Cykling i Rwanda

Ta’ på cykling mellem Rwandas smukke bakker

Leder du efter et unikt, spændende eventyr, så skulle du måske kigge nærmere på det lille østafrikanske land Rwanda. Det er måske ikke lige det land, man først kommer i tanke om, når man tænker cykelferie i Afrika. Men ikke destomindre kan du her se frem til en aktiv ferie i et smukt og trygt lille land. Rwanda er kendt som ‘landet med de tusind bakker’, og gør det således til et fremragende destination for de, der ønsker en god udfordring i et alsidigt og varieret terræn.

At udforske Rwandas landskab på cykel er en autentisk og givende måde at interagere med det lokale samfund samt opleve landets rige naturlige skønhed. Her findes 11 forskellige cykelruter over hele landet. Stierne, der har en samlet distance på 760 km. giver cykelentusiaster mulighed for at opleve Rwanda i hver en provinsby, du passerer. De forskellige ruter imødekommer alle niveauer, hvad enten du er begynder eller øvet cykelrytter.

Hvornår er det bedst at besøge Rwanda

Grundet sin nærhed til Ækvator skifter Rwandas klima mellem to årstider: Regntid og den tørre tid. Det er derfor vigtigt at vælge det rigtige tidspunkt til din cykelferie her, således at du virkelig kan udforske landets bjerge og jomfruelige skove på to hjul. Den bedste sæson er om sommeren fra juni t.o.m. august. Regnen tager tager sig ligeledes en pause om vinteren, hvor januar er tør. Af samme grund er nationalparkerne Vulakonoes, Akagera og Nyungwe naturligvis bedst at besøge i den tørre årstid. Landets højde gør klimaet mildt med behagelige temperaturer hele året rundt og en gennemsnits temperatur på ca. 20 grader.

Rwandas historie og kultur kort fortalt

Det er altid en særlig oplevelse, at tage på en aktiv ferie hvad end det er vandreferie eller cykelferie, og det er ikke nogen undtagelse i Rwanda. Her får du virkelig mulighed for at lære den rwandiske befolkning bedre at kende, og her er en masse interessant omend makaber historie at dykke ned i, som er ganske anbefalelsesværdig. Rwandas befolkning fulgte traditionelt et klansystem bestående af Tuts hyrder og Hutu landmænd samt Twa håndværkere, som alle taler det samme sprog og deler samme religion. Rwanda oplevede borgerkrig i flere år med kampe mellem tutsierne og hutuerne. Denne konflikt forårsagede Folkedrabet i 1994, hvor 800.000 mennesker blev dræbt i løbet af 100 dage. Næsten 25 år senere er freden genoprettet, og landet lever i dag i harmoni. Faktisk omdanner den økonomiske og sociale politik dette lille landbrugsland til et afrikansk benchmark for nye teknologier. Efter sin nylige tragiske historie ser Rwanda i den grad fremad og trives. Turisme bliver gradvist en lovende økonomisk sektor, så meget at mange rejsende vælger at besøge Rwanda. Her hos Rickshaw er vi vilde med landet, og vil uden at tøve anbefale en rejse her til. En aktiv ferie kan let kombineres med mange andre interessante ting. Kontakt os gerne og hør mere om dine muligheder for en rejse til Rwanda.