Afrikas vildtliv: Her får du fire fakta om flodhesten

På nuværende tidspunkt ved du sikkert alt hvad der er at vide om The Big Five. Vi har i hvert fald gjort vores til at disse dyr har fået rigeligt med opmærksomhed her på vores Afrika rejseblog. Men faktum er, at der er SÅ meget mere at se, når man er på safari. Og listen er uendelig, når det kommer til de mange arter, man skal observere i deres ekspansive levesteder. Fra små dyr til store dyr, de er alle lige fascinerende. Alt dyreliv sameksisterer perfekt i naturen. Uanset om de er i kategorien rovdyr eller et let bytte, så har alt sin rolle. Og hvis selv de mindste skabninger skulle udryddes, ville det helt sikkert påvirke bushens sarte biom.

Et af de kolossale dyr, der giver masser af underholdende naturobservationer, er flodhesten, der findes i overflod i reservater, der har vandhuller, søer og rolige floder. Lad os her se på fire fakta om de store flodheste og finde ud af mere om deres rolle i naturen.

Flodhestes roller i naturen

Flodheste er vigtige for sundheden ved søer, vandhuller og flodsystemer. De fordøjer masser af vegetation, faktisk over 40 kg dagligt, og frigiver det til deres vandige område. Deres afføring indeholder masser af næringsstoffer og fungerer som en naturlig gødning. Flodheste kommer ud af vandet om natten for at græsse af tropisk og flodvegetation, og de fungerer praktisk talt som en naturlig plæneklipper. De er ikke kun naturlige vegetationstrimmere, men de befrugter også de omkringliggende lande med succes. Interessant nok nyder nogle vanddyr godt af gødningen og visse fiskegilder spiser insekterne i gødningen.

Flodheste galop i vandet

Det engelske ord ‘hippo’ betyder faktisk ‘vandhest’ eller ‘flodhest’ på græsk. Flodheste ligner heste ved at de laver en slags ‘galop’ hen over bunden af ​​deres vandige område. Ja det er rigtigt. Flodheste svømmer faktisk ikke. De har en tendens til at flyde og vade og gøre dette ved at udnytte deres egen opdrift. De semi-akvatiske dyr har evnen til at kontrollere deres egen vejrtrækning og deres kropsposition. Hvis de synker til bunden, bruger de gulvet til at drive sig frem på en mere galop-agtig måde end en svømmetur.

Flodheste har et vildt temperament

Flodheste er overdrevent territoriale og går langt for at beskytte deres domæne. På trods af deres tunge størrelse kan de alligevel blive agressive og hurtige, når de er under tvang. Vidste du, at flodheste dræber flere mennesker i Afrika end noget andet dyr, næst efter malariamyggen. Dette skyldes dels, at vandveje og floder bruges af mange lokale og deres traditionelle transportmetoder. Mennesker og flodheste lever i umiddelbar nærhed, og flodheste, i modsætning til andre dyr, trækker sig ikke let tilbage. Så vores klare anbefaling er at lade være med at nærme sig en flodhest eller komme ind på dens domæne.

Flodhestes hud

Når flodheste ses sole sig på bredderne eller ved kystlinjen, har de en tendens til at have et rødt skær. Umiddelbart kan det se ud til, at flodheste sveder blod, men det er ikke tilfældet. De udskiller faktisk et fedtet rødt stof, der er en hudfugtighedscreme og solcreme. Flodheste har ikke en behåret hud, der kan blokere for solen, og derfor har de brug for at beskytte deres rå hud mod solens stråler. Det voksagtige lag holder også skadelige bakterier ude.