Aktive oplevelser i Namibias ørken

Læs her om de mange aktive oplevelser i Namibia. Når man siger ørkenlandskab, tænker de fleste på et isoleret sted midt ude i ingenmandsland. Ikke en sjæl i syne og alt, man kan høre, er den larmende stilhed. Så hvad hvis vi fortalte dig, at der findes et sted på jorden, der er opslugt af stilhed. Namibias ørkenland præges af total fred og ro og er samtidig indhyllet i en rå skønhed, der efterlader dig målløs? Dette sted er spækket med spændende oplevelser, eventyrlige aktiviteter og kulturelle møder. De ligger bare og venter på dig som perler på en snor.

Ørkenattraktioner i Namibia

Vi vil gerne aflive enhver myte, der findes om ørkenen. Derfor fortæller vi her om de fascinerende, spændende juveler, der findes i hjertet af Afrika. De oplevelsesrige steder i Namibia er kendt som Namibørkenen og Kalahariørkenen.

Der findes nemlig ingen bedre måde at opleve Afrika på end ved et eventyr gennem de usædvanlige landskaber i Namibia. Lad dig inspirere af vores liste over de mange oplevelser, der findes midt i de røde sandbanker.

Sandboarding

sandboarding-namibia-01

Trayboarding-namibia-02

Sandboarding er en fantastisk måde at opleve de massive sandmængder i Namibørkenen. Det er især populært i sandbankerne omkring byen Swakopmund, der er beliggende ved bredden af ​​Atlanterhavet. Det er en udfordrende og anderledes aktivitet, som passer til folk i alle aldre, der kan lide adrenalin i blodet.

Faldskærmsudspring

faldskærmsudspring-namibia

Er du til aktiviteter, der er en tand vildere, så er faldskærmsudspring en oplagt mulighed. Oplev de store sandbanker fra luften, hvor udsigten er eminent og nok ikke fås meget bedre!  Dette er selvfølgelig ikke lige alles kop te, forståeligt nok, men hvis du er en adrenalin junkie, der troede adrenalin, og havet, ikke fandtes i ørkenen, så troede du faktisk forkert!

Luftballon

luftballon-namibia

Du kan også få en fantastisk udsigt ved en tur i luftballon henover sandsletterne. Kun få ting i denne verden kan sammenlignes med et luftballoneventyr. Det er en oplevelse, der er intet mindre end betagende.

Især når din rejse omfatter uovertruffen udsigt over Namibørkenens udsøgte landskab. De fleste mennesker kan kun drømme om at påbegynde et eventyr så eftertragtet, da der er meget få destinationer, der tilbyder det. Namibia er et af de udvalgte få steder, og muligvis den destination med den mest utrolige placering. Flyvningen finder sted ved solopgang, hvilket giver dig mulighed for at se, hvordan skyerne kaster lys og skygge over det enorme, åbne sandlandskab.

Klatring på Dune 45

dune-45-namibia, klatring

Namibias klitter, uanset om de er orange, cremefarvede, røde eller violette i farven, præsenterer mange udfordringer, og klatring er bestemt en af ​​dem.

Den største klit ved Sossusvlei ”Big Daddy” står på næsten 330m, og turen til toppen kan virke som at bestige et bjerg flere gange ens størrelse på grund af sandskiftet under dine fødder. Det er tungt og krævende at gå i det fine ørkensand. Når det er sagt, gør omgivelserne og udsigten det alle anstrengelserne værd.

Er du mere til oplevelser til fods er ”bestigning” af den 80 meter høje sandbanke ”Dune 45” en god udfordring, der vil få pulsen i vejret. Fra toppen er udsigten enestående.

Ridning

ridning-namibia

En tur på hesteryg er også en fantastisk og anderledes måde at gå på opdagelse i ørkenen. At gallopere gennem de gyldne sandbanker, lyder mest af alt som noget, der sker i en film. I Namibørkenen bliver filmens verden dog til virkelighed og ridning er en populær aktivitet for besøgende.

I selve kernen i Namibørkenen ligger Sossusvlei. Dette er det sted, folk taler om, når de beskriver de røde, rullende klitter i Namibia. Her finder du absolut ro og overraskende nok; ridning!

Gallopering gennem sandet i en uberørt destination lyder som noget taget ud af en film, men i Namibørkenen er det en mulighed. Det er en unik oplevelse, der sætter sig i din krop og sjæl. At lade håret blæse i vinden, trække vejret i den rene, skarpe luft, og galoppere afsted med de fantastiske åbne sletter foran dig, er en oplevelse, som giver en dyb følelse af frihed og glæde.

Quadbiking

quadbiking-namibia

Quadbiking er lig med adrenalinsus og store smil! I lighed med den frihed, der følger med ridning på hesteryg, giver quadbiking den samme følelse af åbenhed og ubevidst plads. Det er en aktivitet, som alle kan foretage, unge såvel som gamle, nybegyndere såvel som profesionelle. Det er en fantastisk måde at vove sig rundt i klitterne og opleve de særegnede og ubeskriveligt smukke og barske Namibiske ørkenlandskaber på.

Sundowners

sundowner-namibia

Efter en dag fyldt med action og eventyr, er den perfekte afslutning drinks og snacks til den afrikanske solnedgang, også kendt som en Sundowner. Her kan du slappe af, lande dagens aktive oplevelser i ro og fred, mens du nyder en af de smukkeste solnedgange i verden.

De fleste lodges kan arrangere en sådan ”Sundowner” tur.

Kulturmøde med San-folket

San-folket-namibia

Der er den dag i dag kun få tilbageværende af de såkaldte bushmen fra det oprindelige lokale San-folk. Dem, der er tilbage, lever stadig på traditionel vis af jagt og af naturens afgrøder.

San-folket er et inspirerende folk, der har formået at holde fast i den traditionelle levemåde og lever i balance med naturen.

Læs mere om de mange oplevelser, du kan få på en rejse til Namibia her.