Anderledes safari i Afrika

Afrika byder på masser af muligheder for anderledes safari. Safari betyder ”rejse”. Når du hører ordet, tænker du med stor sandsynlighed på en køretur på den afrikanske savanne i en firehjulstrækker eller minivan, mens du spotter det afrikanske dyreliv. Det er såmænd også rigtigt, og det er en fantastisk måde at opleve Afrikas blændende natur og dyreliv på. Der findes bare mange andre former, som udfordrer den klassiske safari og bringer noget helt nyt til oplevelsen.

Hos Rickshaw vil vi gerne slå et kæmpe slag for de utallige kombinationsmuligheder, som kan gøre din safari til en helt uforglemmelig rejse. Vi vil nemlig gerne arrangere en rejse, der skiller sig ud fra mængden og har et særpræg. Det er uanset om safarien skal foregå til fods, i luften, på heste- eller kamelryg, til vands, på cykel eller noget andet. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænsen.

Lad os tage et nærmere kig på de mange muligheder indenfor safari.

Læs om mulighederne for anderledes safarioplevelser i Afrika

Ballonsafari

tanzania-safari-serengeti-luftballon-jumpstory-2-1024x685

Skal din safari være dét ekstra, og vil du forkæle dig selv og dine kære med once-in-a-lifetime oplevelsen over dem alle? Ja, så er det en ballonsafari, du skal begive dig ud i! Fuldend safarien til lands med én i luften, når du stiger ombord på den afrikanske skippers luftballon. Nyd det afrikanske dyreliv, der udspiller sig under dig, mens du yndefuldt svæver henover den smukke, gyldne savanne.

Som regel starter en ballonsafari mens det stadig er mørkt, så du i rette tid stiger op i højderne i takt med, at solen kaster sine første stråler over landskabet. Efter en god time svævende henover flokke af gnuer, zebraer og hvem ved hvad ellers, er det tid til at nyde morgenmaden. Den indtages i skyggen af et akacietræ med udsigt over Kenyas Masai Mara, Tanzanias Serengeti eller Namibias Sossusvlei.

Læs vores blogindlæg om ballonsafari over Masai Mara.

Safari på vinger

Vil du gerne opleve savannen fra fugleperspektiv, kan du overveje muligheden i at flyve med helikopter eller minifly henover de champagnefarvede sletter. I ægte James Bond stil svæver du henover det smukke landskab, hvor store flokke af zebraer, giraffer og bøfler lever det daglige liv på den afrikanske græssavanne. Måske du endda får muligheden for at overvære en nervepirrende jagtscene mellem bytte- og rovdyr.

Helikopterflyvning er desuden en mulighed, hvis du gerne vil udforske nogle af Afrikas unikke landskaber. Det kan være en flyvning over Blyde River Canyon i Sydafrika, Okavango Deltaet i Botswana eller Sossusvlei i Namibia.

Walking safari

tanzania-kilimanjaro-walking-safari-

Skal safarien i stedet foregå med fødderne solidt plantet på jorden, er walking safari en fantastisk mulighed for en anderledes safari. Er du generelt glad for at vandre og bevæge dig i naturen, så er denne type safari et must!

Du føler, dufter, hører og ser på en anden måde, når du ikke er omgivet af skroget fra en bil. Måske fordi de naturlige instinkter træder til. På mange måder er en safari til fods med til at give en dybere forståelse for de afrikanske økosystemer. Fra termitterne der opbygger temperaturkontrollerede katedraler til akacietræerne der frigiver feromoner, så girafferne ikke spiser bladene. Det magiske ved en walking safari er at lære bushen at kende på en autentisk og intim måde, som efterlader dig ydmyg overfor naturen.

Safari på hesteryg

Skal din anderledes safari have naturen i centrum, er safari på hesteryg et oplagt valg. Du får en forbindelse til moder jord, som er usammenlignelig med noget andet, når du rider rundt på hesteryg på den afrikanske savanne. Forestil dig at sidde på ryggen af en hest, mens du nærmer dig en flok giraffer, zebraer eller bøfler. Det er på mange måder en livsbekræftende og samtidig terapeutisk oplevelse. Alt du kan høre er hestehove, der skaber en karakteristisk rytme, idet de klikker henover jorden. Ingen larm fra køretøjer, ingen beskidt bilos og ingen forstyrrelser. Kun lyden af naturen i sin reneste form.

Cykelsafari

Er det mere et cykelsæde end en hestesaddel, du gerne vil opleve dyrelivet fra, så findes der et stort udbud af den type safari i Afrika. En af dem foregår i den hyggelige by Moshi i Tanzania. Her kan du opleve den interessante abeskov Rau, der byder på et mangfoldigt og rigt dyre- og planteliv. På turen passeres smukke flodstrækninger og risplantager. I horisonten kan du på en klar dag spotte Kilimanjaros sneklædte bjergtop.

Du kan også tage på cykeltur ved Lake Chala, hvor du kan stoppe for en svømmetur i søen, sejle i kano eller cykelbåd. Eller hvad med en rute, hvor du passerer masai krigere og følger deres spændende spor på cykel? Turen går forbi varme kilder, som er blevet formet af underjordiske floder. Cykelturen er fuldstændig enestående og kan hurtigt indtage pladsen som dit livs bedste safarioplevelse.

Safari og trekking på Mount Kilimanjaro

kilimanjaro-tanzania-regnsko-portere.1024x685

Skal vandring fylde en stor del på din anderledes safari, bør du helt klart overveje at kombinere den med bestigning af Afrikas højeste bjerg, Mount Kilimanjaro, i Tanzania. De nederste lag af bjerget huser et spændende dyreliv med forskellige arter, som guiden kan vise dig. Du kan møde både bush elefanter, colobusaber og bøfler i den tætte skov. Der har sågar været spottet en leopard et par gange gennem tiden. For ikke at glemme de mange eksotiske fuglearter, som lever i bedste velgående i trækronerne. Guiden kan vise dig den særlige flora med særegne vækster, der har bredt sig over området. Lad dig fortrylle af den frodige natur og tag på en safari – en rejse – der slutter på toppen af Afrikas højeste bjerg!

Her kan du læse mere om vores rejser til Kilimanjaro.

Kamelsafari

Kameler er et udbredt transportmiddel i de ørkenprægede regioner i Afrika. Dog bruges kameler kun lejlighedsvist til safari primært i Kenya, Tanzania og Namibia. Her er det muligt at tage på alt fra en halv times ridetur til en reel ekspedition, der strækker sig over flere dage. På turen bevæger du dig gennem nye territorier og overnatter i traditionelle bivuak camps.

En kamelsafari vil vække dine sanser og få dine øjne op for den ekstraordinære skønhed omkring dig på en meget intim facon. Kamelerne har mulighed for at tage dig med til steder, som køretøjer ikke kan, og du vil elske den ro, de bidrager med. Efterlad telefonen, internet og travlheden bag dig, og byt det ud med et par dages forfriskende eventyr på ryggen af din nye bedste ven.
De længerevarende ture foregår som regel i mere øde områder som ved Lake Turkana, Samburu National Reserve eller Chalbi Desert i det nordlige Kenya. Du kan også tage på kamelsafari ved Ngorongoro krateret eller Mount Longido i Tanzania.

Kanosafari

På Okavango Deltaet i Botswana er der mulighed for at sejle på en traditionel mokoro kano, mens du udforsker det unikke indlandsdelta. En guide sørger for at ro kanoen, så det eneste du skal gøre er at læne dig tilbage og nyde turen.

Deltaet består af næsten 5 millioner hektarer sump og græsland, og mokoroen er skabt til at bevæge sig gennem det udfordrende terræn. Du vil føle, at du befinder dig midt ude i ingenting, når guiden tager dig med langs kanalerne mellem det høje græs, hvor I passerer små øer midt på deltaet. Omkring dig er både flodheste, elefanter, krokodiller og hyæner, som er klar til at vise naturen fra dens smukkeste side.

Læs mere om safari i Botswana og Okavango Delta.

Maritim safari

Tiltrækker dyrelivet under havoverfladen dig, findes der flere muligheder for en safari til vands. Især Sydafrika er kendt for at tilbyde nogle spændende udflugter. Ved området omkring Cape Town har du mulighed for at opleve havets Big 5; sæler, delfiner, hajer, pingviner og hvaler. Du sejler ud om formiddagen for at bruge et par timer på det åbne hav, mens du spejder efter pukkelhvaler eller hvidhajer i det fjerne.

En maritim safari kan naturligvis også foregå med snorkel eller dykkerudstyr på. Du udforsker den blå verden sammen med en erfaren instruktør, der er undervandsverdenens svar på en safariguide. Oplev de utallige fiskearter med farver, former og mønstre, som fantasien ikke engang kan tænke sig til. Fiskene lever blandt farverige koraler, mens du kan være heldig at møde delfiner, havskildpadder eller hvalhajer, der kigger forbi.

Her kan du læse vores blogindlæg om marineoplevelser i Sydafrika.

Gorillatrekking

rwanda-bjerggorilla-silverback-jumpstory-1024x685-1024x685

Gorillatrekking er en type af safari, som er svær at sammenligne med nogen som helst anden safarioplevelse. Den er sin helt egen kategori. Safarien foregår enten i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda eller Volcanoes Nationalpark i Rwanda. Du rejser sammen med en lille gruppe ledsaget af lokale guider og såkaldte trackere, der er eksperter i at spore de vilde gorillaer. Forbered dig på en oplevelse, der ofte resulterer i kuldegysninger og et højt adrenalinniveau. Det er en helt unik og rørende oplevelse at stå ansigt til ansigt med menneskets nære slægtninge.

Læs mere om safari og gorillatrekking i Uganda.

Teltsafari

Richi-Botswana-safari-telt-biler-1024x685

En teltsafari foregår midt på den åbne savanne eller i bushen, hvor du overnatter under den klare stjernehimmel. I baggrunden vil du med stor sandsynlighed både høre løver, hyæner og elefanter, der kommunikerer i nattens mulm og mørke. Sanserne bliver skærpet på en helt andet måde, når du om aftenen ligger og lytter efter tegn på dyreliv. Pludselig kommer der en anderledes duft, og der opstår små lyde, som du nærmest ikke engang tør gætte på hvor kommer fra.

Kør-selv-safari

Richi-Botswana-safari-bil-i-vand-1024x685

Er du en ægte eventyrer, der gerne vil lede din egen rejse og selv have hænderne på rettet, skal du helt klart på en kør-selv-ferie. Forholdene i Sydafrika og Namibia er særdeles velegnede til en sådan type safari. Friheden ved at cruise langs de afrikanske veje, et godt hit i radioen og godt selskab i bilen, gør en kør-selv-ferie til en helt uforglemmelig safari.

Vil du gerne mærke friheden, men samtidig have trygheden i at være ledsaget af en rejseleder, kan vi anbefale vores grupperejser til Botswana. Her rejser du med den erfarne og habile field guide Richi, der leder ekspeditionen og deler ud af sine gode råd. Du står selv for at føre bilen og forsøge dig igennem det udfordrende terræn, men skulle der opstå uforudsete situationer, er Richi der til at hjælpe.

Du kan læse om vores ekspeditionsrejser til Botswana.

Kan du mærke, at drømmen om at opleve Afrika på en ny og anderledes måde er begyndt at spire, hjælper vi dig gerne videre herfra. Hos Vores Afrika arrangerer vi skræddersyede rejser, og vi vil med stor glæde arrangere dit livs safarioplevelse i det vilde Afrika.

Du kan læse mere om vores safarirejser her.