Oplev det vilde dyreliv i Benins nationalparker

Her kan du læse om 2 smukke naturskatte, nemlig Benins nationalparker, der begge ligger i den nordlige del af landet: Pendjari reservatet og ’The W Park’. Hvis du skal til Benin, må du ikke snyde dig selv for at besøge landets naturreservater. Parkerne er begge fyldt med en bred vifte af vilde dyr og smukke landskaber. Vi anbefaler, at man besøger begge parker under tørkesæsonen, da vejene dertil ikke er asfalterede, så det kan derfor blive mudrede. Det kan være farligt at komme at komme dertil på andre tider på året.

Pendjari reservatet

Pendjari betyder ’stor flod’. Det er en stille og rolig park, der koster $20 i entre. Parken er godt organiseret med trænede, erfarne guider, der også fungerer som dygtige chauffører.

Ideelt set bør du besøge parken sammen med en guide, både for at få det maksimale ud af turen og af sikkerhedsmæssige årsager. Du har mulighed for at sove i parken på Pendjari Lodge. Den miljøvenlige lodge har 7 fuldtudstyrede telte og byder på en smuk udsigt over det beninske landskab.

Du kan forvente at opleve en del vilde dyr som bavianer, løver, elefanter, fugle, flodheste, antiloper, vortesvin, krokodiller og mange flere. Det er den ultimative safarioplevelse med en masse at udforske i parken.

Besøget til parken kan sagtens vare flere dage. Det er tilladt at gå på jagt i parken, men det er en dyr fornøjelse, og der er derfor ikke mange, der gør brug af denne mulighed.
Pendjari reservatet er en af Benins perler, som man ikke må gå glip af. Her kan du også opleve de traditionelle ’Tata Somba’ forter, der er lavet af mudder.

W parken

Ikke så langt fra Pendjari reservatet ligger W parken. Det er et naturreservat, der er hjem for en overflod af større pattedyr og fugle. Navnet ”W Parken” stammer fra formen af den nærliggende Nigerflod. Parken er hjem for en række truede dyrearter som de vestafrikanske giraffer, de afrikanske vildhunde og elefanter. Parken indeholder vigtige hydrologiske ressourcer og er identificeret af organisationen BirdLife International for at være et af verdens vigtigste fuglehabitater. Landskabet her er meget varieret fra store vandområder til en lang række af forskellige økosystemer.

Der er en entrepris på $20, og beløbet bliver halveret for hver ekstra dag, du bruger i parken. Bestemte områder af parken er beskyttet for at bevare økosystemerne, som er hjem for en række af truede dyre- og plantearter. Ligesom i Pendjari reservatet, anbefaler vi, at man tager en tur i parken med en lokal guide. Vejene er ikke de bedste, og det kræver stor tålmodighed at navigere rundt alene. Parken er et dejligt sted at besøge med en masse at se.

Lad dig inspirere til en rejse til den vestafrikanske perle Benin.