De mest uforglemmelige oplevelser i Botswana

Botswana er nok mest kendt for sin overflod af dyreliv med blandt andet Afrikas største population af elefanter. Her møder den øde ørken det frodige og livgivende Okavango Delta, hvilket giver anledning til storslåede naturoplevelser. De forskelligartede og uberørte landskaber kombineret med eksklusive safari lodges giver den perfekte balance mellem luksus og autenticitet. Det er med til at gøre Botswana til en af Afrikas bedste safaridestinationer.

Du kan i dette blogindlæg lade dig inspirere af vores bud på de mest uforglemmelige oplevelser i Botswana.

Flodcruise langs Chobe floden

Et flodcruise langs Chobe floden er en anderledes måde, hvorpå du kan udforske Chobe Nationalpark. Området er kendt som en af Afrikas mest varierende parker, når det kommer til dets økosystem. Sejl langs floden, der fungerer som et naturligt vandhul for talrige dyr. Her kan du være vidne til de mange aktiviteter langs flodbredden, når både giraffer, bøfler, antiloper og større flokke af elefanter drikker, bader og boltrer sig i vandet.

Frem for den sædvanlige safari i firehjulstrækker, der indebærer kørsel mellem træer og buske, byder flodcruiset på panoramiske udsigter over landskabet fra helt nye vinkler. Snup en forfriskende sundowner, mens du nyder solnedgangen og de mange eksotiske lyde fra den afrikanske bush.

Sejl med mokoro langs Okavango Delta

En oplevelse, der helt klart er en af de der ‘must’ i Botswana, er at udforske det frodige, grønne Okavango Delta fra perspektivet af en mokoro kano. Sejl igennem de endeløse kanaler omgivet af et tæt buskads af siv og vandliljer til lyden af piblende vand og fuglekvidder. En oplevelse, der på mange måder kan virke helt terapeutisk, og som du virkelig ikke må snyde dig selv for.

Flyv med helikopter over Okavango Deltaet

Bevæg dig fra vandet og op i luften og nyd den kæbetabende udsigt indlandsdeltaet fra sædet af en helikopter. Her kan du virkelig betragte skønheden og størrelsen af det enorme delta. Måske er du endda heldig at spotte prikker af bøfler, flodheste og elefanter, der bevæger sig rundt i landskabet.

Det kan på mange måder føles surrealistisk at betragte de storslåede landskaber fra oven. Det giver samtidig mulighed for at udforske områder af deltaet, der ikke er mulige at udforske fra en bil eller båd.

luftfoto-botswana-okavango-fly-vinge-landskab-floder-jumpstory-1024x685-1

Udforsk saltsletterne ved Makgadikgadi Salt Pans

Fra det skønne Okavango Delta bevæger vi os mod det kontrastfyldte Makgadikgadi Salt Pans. Området er hjemsted for nogle af verdens største saltsletter, og det må siges at være et område af Botswana, der virkelig skiller sig ud fra resten af landet.

Til trods for det umiddelbart tørre landskab, er der et bestemt tidspunkt af året, hvor dyrelivet strømmer til. Nærmere bestemt er det zebraer, der migrerer til Makgadikgadi for at græsse. Spektaklet er også kendt som den store zebra migration. Begivenheden er næsten lige så stor som den mere kendte gnu- og zebra migration i Serengeti i Tanzania.

Er du til adrenalinfyldte oplevelser i Botswana, bør du helt klart køre på quad bikes hen over saltsletten. Her har du evig plads til at boltre dig i landskabet og måske skrue lidt ekstra på gashåndtaget. Du kan også være heldig at møde nogle af de lokale beboere i form af surikater, der står og spejder efter rovdyr.

Jumpstory-Makgadikgadi-saltslette-1024x685

Mød San-folket i Kalahari-ørkenen

Hvis du er til kulturelle oplevelser i Botswana, hvor du kommer ind under huden på lokalbefolkningen, kan vi anbefale at besøge det autentiske san-folk, der er bosiddende i Kalahari-ørkenen.

Under et besøg lærer du om stammens fascinerende kulturarv med dets mange traditioner, der har overlevet gennem tiden. Besøget gør indtryk på langt de fleste, og det giver en god indsigt i symbiosen mellem mennesket og naturen.

Bo på mobile safari camps

Hvis du er til en intim, hyggelig og ekstraordinær safarioplevelse, kan vi anbefale at bo på mobile safari camps i Botswana.

Det er på mange måder en særlig oplevelse, som virkelig gør din safari til noget helt specielt. Guide og personale flytter rundt sammen med dig og dine rejsefæller. De sørger for at slå campen op, lave mad og forkæle jer, uanset hvor I slår lejr lige fra Okavango til Kalahari.

Campen bliver slået op midt i den rå natur, så I kan godt forvente, at dyrelivet kommer gående lige midt i “baghaven”.

Tag på safari på hesteryg

Hvis du gerne vil opnå en dybere forbindelse til den afrikanske ødemark og komme helt tæt på naturen, kan det anbefales at gøres til hest. At galopere henover sletterne er en helt særlig oplevelse og et eventyr, som de færreste begiver sig ud på.

Du kan eksempelvis tage på guidet ridetur i hjertet af Okavango Deltaet, hvor du ridder mellem giraffer, bøfler, zebraer og elefanter. Selvfølgelig i tilpas og sikker afstand fra dyrene.

Her er der i hvert fald tale om en anderledes form for safari, og det er en kuldegysende oplevelse at være i ét med naturen fra ryggen af en hest.

heste-ørken-safari-ridning-jumpstory-1024x685-1

Sov under stjernerne

Hvis du vil tage din safari til et nyt niveau, bør du overveje at tilbringe en nat under den åbne stjernehimmel i Botswanas ødemark. Langs den østlige grænse ved deltaet ved Khwai Private Reserve finder du sublime camps, der tilbyder overnatning under stjernerne på den helt rå og uberørte facon.

Her sover du i et luksustelt indrettet med himmelsenge, hvor fra du har direkte udsigt over vandhullerne og den afrikanske bush. Og så er det jo bare at læne sig tilbage og nyde forestillingen, når dyrene møder op for at drikke.

En rejse til Botswana med Vores Afrika

Botswana er et fantastisk land at rejse rundt i. Til trods for sin storslåede skønhed, er turismen stadig på et lavt niveau. Det gør, at du har mange af oplevelserne for dig selv uden at skulle dele dem med andre turister.

Er du interesseret i at vide mere om rejser til Botswana, kan du læse eksempler på skræddersyede rejser her. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os, så vi kan tage en uforpligtende snak om de forskellige muligheder.