Bestig Mount Meru – det andet højeste bjerg i Tanzania

Mange eventyrere, der rejser til Tanzania, drømmer om at bestige Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg. Der er dog et spektakulært alternativ til bjergvandring lige rundt om hjørnet: 4.566 meter er de robuste klipper på Mount Meru, der tårner sig op over Arusha National Park.

Vandring sammen med giraffer og antiloper

Den sovende vulkan og dens hesteskoformede krater imponerer med en spektakulær udsigt og varieret vegetation. Men der er mere: Da Mount Meru ligger i Arusha National Park, er bjerget ikke kun en favorit blandt trekkingeventyrere, men også hjemsted for et stort antal dyreliv. I løbet af de første to dage af din klatring kan du være heldig, at møde elefanter, giraffer, bøfler, antiloper og colobusaber undervejs. Der er dog ingen grund til at bekymre sig – en bevæbnet ranger følger dig ved hver stigning. Jo højere du kommer, jo færre dyr krydser din vej, når tæt regnskov skifter til hede og nøgne forrevne klipper.

Kan man bestige Mount Meru med højdeskræk

Det siges ofte, at klatring på Mount Meru fungerer fremragende som opvarmning og akklimatisering til en forestående Kilimanjaro bestigning. Og selvom dette måske helt fantastisk, så lad os være helt ærlige: At bestige både Mount Meru og Kilimanjaro er en kæmpe bestræbelse for de meget ambitiøse. Resten af os almindelige dødelige tager det ét bjerg ad gangen.
Hvad der er vigtigere, er at Mount Meru også siges at være mindre populær blandt folkemængderne og derfor giver dig en mere intim vandreoplevelse. Hav blot in mente, at bjerget også er rangeret som teknisk mere udfordrende end sin storebror Kilimanjaro.

At bestige begge bjerge er helt ekstremt fysisk krævende. Du skal være fit og i god fysisk form. Mount Meru har stejle passager, og især mod slutningen, hvor du vandrer langs kraterkanten mod Socialist Peak, kan det være godt, at kunne drage fordel af forrige vandre- og klatreoplevelser. Din guide fortæller dig nøjagtigt, hvornår du skal passe på vanskelige passager, og han er der altid for at give en hjælpende hånd eller opmuntrende ord. På trods af en eventuel frygt for højder, vil de fleste føle sig trygge og sikre. Og at opleve solopgangen fra et bjerg er intet mindre end fantastisk.

Efter en Mount Meru-vandring kan det være, at du føler dig klar til at tackle det næste eventyr og bestige Kilimanjaro. For alle andre er Zanzibars sandstrande blot en kort flyvetur væk.