Safari i Afrika: forskellen på at bo på camp og lodge

En safari i Afrika hænger unægteligt sammen med storslået natur og et sublimt dyreliv. Og når dagen er omme vender du hjem til din skønne base, som typisk vil være en camp eller lodge. Men hvad er egentlig forskellen på at bo på camp og lodge? Og hvorfor bør man vælge det ene frem for den andet?

Læs med her og bliv klogere på de forskellige indkvarteringsmuligheder under din safari.

Hvad er en lodge?

Lodge betyder egentlig ‘hytte’ og er typisk placeret i den fri natur omgivet af smukke landskaber i eller i nærheden af landets nationalparker og reservater. I Afrika ligger lodgene typisk med udsigt over Afrikas mest berømte sletter, hvor det er muligt at spotte dyrelivet fra enten din balkon, terrasse eller hotellets fællesarealer.

Lodgen er centrum omkring din safari og tilbyder både safarikørsel og lækre måltider lavet af lokale kokke på ejendommen.

Og hvorfor så vælge en lodge? Lodges fås som regel i alle standarder fra budgetklassen til den mere luksuriøse ende. Dog er lodges generelt af virkelig høj standard, men der er som regel noget for enhver smag. Du skal altså vælge lodges, hvis du gerne vil bo på en ejendom, hvor komforten er høj, og hvor du bor i en “fast bygning”.

camp eller lodge

Hvad er en camp?

En camp er – i modsætning til en lodge – en lidt mere mobil indkvarteringsmulighed. Safari camps består som oftest af indkvartering i telte, som er placeret midt i den rå natur. Teltene har fast bund, eget toilet osv. og kan på samme måde som lodgene fås fra relativt budget standard til luksus ud over det sædvanlige.

Du skal vælge at bo i camp, hvis du gerne vil føle, at du smelter sammen med naturen. Du bor vitterligt i et telt midt ude i bushen, hvor du om natten kan høre brølende løver og klukkende hyæner lige i nærheden. Det hænder, at elefanter, flodheste og andre vilde dyr krydser campen i løbet af natten. For nogle er det en skræmmende oplevelse, og for andre er det den ultimative bucket list oplevelse! Så her er det lidt et temperamentsspørgsmål.

camp eller lodge

Vi håber, at du blev klogere på forskellen på at bo på camp og lodge. Uanset hvad du vælger, er det en fantastisk oplevelse. Er du interesseret i at komme afsted på safarirejse, står vi klar til at hjælpe dig. Indtil da kan du finde inspiration på vores skræddersyede safarirejser.