De 10 smukkeste steder i Afrika

Åh, du kære Afrika! Verdens – hvis du spørger os – smukkeste kontinent spækket med storslået natur og uovertrufne nationalparker. Oplevelserne i Afrika er på mange måder kæbetabende, og vi tør godt love, at smukke naturområder ikke er en mangelvare netop her! Generelt er der bare virkelig mange steder, der kan nævnes som værende blandt de smukkeste steder i Afrika.

Så læn dig tilbage og lad dig inspirere af de billedskønne destinationer på det afrikanske kontinent.

1. Blyde River Canyon, Sydafrika

Det første sted vi rejser til, er det smukke Sydafrika. Mere præcist til kløften Blyde River Canyon i Mpumalanga regionen. Kløften ligger i området ved Drakensbjergene og strækker sig intet mindre end 26 km gennem landskabet med Blyde River rislende i bunden af kløften. Blyde River Canyon indgår ofte som led i en udflugt, der går under navnet Panoramaruten. Her besøger du nogle af Sydafrikas mest spektakulære sightings såsom Gods Window, Sudwala Caves og Bourkes’ Luck Potholes.

2. Victoria Falls, Zimbabwe & Zambia

Når vi snakker om at fremhæve de smukkeste steder i Afrika, kommer vi selvfølgelig ikke uden om Afrikas største vandfald, Victoria Falls. Det buldrende vandfald ligger på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia, og du kan besøge vandfaldet fra begge lande. Victoria Falls er utvivlsomt et af verdens mest spektakulære naturfænomener med dets tusinde liter af vand, der brager gennem landskabet. Victoria Falls er simpelthen et must, hvis du besøger Zambia eller Zimbabwe!

3. Lake Natron, Tanzania

Næste destination er Lake Natron i Tanzania. Her bliver du belønnet med synet af hundredevis af flamingoer, der samles år efter år for at yngle og spise af de alger, der lever i søen – og som faktisk er årsagen til, at søen har et pink skær. Lake Natron fortjener helt klart en høj placering på listen over de smukkeste steder i Afrika!

4. Danakilørkenen, Etiopien

Det kan måske være svært at tro på, at det her sted rent faktisk findes – men det gør det altså! Vi vil gerne introducere dig til Danakilørkenen i Etiopien, som må siges at være en fuldstændig unik oplevelse. Det mærkværdige landskab er skabt på baggrund af termiske aktiviteter, tektoniske plader og svovlholdige strømme. Alt sammen spiller en rolle i skabelsen af det smukke landskab, der efter vores mening er en af Afrikas smukkeste!

5. Kilimanjaro, Tanzania

Vi kommer selvfølgelig ikke udenom vores kære Kilimanjaro! Verdens højeste fritstående bjerg på svimlende 5.895 m. Leder du efter én på opleveren, skal du helt klart besøge det majestætiske Kilimanjaro. Hvad end du ønsker at bestige bjerget (det er selvfølgelig den oplevelse, vi til enhver tid vil anbefale dig) eller betragte bjerget fra Amboseli Nationalpark, så er mødet med Kilimanjaro simpelthen bare en kæbetabende oplevelse!

Bestige Kilimanjaro

6. Nosy Iranja, Madagaskar

Lille spejl på væggen der, hvad er det smukkeste sted på Madagaskar her? Det kan virkelig være svært at vælge, for Madagaskar bugner simpelthen af smukke øer og nationalparker. Vi går dog med Nosy Iranja, som bare er et must, hvis du rejser til Madagaskar! Den skønne tropeø består faktisk af to separate øer, der ved lavvande går i ét og bliver forbundet af en hvid sandbar, som du kan spankulere henover. Så bliver det da ikke meget bedre, hva?

7. Okavango deltaet, Botswana

Botswana holder på en naturskat, som virkelig bare er unik på alle måder. Der er selvfølgelig tale om det livgivende Okavango delta, hvor floden af samme navn snor sig gennem landskabet i Botswana. Indlandsdeltaet tiltrækker dyreliv som det sjældent ses andre steder, så det giver sig selv, at en safarirejse i det her hjørne af Botswana er usammenlignelig med mange andre safarier i verden.

8. Ngorongoro krateret, Tanzania

Hvis du vil på safari på en helt unik lokation, har vi det rette sted til dig! Svaret er nemlig Ngorongoro krateret i Tanzania. Egentlig er Ngorongoro krateret et vulkansk krater, som nu er omformet til en form for naturlig zoologisk have. De frodige sletter fungerer som tag-selv-bord for de mange gnuer, zebraer og andre græsædende pattedyr. Og hvor der er byttedyr, er der rovdyr. I Ngorongoro finder du både løver, leoparder, hyæner og geparder, hvis du er heldig.

9. Amboseli, Kenya

Hvis du spørger os, er Amboseli Nationalpark i Kenya utvivlsomt et af de smukkeste steder i Afrika! Som nævnt tidligere, har Amboseli Nationalpark Kilimanjaro som baggrundskulisse, og det skaber altså rammerne for en helt fænomenal safarioplevelse. Store flokke af elefanter samles ved vandhullerne, og hvem vil ikke gerne have det ikoniske billede af en sådan fætter, der poserer foran Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro? Ja tak, siger vi altså!

10. Lake Retba, Senegal

I Senegal gemmer der sig lidt af et vidunder! Det vestafrikanske land byder nemlig på noget så bizart som en pink sø ved navn Lake Retba. Søen er en saltsø, der ligger lige udenfor hovedstaden Dakar. Den pink farve kommer fra algen dunaliella salina, der lever i søen. Den røde farve stammer fra et pigment i algen, der aktiveres ved sollys. Hvis du googler ‘Lake Retba’, vil du virkelig finde nogle utrolige billeder af naturfænomenet.

Hos Vores Afrika skræddersyer vi rejsen til dig, og vi arrangerer selvfølgelig gerne en rejse, hvor du besøger nogle af de smukkeste steder i Afrika. Du kan læse mere om vores skræddersyede rejser her.