbere det store udvalg.

Sossusvlei Sandbanker

Sossusvlei er et perfekt eksempel på Namibias uspolerede skønhed. Det er et sand og ler område, som ligger i det største fredede område i Afrika, Namibia Naukluft Nationalpark. Dette billedskønne område er kendt for sine store, røde sandklitter, som er nogle af de højeste i verden og en af Namibias mest besøgte attraktioner. Sandet i Namibia ørkenen er rødt på grund af jernoxid indholdet, og som lyset skifter i løbet af dagen ligeledes gør sandklitternes udseende.

Baobab alléen

Disse 800 år gamle træer, også kendt som Baobab alléen i Madagascar, ligger på en støvet vej mellem Morondava og Beloni Tsiribihina i Menabe regionen. Det storslåede landskab tiltrækker rejsende fra hele verden, og gør det til et af de mest besøgte steder i Madagascar.

Egyptens Pyramider

De kæmpestore pyramider nær Cairo, er verdenskendte egyptiske ikoner, som bliver fremstillet i mange forskellige Hollywood film. I virkeligheden er disse massive grave, som bekendt, hvilesteder for mumificerede rester af døde egyptiske faraoer. De hellige hvilesteder gør, at fortidens ledere fortsat kan modtage bønner, mad og andre ofringer i efterlivet. De mest genkendte pyramider på dette sted er Pharaoh Khufu (også kaldet Pharaoh Cheops) og den enorme Sphinx, det ’halvt menneske – halvt løve’ monument.

Okavango Delta

En labyrint af sløve laguner og drømmende søer, næsten som taget ud af en science fiktion fantasi, kan findes langs Okavango floden i Botswana. Renheden og roen, som omringer Okavango Delta tiltrækker et dyreliv, som søger næring fra disse unikke vande i midten af virtuel ørken.

Omo River

Har du lyst til et ægte kulturchok, anbefaler vi, at du tager en tur til den fjerntliggende Omo flod, som ligger i det sydvestlige Etiopien. Denne oplevelse vil introducere dig for mere end 50 indfødte stammer, som alle kalder denne region for deres hjem. Mange af disse folk er forblevet loyale over for deres traditionelle religioner samt stammeritualer. De lever f.eks. stadig i primitive afrikanske stammelejre.

Bjerg goriller i Virunga Mountains

Virunga bjergene strækker sig langs grænserne til Uganda, Rwanda og den Demokratiske Republik Congo. Men det er i skovene i dette område, der udspiller sig et sandt natureventyr. Disse bjerge er hjem til de truede bjerggorillaer, som du kan opleve i det betagende landskab og ved de aktive vulkaner, der omringer dig, som du vandrer op af skråningerne til bjergene Mount Karisimbii, Nyirangongo og Nyiragira.

Fish River Canyon

Fish River Canyon kan du finde i den sydlige del af Namibia. Det er absolut en af de smukkeste kløfter i verden, så vel som det også er den anden største i verden og største i Afrika. Fish River Canyon er et af Namibias mest velbesøgte turistattraktioner, og indeholder en kæmpe slugt, som er i alt 160 km lang og op til 27 km. bred. Nogle steder er kløften næsten 550 meter dyb. Helt sikkert et besøg værd.

Mount Kilimanjaro

Der er tale om det højeste bjerg i Afrika og det højeste fritstående bjerg i verden med en højde på 5895 m.o.h. Bjerget er ligeledes et af de mest berømte bjerge i verden – sikkert takket være Ernest Hemingways kendte korte historie ’The snows of Kilimanjaro’. Det er blevet populært at bestige Kilimanjaro, og tanken om at nå ’Afrikas tag’ er blevet en populær attraktion blandt de mere eventyrlystne turister fra hele verden. På den smukke sneklædte top vil du kunne se Furtwängler gletcheren – en lille rest fra en enorm iskappe, som på et tidspunkt kronede toppen af Kilimanjaro, og højst sandsynligt vil smelte væk i løbet af de næste få år, desværre.

Ngorongoro krateret

Ngorongoro krateret er et fredet område og på Unescos liste over Verdens Kulturarv. Krateret strækker sig 19 km tværs over og er 600 meter dyb. Det er verdens største uspolerede tørre vulkanske caldera. Ngorongoro fungerer som et beskyttet lukket område for over 25.000 større dyr, inklusiv det sorte næsehorn, løver, flodheste, gnuer, zebraer og gazeller – hvor af alle lever i det store krater.

Seychellernes øflugt

Seychellernes storslåede tropiske øer besidder uovertruffen skønhed, og repræsenterer den ultimative tropiske ø-destination for kræsne rejsende. Seychellerne lever i den grad op til landets slogan: ’Seychellerne – as pure as it gets”. Øerne må regnes med at være blandt de bedst bevarede hemmeligheder på jord og rangerer blandt de sikreste og reneste destinationer i verden.

Zanzibar og Pemba Island

Zanzibar går under navnet ’Spice Island’ og har tiltrukket rejsende i århundreder – nogle i deres søgen efter krydderier, nogle i deres søgen efter slaver og andre igen i deres søgen efter et idyllisk hjem. Nu om dage søger de fleste gæster til de smukke strande. Zanzibar, som vi kender det, hedder i virkeligheden Unguja, og er en del af Zanzibars øhav, som også inkluderer Pemba Island også kendt som ’den grønne ø’ på arabisk. Pemba island er et sandt dykkerparadis med urørte koraller og et rigt marineliv.

Læs mere om vores destinationer i Afrika.