Derfor skal du rejse til Ghana mindst én gang i dit liv

Selvom Ghana i vid udstrækning betragtes som “Afrika for begyndere”, overses landet alligevel ofte af rejsende – nybegyndere som garvede. Det kan muligvis være ret overvældende med for meget natur at udforske, for mange fødevarer at vælge imellem eller en lokal kultur, der synes for levende at træde ind i. Det lyder helt hektisk, ikke sandt?

Vi har samlet fem gode grunde til, at du bør overvejen en rejse til Ghana mindst en gang i din levetid.

1. Oplev Ghanas vildtliv

Næsten 12 timers kørsel nord for Accra ligger Mole National Park, epicentret for Ghanas dyreliv. Mole var den første nationalpark, der blev oprettet i landet og dækker 4.577 kvadratkilometer af brændt orange savanne. Når man først er inde i parken, transporteres besøgende ind i en verden fuld af vilde dyr, herunder antiloper, bushbucks, aber, Ghanas sjældne fugle, og endda leoparder, selvom de er ekstremt sjældne. at opleve.  Det er ikke ualmindeligt at vandre rundt på Mole Motels grund, blot for at snuble over en familie af vortesvin, der græsser.

Vær dog ikke distraheret for længe, ​​da de irriterende bavianer ikke holder sig tilbage for at rode i dine ejendele. Bor man på Mole Motel ses det ind imellem, at en bavian springer op på bordet, for at stjæle skåle, smør og hvad de ellers kan få fat i, for så at slæbe det 10 meter væk.

Hvad der er så specielt ved Mole Nationalpark, spørger du? Elefanterne. Ja, vi undlod at nævne, at det er et elefant-hotspot og et fremragende sted at se disse storslåede pattedyr mellem december og april. Grundet manglen af rovdyr inden for parkens grænser kan safarier udføres til fods, når man ledsages af en bevæbnet vagt. Det betyder, at besøgende kan komme helt tæt på, mens elefanter græsser fredeligt rundt på savannen.

I alt omfatter Mole Nationalpark 90 forskellige pattedyrarter, 334 fugle, 33 krybdyr og cirka 120 sommerfugle. Det kan være en surrealistisk oplevelse, da Ghana ikke er et gængs safariland overhovedet, og fordi man ofte tager her til for at opleve historiens vingesus og de mange forskellige og farverige kulturer.

Andre bemærkelsesværdige steder i Ghana omfatter Boabeng Fiema Monkey Sanctuary i Nkoranza såvel som det fjerntliggende Wechiau Hippo Sanctuary, der ligger godt gemt væk i Upper West Region langs grænsen til Elfenbenskysten.

Har vi overbevist dig om at tage afsted endnu?

2. Oplev Ghanas kultur

Thailand er måske kendt som “smilets land”, men vi er faktisk villige til at afgive vores stemmer til, at Ghana kan kræve titlen. Ved landing i Accra vil besøgende bemærke den positive og glade stemning, der udsendes fra lokalbefolkningen, når de smiler og hilser på alle, der går forbi. Bliv ikke overrasket, hvis du får et par nye venner, mens du går på gaden på gaden, og I pludselig sludrer som bedste venner fra barndommen. Det er helt normalt.

Ghanesere er på ingen måde bange for at udtrykke sig, og det perfekte sted at opleve det hele på én gang er Makola Market. Vi Vi anbefaler, at du slentrer ned igennem de smalle stier, mens sælgere råber op om deres priser, og folk bevæger sig i takt med musikken, der fylder luften. Det er ikke underligt, at alle er så glade. I et hav af støv og smog lyser Ghanas kunst op.

Beviset her for er boderne, som er fulde af kente klæder i Center for National Kultur. Disse levende og farverige klæder var engang hellige blandt Akan-folket, og udelukket forbeholdt konger og dronninger at bære i tider med stor betydning. Selvom klæderne er blevet mainstream souvenirs i Accra, er den ghanesiske royale kultur rigtig meget i live i hele byen.

Sidebemærkning: Når man besøger en landsby, er det normalt at præsentere de ældste for en flaske snaps. Under et af vores besøg med et projekt fulgte vi denne skik, og han præsenterede os til gengæld for en levende ged. Vi vil gerne tro, at geden stadig lykkeligt strejfer rundt i det centrale Ghana, hvor vi satte ham fri.

Uanset om man danser natten væk med lokalbefolkningen på den berømte Labadi-strand eller vandrer i de store halls i Artists Alliance Gallery i Accra, kan selv de mest indadvendte mennesker ikke modstå den pulserende kultur i Ghana.

3. Traditionelle retter i Ghana

Uanset om du er på jagt efter traditionelle retter eller retter fra hele verden, så finder du det i Ghana. Dyk ned i en skål med fufu, en kugle med banket kassava serveret med gryderet eller jollofris: En blanding af tomatpuré og ris med en knivspids habanero peber. Ghanesere elsker deres jollof. Så meget, at en tilsyneladende endeløs online-debat har fundet sted i årevis med nigerianere, om hvis ris er den bedste. For neutralitetens skyld siger vi ingenting (men du skal helt sikker smage dem i Ghana, hvis du forstår).

En anden personlig favorit er den lækker bofrot, den afrikanske version af en doughnut. Det er let at finde en gadesælger, der sælger denne traditionelle stegte snack på de fleste hjørner, og den fungerer som en hurtig, let og billig morgenmad. Lige så stor som de traditionelle madvarer er, så skinner den globale madscene også godt op i hovedstaden Accra.

Besøg eksempelvis Burger & Relish i det livlige kvarter Osu, hvor du uden tvivl får landets bedste burger. Eller nyd en aften på Santoku for en innovativ japansk oplevelse. Uanset hvad din madpræference er, kan du med stor sandsynlighed finde den i Ghana.

4. Fordyb dig i Ghanas historie

Ghanas pulserende kultur er et helt andet andet niveau, når man tænker over den mørke og dystre fortid, vi som danskere har været en del af under slavetiden. I dag ligger 40 slottet spredt ud over kystlinjen. Disse slotte der tidligere husede slaver, før de lastede dem på skibe på vej mod den nye verden. Af de 11 millioner, der skulle krydse Atlanterhavet, blev de fleste taget til Sydamerika eller Caribien, men det menes, at omkring 500.000 ghanesere landede i USA.

Cape Coast Castle er det mest populære af de tidligere slavesteder at udforske. Slottet giver besøgende mulighed for på helt tæt håndat opleve de kvælende, mørke fangehuller, der husede 1.000 mænd og 500 kvinder med minimal mad og ingen spildevand til rådighed. Den mest afslappende del af oplevelsen er at gå gennem den berygtede “Door of No Return”, hvor slaver engang tog deres sidste skridt i deres hjemland, før et liv med arbejde andre steder blev virkeligheden. Altså, hvis de var så heldige at overleve sejlturen.

Det var den 6. marts i 1957, da modstandskraften hos ghanesere gav pote, og landet blev den første nation syd for Sahara, der fik sin uafhængighed. Det er overflødigt at sige, at der er en lang og historisk historie her, og den beder om at blive udforsket.

5. Ghanas uspolerede natur

Ca. 4,5 timers kørsel øst for Accra ligger Wli Falls, bekvemt beliggende langs grænsen til Togo. Et vandfald der falder fra 80 meter og gør det til Vestafrikas største vandfald. Og ligeledes bare en ridse på overfladen af alt, hvad Ghana har at byde på. Vandreentusiaster kan klatre til toppen af Mount Afadjato (885 meter), som er den højeste top i landet. Strandgæster kan tage sydpå til Ada Foah og indkvartere sig på Maranatha Beach Camp uden for den slagne vej til nogle tiltrængt afslapning i solen.

Hvis bjerge og strande ikke står højest på din oplevelsesliste, hvad så med regnskovsvandring?

Kakum Nationalpark ligger en kort køretur nord for Cape Coast og omfatter 360 kvadratkilometer af landets hurtigt tilbagegående vegetation. Nationalparken er desuden hjem for den berømte baldakinvandring, hvor besøgende går rundt mellem trætoppene på et usikkert placeret stykke træ (det er helt sikkert, det lover vi)

Skovelefanter og bongoantiloper, som begge er truede, kalder denne park deres hjem, mens guidede vandreture fra besøgscenteret hjælper vandrere med at få øje på fugle og sommerfugle.

Vandreture, fugleobservation, svømning, solbadning; Ghana har vitterligt det hele.