• Benin

Rejs til Benin med Vores Afrika

I det lille vestafrikanske land Benin kan du glæde dig til et væld af anderledes og meget interessante oplevelser. Har du lyst til at dykke helt ned i den lokale kultur, er Benin derfor et godt bud til rejseplanen for en rundrejse i Vestafrika. Landet er voodooens fødested og var desuden en central platform for slavehandel i næsten tre århundreder. Så man kan godt sige, at Benin er gennemsyret af en rig og kompleks historie, der stadig er meget bevist i dag.

Dyk ned i kolonitid og voodooens vugge 

Hovedstaden Cotonou og byen Porto Novo har en unik charme, og man fornemmer hvorledes kolonitidens franske indflydelse flyder sammen med landets mange traditionelle stammesamfund. Få en uforglemmelig oplevelse ude i de lokale landsbyer og oplev voodoo, stammedans og naturreligion på allernærmeste hold.

Kolonitidens gamle kirker, monumenter, og regeringsbygninger ligger side om side med nyere seværdigheder fra tiden efter Benin fik sin selvstændighed.

Det specielle, næsten absurde mix mellem stilarterne er både slående og fascinerende.  Byernes nyere regeringsbygninger og monumenter står i skarp kontrast til ældre bygningsværker såsom kongepaladser og landsbyer, der vidner om landets mange stammer med stolte traditioner.

Lad os hjælpe dig med planlægningen af din rejse

Det kan være lidt komplekst at gå i gang med at planlægge sin rejse til Vestafrika, herunder Benin. Derfor anbefaler vi, at du starter med at tage en snak med os om hvad du kan forvente af sådan en rejse. Vi har lokale samarbejdspartnere rundt omkring i landet, hvilket er din tryghed for en sikker rejse i de bedste hænder. 

Kontakt os nu og modtag dit rejseforslag inden længe  

Du er meget velkommen til at kontakte os og fortælle om dine rejseønsker. Vi kan altid fanges på vores mail info@voresafrika.dk eller telefon 6076075. Vi glæder os til hjælpe dig videre i dine rejsedrømme. 

 • Voodooceremonier
 • Storslåede festivaler
 • Traditionelle stammesamfund
 • Trekking og vandring i Benins smukke natur
 • Stammedans og naturreligion

Bliv inspireret af vores rejser til Benin her under 

Vores rejser til Benin er som udgangspunkt internationale grupperejser, som vi arrangerer sammen med vores mangeårige lokale samarbejdspartner. Rejserne er oplevelsesrejser, og du vil derfor ikke se mange programmer, hvor der er lagt tid ind til afslapning ved poolen. Det er helt bevidst. Ønsker du derimod en skræddersyet privat rejse, så arrangerer vi gerne det. Her vil du ikke være afhængig af fastsatte datoer, og du vil have din egen private lokalguide med på rejsen. 

Hvis du allerede nu ved, at du gerne vil til Benin, så skriv eller ring endelig. 

Togo & Benin | I det magiske hjerte

12 dage inkl. fly
Fra DKK 30.995 per person

Ghana, Togo & Benin | Millet festival

15 dage inkl. fly 
Fra DKK 32.995 per person

Ghana, Togo & Benin | Voodoo og traditioner

15 dage inkl. fly 
Fra DKK 32.995 per person

 • Togo & Benin | I det magiske hjerte
   patern

  12 dage inkl. fly 
  Fra DKK 30.995 per person

Hvorfor tage på en rejse til Benin med os

Lad os bare være ærlige, når man rejser til et land hvis officielle religion er voodoo, ved du, at dette ikke bliver nogen almindelig rejse. Vores Benin-rejser udforsker denne lidet besøgte vestafrikanske nation og afslører historier om pythontempler, opstyltede landsbyer i store søer og Voodoo-festivaler. Og du finder ud af hvorfor de bedste rejser i Benin er dem, der er guidet af og i samtale med lokalbefolkningen. 

Vi er muligvis ikke det største rejsebureau, men vi er nok det mest personlige, og så har vi sat vores fødder på vestafrikansk jord adskillige gange. Vi har boet her, rejst her til og ynder fortsat at besøge landende i denne region, som for os er noget helt særligt. Og det bliver de måske også for dig.

Det er gammeldags magisk her i Benin

Voodoo, statsreligionen omgivet af myter og misforståelser, handler mindre om at stikke nåle i dukker, og mere om at legemliggøre guder og ånder med fabelagtige kostumer, forførende trommespil og energisk dans. Det handler om hellige pytontempler og fortryllede skove, der beskytter forsvundne konger. 

Nogle tror, at det er et tyndt usynligt slør, der adskiller mennesker og ånder. Hvis der er det, er det helt sikkert, at det er mest synligt i Benin, hvor feticher og festivaler tillader disse to verdener at smelte sammen.

På vores rejser til Benin vil du som regel stifte bekendtskab med voodoo religionen. Her kan du dykke ned i en verden af mystik, religiøse ceremonier og farverige festivaler. Voodoo ceremonierne kan opstå ud af det blå i en lille landsby, og der er som regel store muligheder for at opleve den spændende religion. Er du heldig kan du blive inviteret til at overvære en lokal ilddans eller andre traditionelle fejringer. 

Oplev meget mere end voodoo….

Mens Voodoo spiller en stor rolle i Benins kultur, er der så meget mere i det end det, og der er masser af andre grunde til at besøge denne utrolige vestafrikanske nation.

Benin er et af de bedste steder at lære om den transatlantiske slavehandel på Route des Enclaves (Slaveruten) i Ouidah. Startende i byen kan din guide forklare de forskellige monumenter langs ruten, der slutter ved Gate of No Return, stedet på stranden, hvor slaver blev fragtet til Amerika, for aldrig at se deres hjemland igen.

Oppe i den nordlige del af landet finder du en af Vestafrikas bedste safari-destinationer, Penjari National Park, samt Tata Somba-landsbyerne og deres interessante arkitektur.

Nede i syd vil vi vise dig de kongelige paladser i Abomey, hvor du kan lære mere om Fon-folkets magtfulde kongerige, som grundlagde Dahomey-imperiet. Abomey er også kendt for sin stærke voodoo-kultur, magtfulde magiske troldmænd og ceremonier.

Og ved kysten er der sandstrandene i Grand Popo. Det er  dog ikke hvide caribiske strande, du finder her. Ej at forglemme byerne Cotonou og Porto Novo og landsbyerne ved søen Lake Aheme, samt Ganvie Stilt Village.

Samlet set er Benin et utroligt land, der er ulig noget andet sted i verden. Hvis du får chancen, så tag afsted. Bare pas på med at falde under hendes trylleformular, for så vil du nok afsted igen og igen…

Godt at vide inden du rejser til Benin

Hvad er det officielle sprog i Benin?

Mens der tales omkring 55 sprog i Benin, hvoraf 50 af dem er oprindelige, er fransk det officielle sprog. De vigtigste lokale sprog er Fon, Yoruba, Bariba og Dendi.

Hvornår er det bedst at rejse til Benin?

De mest behagelige måneder at besøge Benin er mellem november og februar, hvor temperaturen falder sammen med luftfugtigheden. Fra april til juli og september til oktober forventes kraftig regn.

Er det sikkert at rejse til Benin?

Benin i Vestafrika grænser op til Togo mod vest, Nigeria mod øst og Burkina Faso og Niger mod nord. Det er et fantastisk land at besøge og heldigvis et af de mest stabile og sikre lande i regionen. Så du kan trygt besøge landet, dog med de forbehold som man normalt ville tage, når man rejser til et andet land. 

Findes der meget overtro i Benin?

Benin er et land på den vestafrikanske kyst, og desuden et af brændpunkterne for okkulte praksisser, herunder hekseri og voodoo. 

Oplevelser i Benin

På en rejse til Benin kan du glæde dig til at opleve stammegrupper og lokalbefolkning, såvel som storslåede naturoplevelser. Klikker du dig ind på næste side, kan du læse mere om alt det, der venter af naturoplevelser og lokale befolkninger