Derfor skal du tage på safari i Tarangire Nationalpark

Hvem ellers trænger til at få rejselysten stillet efterhånden? Her i Rickshaw-huset spares der ikke på rejsedrømmene, og vi bruger mange minutter, timer – ja nærmest dage på at tale om alle de af vores dejlige afrikanske destinationer, som venter på os til næste år. Så vi tænkte, at vi ville give dig lidt rejseinspiration, og nogle gode grunde til at besøge en af vores yndlings nationalparker i Tanzania, som ligeledes er en af de mest undervurderede efter vores mening. Parken her kan fint kombineres med safari i Serengeti, Ngorongoro og Lake Manyara.

1. Baobab træerne i Tarangire

En rigtig stor grund til at besøge Tarangire National Park er ret usædvanlig – den involverer ikke utroligt dyreliv eller safarioplevelser, men snarere træer. Tarangire er berømt for sine mange spektakulære og gamle baobabtræer. De findes stort set over alt, hvor du drejer hovedet hen og kan blive helt op til 30 meter høje. Nogle af disse træer er omkring 1000 år gamle, hvilket bidrager til en skøn, næsten gammeldags atmosfære her i parken. Disse episke træer med deres tykke, robuste træstammer og kontrasterende små krøllede grene skaber en usædvanlig og smuk baggrundskulisse for din safari. Som Ryszard Kapuściński engang sagde: “Som elefanter er blandt andre dyr, ligeså er baobab blandt andre træer: der findes ingen som dem”.

2. Tarangires overflod af vilde dyr

Forbered dig på at blive forbløffet over det overvældende dyreliv. Tarangire har Tanzanias næsthøjeste bestand af dyreliv efter Serengeti. Er dette stadig ikke grund nok til at besøge Tarangire? I den tørre sæson, mellem juni og september, vrimler parken af liv. Store flokke af zebra, bøffel, gnuer, giraf, eland, antilope og vortesvin såvel som elefantfamilier søger vand. Og løver og hyæner følger efter. Tarangire har faktisk 700 bosatte løver, der hyppigt kan ses. Disse løver er også tilbøjelige til at klatre i træer, hvilket er temmelig usædvanligt. Leoparder stikker skjult om natten på jagt efter deres bytte. For ikke at nævne de andre usædvanlige arter – der er også mulighed for at få øje på masser af aber, orangefarvet oryx, gerenuk og mangoose.

3. Elefanterne i Tarangire

Den tredje rigtig gode grund til at besøge Tarangire Nationalpark er det store antal af elefanter. De enorme flokke er nærmest blevet ikoniske symboler for parken. I den tørre sæson har parken angiveligt den største koncentration af disse blide giganter i verden – cirka 2500! Flokke kan nå helt op til 300 elefanter i en familie, hvilket giver en betagende safari-oplevelse.

4. Ornitologers paradis

Tarangire er et sandt paradis for ornitologer og fugleinteresserede. Parken er hjemsted for over 500 fuglearter, hvoraf nogle er endemiske for Tanzania. De større sorter man kan opleve er struds, hornbill, bustards og den formidable sekretærfugl. Mindre sorter inkluderer spætter, den fine stær, væverfugl og gulhalset kærlighedsfugl.

5. Safari i Tarangire

Den femte og sidste (for nu) gode grund til at besøge Tarangire Nationalpark, er naturligvis på grund af den formidable safari-oplevelse. Da Tarangire er en af Tanzanias mindre besøge parker, tilbringer de fleste kun en enkelt dag her. Men hvis du tilbringer et par dage, hvilket er stærkt anbefalelsesværdigt, får du en safarioplevelse i verdensklasse – og helt væk fra tursitmasserne. En Tarangire-safari byder på flere dyr og væsentligt færre turister. Der er således ingen travlhed fra mange safaribiler, der kæmper for den bedste plads til at spotte leoparden i et træ eller en flok elefanter, der spadserer mellem baobabtræerne. I stedet sidder du tilbage med en meget mere afslappet, fredelig og autentisk safarioplevelse. Der findes ligeledes en række safaricamps og lodges med speciale i vandresafari. Dette giver dig mulighed for at opleve den afrikanske busk på en mere fordybende og sensorisk måde.

Vi håber, at du er blevet inspireret til at tage på safari i Tanzania og besøge Tarangire Nationalpark. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker at modetage et forpligtet rejseforslag.