De 10 bedste strande i Vestafrika

Lad dig inspirere af vores indlæg om de 10 bedste strande i Vestafrika. De vestafrikanske kyststrækninger byder ikke på eksotisk strandidyl på samme måde som Østafrikas strande ud mod Det Indiske Ocean, men de har deres egen rå og uspolerede charme og masser af muligheder for aktive oplevelser og kontakt med det lokale liv.

En strandferie er den perfekte getaway for par eller familier, der ønsker at slappe af og nyde hinandens selskab i eksotiske omgivelser. Strandene får dig væk fra hverdagens rutiner. Væk fra travle møder, madlavning, rengøring, mobiltelefoner og e-mails.

Og det er ikke kun de kendte strande ved Afrikas østkyst, Zanzibar og Mombasa, der lever op til dette. I Vestafrika findes der også en lang række skønne strande, som kan imødekomme behovet for ro og rekreation.

Vi har her samlet Vestafrikas 10 bedste strande efter vores opfattelse.

De 10 bedste strande i Vestafrika

Beyin Beach, Ghana

ghana-beyin-beach

Det der bedst karakteriserer denne smukke, afsidesliggende strand er de høje, svajende palmer langs strandbredden. Beyin Beach er en klassisk, afrikansk arbejderstrand med massere af aktivitet fra fiskere, der trækker enorme fiskenet fyldt med fisk i land. Solnedgangen ud for stranden og over Guineabugten er intet mindre end fantastisk, og du bør afsætte en time eller to til at nyde den fantastiske afslutning på dagen. 

Hvis du tager til Beyin Beach, kan du tage med en lokal træudhugget stammebåd og besøge styltebyen Nzulezo. Her lever samtlige af landsbyens befolkning på vandet. Transporten foregår med båd og husene står på stylter i vandet. Det er en fascinerende oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for.

River No. 2 Beach, Freetown, Sierra Leone

Sierra-leone-ukendt-strand-freetown

Det giver en autentisk og ægte følelse af at være in the middle of nowhere, når du besøger River No. 2 Beach lige ud for hovedstaden Freetown i Sierra Leone. Stranden er intet mindre end paradisisk med hvidt, blødt sand, mens frodige, grønne bjerge danner rammerne om det eksotiske og enormt smukke landskab.

Hvis du kan trække dig selv væk fra stranden, bør du helt klart leje en kano og padle dig igennem floden til et af områdets fantastiske vandfald.

Cap Skirring, Senegal

Strande i senegal

Den hvide bugt ved Cap Skirring er pyntet med uspoleret vegetation i klitterne på den ene side og atlantiske, brusende bølger på den anden. Cap Skirring er uden tvivl en af de lækreste strande beliggende ved Casamance regionen, der er en af Senegals smukkeste af slagsen. Regionen er desuden hjemsted for floden af samme navn. Der er dog ikke sket den store udvikling ved strandområdet til trods for turismen, hvilket giver en autentisk oplevelse fyldt med lokal kultur og stemning.

Hvis du ønsker at tage endnu længere væk fra civilisationen, kan du tage en taxi til den hvide strand ved Boucotte. Du kan også besøge de nærliggende landsbyer Kafountine og Abéné, hvor dygtige trommeslagere spiller afrikanske rytmer.

Essaouira, Marokko

marokko-essouira-havneby-strand

Den spraglende strand ved Essaouira er et rent paradis for rejsende, der ønsker at læne sig tilbage og nyde solen i den afslappende, marokkanske by. Det er især vinden og bølgerne, der tiltrækker massere af vind- og kitesurfers om sommeren og surfere om vinteren. Længere nede langs bugten, et stykke væk fra havnen, ligger et slot, der efter sigende har været inspiration for Jimi Hendrix’s sang ”Castles Made of Sand”.

Essaouira er særlig smuk ved skumringstid. Tag en gåtur langs havnen og medbring kameraet, så du kan tage fantastiske billeder inden tusmørket falder på. Besøg desuden den gamle by, der især er kendt for de hvide bygninger pyntet med blå detaljer. Ved havnen ligger de karakteristiske, dybblå træbåde, der er byens kendetegn.

Dakhla, Marokko

Charlie Marokko-strand

marokko-dakhla-

Vinden blæser stort set altid ved Dakhla i det sydlige Marokko, hvilket gør destinationen helt idéel for kitesurfers. På den ene side finder du en stor, rolig lagune, mens du på den anden finder gode, kraftfulde bølger. Stranden er populær blandt både nybegyndere, novicer og professionelle kitesurfers. Lagunen er rolig og lavvandet, hvilket gør den idéel til gode snorkeloplevelser.

Coco Beach, Lomé, Togo

Togo-Coco-beach-strand

Lomé er hovedstaden i Togo og ligger ud til Guineabugten. Ud mod kysten ligger Coco Beach, hvor du finder bølger, der braver mod det gyldne sand, episke solnedgange og strandbarer fyldt med iskolde øl. Stranden står i perfekt kontrast til den skøre togolesiske livsstil, som man finder inde i byen. Stranden er ren og uberørt, og naturen får lov at gå sin egen, rolige gang. Små krabber kigger op fra sandet, lokale går fredeligt forbi og turister tager et dyp i det rene, forfriskende vand.

Fidjrosse, Cotonou, Benin

benin-strand-cotonou-lagoon

Ved byen Cotonou ligger strandområdet Fidjrosse. Hvis du er til sandfyldte, gyldne strande, er Fidjrosse det perfekte sted til at tage en svømmetur, slappe af langs stranden eller dyrke vandsport. Massevis af palmetræer giver den nødvendige skygge, mens en række strandhytter og stande tilbyder mad, drinks og forskellige vandsportsaktiviteter.

Du kan også deltage i en af de mange live musikarrangementer på stranden, der afholdes med jævne mellemrum. Stranden er familievenlig, og de lokale besøger ofte området i weekenden for at nyde tilværelsen og lade børnene deltage i de mange børnevenlige aktiviteter.

Bissagos Islands, Guinea Bissau

guinea-bissau-bijagos-øhav-strand

Guinea Bissau er ikke spækket med massevis af strande, men de få, der er, er tilgengæld smukke og uberørte. Klimaet er mildt, og du kan nyde strandene året rundt. Selv under regnsæsonen, er solen fremme og vandet og luften står skarpt og klart. De mest interessante strande finder man ved øerne ved Arquipélago dos Bijagós, også kendt som Bissagos Islands.

Her finder du lange, hvide sandstrækninger med et opgrænsende hav, der er fuld af fisk. Nogle af de bedste øer er Bolama Island, Bubaque Island, Rubane Island, Orango Island og Melo Island. Øerne har forskellige karakteristika. Èn er kendt for sin lokale fiskerikultur, en anden er kendt for sit fantastiske dyre- og fugleliv, mens en tredje er kendt for dens frodige vegetation. Du kan nå øerne med båd.

Kotu Beach, Gambia

Gambia-kotu-beach-strand-

Selvom stedet er temmelig populært blandt turister, er denne lækre, brede sandstrand en dejlig oplevelse. Stranden er fyldt med palmetræer, hoteller og restauranter med massevis af solsenge og parasoller. Det er især fantastisk til en gåtur omkring solnedgangstid. Hvis nogle af de lokale, harmløse mænd prøver at blive din ven, kan du smide sandalerne og søge ly i vandet. Her går de nemlig ikke med. Stranden er kendt som en af de mest børnevenlige grundet det bløde sand. Dog skal man passe på strømmen, som til tider kan være stærk.

Cape Point, Gambia

gambia-cape-point-strand

Cape Point er en anden af Gambias populære strande. Dog knap så turistet som Kotu Beach, men her er stadig rigeligt med parasoller og solsenge. Stranden er dog lang, og du kan derfor sagtens finde områder, hvor du ikke ligger sammen med andre turister. Længst østpå finder du den fantastiske restaurant og strandbar Calypso, der serverer lækker mad og drikkevarer, som du kan nyde, mens du forhåbentlig får et glimt af de nærboende krokodiller. Farverige fugle flyver fra træ til træ, og du vil føle, at du er flere tusinde kilometer væk fra civilisationen, selvom du kun er få minutters gang fra resortet.

Hos Vores Afrika har vi mange års erfaring med rejser i Vestafrika, og vi har tætte, lokale relationer, som vi trækker på til vores spændende kulturrejser til den vestafrikanske region.