Gode råd: Sådan er du en ansvarsbevidst rejsende

Vær en ansvarsbevidst rejsende, når du tager på eventyr ude i den store verden. På den måde kan du  både have god samvittighed og få helt unikke rejseoplevelser med hjem i bagagen. De lokale åbner nemlig oftest langt mere op overfor de turister, der har en respektfuld tilgang til dem. Her har du vores 8 vigtige råd – kort og godt.

1.

Ved at have et åbent sind over for andre kulturer, vil du øge din rejseoplevelse betydeligt, da du med stor sandsynlighed vil kunne mærke respekten fra den velkommende lokale befolkninger. Vær tolerant og omfavn mangfoldigheden – observér de sociale og kulturelle traditioner, som vil overraske og forundre på alle tænkelige måder.

2.

Respektér menneskerettighederne. Udnyttelse af en hver art vil skabe konflikt med de grundlæggende mål for turisme.

3.

Vær bidragydende til at bevare det naturlige miljø. Beskyt vildtlivet, og deres levesteder, og køb aldrig produkter der er fremstillet af truede planter og dyr.

4.

Respekter de kulturelle ressourcer. Alle aktiviteter bør udføres med respekt for den kunstneriske, arkæologiske og kulturelle arv.

5.

Din rejse kan bidrage til økonomisk og social udvikling. Køb lokalt kunsthåndværk og produkter, for at støtte den lokale økonomi ved hjælp af principperne om fair handel. Forhandlinger om en vare bør afspejle forståelsen af en rimelig indtjening og løn.

6.

Skaf information om destinationens aktuelle helbredssituation og få adgang til akut og konsulære tjenester inden afrejse, for at være sikker på, at dit helbred og personlige sikkerhed ikke vil blive kompromitteret.

7.

Sørg for, at dine specifikke kostkrav kan opfyldes før du beslutter dig for en rejse til den valgte destination. Lær så meget om destinationen som muligt, og tag dig tid til, at forstå de skikke, normer og traditioner, der findes her. Undgå adfærd, der kan fornærme den lokale befolkning.

8.

Gør dig selv bekendt med den lokale lovgivning, så du ikke foretager dig noget, der bliver anset som kriminalitet i landet, du besøger.