De 12 bedste oplevelser i Accra, Ghana

Læs med her og bliv klogere på de 12 bedste oplevelser i Accra, hovedstaden i Ghana i Vestafrika.

Accra ligger lige ved vandkanten. Selvom der bor ca. 3 millioner mennesker, virker byen ikke proppet eller hektisk. Ghaneserne er utroligt venlige og der hviler en afslappet atmosfære over byen. Sikkerheden er god i byen og turister er i reglen ikke særligt udsatte. Accra er ikke et overflødighedshorn af attraktioner, der kan holde dig beskæftiget i ugevis, men den byder på nogle interessante seværdigheder og attraktioner, som du bør opleve, hvis du kommer hertil for nogle få dage.

Attraktioner i Accra

1. Jamestown og Jamestown Fyrtårn

Turist i Jamestown

Jamestown er den gamle del af Accra, hvor briterne i Guldkystens tid slog sig ned. I dag er det en skurby og det farligste område i Accra. Her gør du klogt i konstant at være på vagt, hvis du bevæger dig rundt i bydelen. Det er dog sikkert at køre igennem og tage billeder fra bilen. Her er fyrtårnet også et besøg værd.

2. Uafhængighedspladsen

Uafhængighedspladsen

Uafhængighedspladsen er stedet, hvor ghaneserne hvert år på årsdagen, d. 6. marts,  fejrer deres uafhængighed. De blev afhængige i 1957. Pladsen er stor. Under fejringen er den fyldt med afrikanere, der markerer kolonialiseringens ophør og deres selvstændighed.

3. Nationalmuseet

Nationalmuseet i Accra, Ghana

På nationalmuseet kan du få et indblik i den ghanesiske nations historie og opbygning. Museet åbnede i forbindelse med Ghanas uafhængighed i marts 1957. Her er der både arkæologiske, etnografiske og moderne kunstneriske artefakter.

4. Museum for videnskab og teknologi

Museum for videnskab og teknologi i Accra, Ghana

Museet for videnskab og teknologi åbnede i 1965 under daværende præsident Kwame Nkrumah. Her fokuseres der på historisk såvel som moderne teknologisk udvikling og på videnskabens historie. Der er et stærkt læringsaspekt ved museet, der søger at uddanne og vække nysgerrighed blandt især de yngste gæster.

Nogle gange huser bygningerne en stor kunstsamling begået af lokale afrikanske kunstnere. Det er et skønt og frisk blik ind i moderne ghanesisk kultur.

5. Artists Alliance Gallery

Artists Alliance Gallery

Artists Alliance Gallery er et velrespekteret galleri i tre etager i Accra. Her finder du malerier og skulpturer af etablerede og up-and-coming kunstnere fra Ghana. Alt er velorganiseret og professionelt.

Ønsker du at købe kunst med hjem fra Afrika er galleriet måske det bedste sted at handle. Priserne er ikke lave og de kan ikke forhandles. Oplevelsen er en helt anden end de livlige gademarkeder.
Til gengæld bliver du ikke snydt og kan være sikker på, at det er kunst af høj kvalitet, du køber, og at en fair mængde af pengene går til kunstneren.

6. Labadi strand

Labadi strand

Dette stykke kyststrækning med den hvide sandstrand ligger lige øst for Uafhængighedspladsen. Stranden er smuk og i reglen et godt sted at surfe. Langs stranden ligger der hoteller af en høj standard og de har deres egne private strande. Det kan anbefales at betale dagspris for brugsretten til en af disse grundet de aggressive lokale sælgere, der ikke vil lade dig være i fred og ro et øjeblik på de offentlige områder af stranden.

7. Makola marked

Makola marked i Accra

Makola marked er et berømt marked og shoppingområde i centrum af Accra. Her sælges alt mellem himmel og jord, fristes man til at sige. Markedet domineres af lokale handelskvinder. Du finder alt fra reservedele til biler, friske råvarer, importeret og tilberedt mad, tøj, sko, redskaber, medicin, køkkenudstyr, kunsthåndværk, smykker lavet af håndlavede perler og meget, meget andet.

Markedet har eksisteret siden 1924, hvor det var hjertet i det moderne ghanesiske handelsliv og en af nationens vigtigste sociale og kulturelle institutioner.

8. Accra shoppingcenter

Accra shoppingcenter

Som noget særligt ved Accra ligger de bedste og mest moderne shoppingmuligheder nær lufthavnen. Her finder du high end centeret Accra Mall såvel som Marina Mall og en lang række kontorer, banker og natklubber. Accra Mall er et af de mest moderne shoppingcentre i Vestafrika og det første store shoppingcenter i Ghana. Det er 20.000 m2 med 65 butikker, hvoraf ca. 30% er ghanesiske. Centret blev bygget i 2008.

9. Kwame Nkrumah Memorial Park og Mausoleum

Kwame Nkrumah Memorial Park og Mausoleum

The Kwame Nkrumah Mausoleum og Memorial Park ligger centralt i Accra. Stedet er dedikeret til Ghanas første præsident efter landet blev uafhængigt i 1957, Kwame Nkrumah. Hans store indsats for at gøre Ghana uafhængigt er noget ghaneserne er både stolte og taknemmelige over.

Indgangen til den tidligere præsidents sidste hvilested ligger blot lidt oppe ad kysten fra Uafhængighedspladsen. Mausoleet ligger lige overfor det gamle parlament med Kultur- og kunstcentret mod øst.

10. Wulffs hus

Wulffs hus er et berømt hus og en spændende attraktion for historieinteresserede danskere.

Den danske jurist, Wulff Joseph Wulff fra Randers boede i Ghana, dengang Guldkysten, fra 1836 til sin død i 1842. Han gjorde tjeneste på den danske handelsstation Fort Christiansborg. Wulff blev gift med en ghanesisk kvinde og sammen flyttede de ud af fortet og ind i et stenhus i landsbyen Osu lige nedenfor Christiansborg. Frederiksminde kaldte han huset. Wulff blev efter lokal skik begravet under kældergulvet i sit eget hus.

I dag bruger efterkommerne af Wulff stadig huset om familiehus, og efter sigende skulle de stadig være højt agtede i lokalsamfundet.

11. Fort Christiansborg, Osu Castle

Fort Christiansborg, Osu Castle

Fort Christiansborg, der i dag hedder Osu Castle, var centralt for den danske trekantshandel i kolonitiden.

Fortet er bygget i 1661 og gennem størstedelen af Guldkyst-årene var fortet på danske hænder. Danmark solgte sine kolonier og fortet i 1850. I dag bruges bygningen som Ghanas præsidentpalads. Der er ikke adgang til slottet, men det kan betragtes udefra.

12. Cape Coast Slot

Cape Coast Slot

Ca. 3 timer udenfor Accra ligger Cape Coast Castle. Stedet er ligesom Fort Christiansborg gennemsyret af barsk kolonihistorie, da det var en central handelsplads for slavehandel under kolonitidens mørkeste dage.

Turen til Cape Coast Castle langs kysten kan være strabadserende med de varierende grader af ordentlig infrastruktur, men slottet er et must see for enhver, der er bare en lille smule historieinteresseret.

Se vores rejseforslag til Ghana.