• Botswana

Rejser til Botswana

Botswana er et land på det afrikanske kontinent med medrivende mystik og vidunderlig uberørthed og samtidig et af de sidste og bedst bevarede vildtmarksområder i verden. Det er safarientusiasternes uslebne diamant, og det forstår vi godt.

Tag på opdagelse i den vildeste natur

Botswana er uden tvivl et af de mest utrolige vildmarksområder på jorden. Det indeholder noget af det ypperste inden for det afrikanske dyreliv, som simpelthen bare skal opleves. For eksempel i den berømte Chobe Nationalpark. Syd og øst består af den kæbefaldende Kalahari-ørken og månelignende pander ved Nxai og Makgadikgadi. Nord og vest omfatter på den anden side de blændende vandverdener i Okavango-deltaet og Chobe-flodens økosystem. Denne mangfoldighed i terræn giver dig mulighed for en række aktiviteter, der passer til stort set alle med interesse for udendørs oplevelser og områder med historisk betydning, som også er at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

Et utæmmet tilflugtssted, der er helt uberørt

Meget af dets samlede landareal med nærmest uendelige vidder er afsat til nationalparker, reservater og dyrelivsforvaltningsområder – for det meste uden indhegning, hvilket giver de mange dyr mulighed for at strejfe vildt og frit. At rejse gennem mange dele af landet giver følelsen af at bevæge sig gennem et enormt eventyrland af naturen. Landet Botswana er en sjældenhed i vores overbefolkede og overudviklede verden. Botswana forbliver utæmmet og er et af de sidste store tilflugtssteder for naturens storslåede pragt og de vilde dyr i hele Afrika.

Kontakt os nu og hør mere om dine muligheder i Botswana

Uanset om det er din første tur til Botswana eller din tiende, er der altid noget spændende at opleve i et af Afrikas hyggeligste lande.

Det er ikke nødvendigvis en nem opgave at beslutte, hvad man skal se og lave i dette land. Safari finder sted næsten overalt, hvorend du kigger hen! Men vi har rejst på de støvede veje og flade sletter og skræddersyet vores Botswana-rejser, så de ikke ligner alle de andres.

Kontakt os allerede nu, hvis Botswana lyder som en interessant rejsedestination for dig. Du kan skrive til vores mail info@voresafrika.dk eller ringe og få en snak med Line eller Nana på 60 75 60 75.

 • Safarioplevelser ud over det sædvanlige
 • Sejltur i traditionel mokoro kano
 • Eksklusive lodges og camps
 • Afrikas største elefantbestand
 • Uspoleret og unik natur
 • Safari til lands, til vands og i luften
 • Mangfoldigt dyreliv

Vores forslag til rejser i Botswana

En safari i Botswana giver mulighed for et studie i kontraster, fra saltpander til deltaet i ørkenen. Dette enorme hav af land rummer nogle af det sydlige Afrikas bedste safari-hotspots, og vi har omhyggeligt samlet dem i denne inspirationsliste, du finder her under. Bemærk, dette er simpelthen ideer til at få din kreative saft til at flyde…

Vi skræddersyr din rejse, og ved du allerede nu, at rejsen skal gå til Botswana, så kontakt os endelig, så vi kan få en snak.

Det sydlige Afrika med dansk rejseleder

17 dage inkl. fly
Fra DKK 31.995 per person

På ekspedition i Botswana & Victoria Falls

18 dage inkl. fly
Fra DKK 30.495 per person

Luksussafari i Botswana & Victoria Falls

7 dage inkl. fly 
Fra DKK 43.995 per person

Safari i Botswana & Okavango Delta

7 dage inkl. fly 
Fra DKK 38.995 per person

 • På ekspedition i Botswana & Victoria Falls
   patern

  18 dages kør-selv-ekspedition i Botswana inkl. dansk ekspeditionsleder

  Afrejsedatoer 2024
  20. april – 7. maj (FÅ PLADSER TILBAGE)
  5. – 22. september

  Afrejsedatoer 2025
  20. marts – 6. april 
  8. – 25. maj (FÅ PLADSER TILBAGE)
  4. – 21. september

Vores rejser til Botswana er til dig, der sætter pris på autentiske oplevelser og udeliv

Uanset om du er til highend safari lodges eller helt basic indkvartering i telt på taget af din bil, så kan du finde det i Botswana. Fælles for alle rejser er, at du kommer helt tæt på naturen og det imponerende fugleliv mv. Måske kan du høre, at det pusler uden for teltdugen, og i det fjerne kan du høre de store flokke af hyæner grine i flok.

Er du klar til en oplevelse ud over det sædvanlige? Ring til os allerede nu og lad os starte planlægningen af din rejse.

Safarirejse til Botswana krydret med den klareste stjernehimmel

Botswana er en eksklusiv safari-destination med et rigt dyreliv, og hvor turismen er strengt reguleret. Som følge heraf kan priserne forekomme højere end andre steder i Afrika, men oplevelsen er usvigelig af høj kvalitet, oftest i meget afsidesliggende og uberørte dele af landet. Her er der mulighed for blandt andet at opleve de store katte og den sjældne brune hyæne. De smukkeste destinationer i Botswana kan kun nås med lette fly, hvilket også påvirker prisen på din safari, selvom det øger oplevelsen.

Lodges og camps i Okavango-deltaet er generelt beliggende på private koncessioner. Det betyder, at gæster er i stand til at deltage i en bredere vifte af aktiviteter, herunder game drives, naturvandringer, sejlture eller ture i traditionelle kanoer kendt som mokoro. I områder, hvor lodges let kan nås via land, kan game drives fortsætte efter mørkets frembrud, hvilket giver et glimt af de natlige aktiviteter i Botswanas dyreliv.

Vi anbefaler at opleve Botswana som kun få andre safarigængere gør – fra din egen bil og i camps, der bringer dig helt tæt på dyrelivet og væk fra de gængse safari lodges. På vores Botswana ekspedition udforsker vi dybt ind i det dyrelivs-rige Moremi Game Reserve, Okavango-delta og Chobe Nationalpark med game drives i firehjulstrækkere. Om aftenen laver du mad over bål og nyder den under en stjernehimmel, som du aldrig har set den før. Og om natten kan du sove på en behagelig madras i dit eget telt på taget af bilen, mens du falder i søvn til lyden af den afrikanske nat. Ægte mobilcamping er en sjælden safarioplevelse – det er ren magi!

Det siger vores gæster

Anders, Botswana 2023

“Jeg havde læst beskrivelsen af turen og sommetider tænkte jeg “det er for meget”, men NEJ det var en større oplevelse, end jeg overhovedet havde forudset. 
Det var stort at opleve det frie liv i egen bil, at være så tæt på naturen og at bo i telt ude i bushen på taget af bilen. Mange gange var vi meget tæt på dyrene, og det var helt vildt, så stor forskel der var på de camps, vi kom til hver aften. De havde alle noget nyt at byde på, og om aftenen hyggede vi med mad og en masse fortællinger – særligt af Richi, som virkelig havde mange historier på hjertet.
Der er mange steder, jeg gerne vil opleve, men jeg er sikker på, at jeg skal afsted på ekspeditionsrejsen igen på et andet tidspunkt af året for at opleve forskellene i årstiderne.”

Skræddersyet- eller grupperejse til Botswana

Du har mulighed for at opleve vidunderlige Botswana på dine helt egne præmisser. Måske ønsker du fleksibiliteten ved et skræddersyet rejseprogram. Her kan du selv bestemme, hvornår på året du vil rejse, hvem der skal med og hvor du skal hen. Du nyder fordelen ved at have din egen private guide, og vi kan sammensætte rejsen, så dine ønsker bliver opfyldt.

Vi tilbyder også mindre grupperejser. Ekspeditioner kalder vi dem, hvor du er i selskab af vores dygtige field guide, Richi, og en lille flok af andre rejsedeltagere. Gruppen er på max ti personer eller fire biler, og du er egen chauffør i din firehjulstrækker. Er kimen lagt til et vaskeægte afrikansk eventyr ude i bushen, er det den her rejse, du skal vælge. Den er rå, autentisk, sjov og magisk.

Vi vil anbefale dig at kontakte os, så vi på bedste vis kan rådgive dig om din Botswana rejse.

Værd at vide om rejser til Botswana

Hvornår er det bedst at rejse til Botswana?

Det bedste tidspunkt at besøge Botswana er i de tørre vintermåneder maj til oktober, hvor muligheden for at se vildt er på sit højeste. I disse måneder er dyrene koncentreret i stadigt stigende antal ved vandkilderne.

Hvad er Botswana kendt for?

Botswanas store vildmarksområder byder på noget af det mest produktive og mangfoldige dyreliv i Afrika. Okavango-floden føder det største indre delta på planeten og bringer liv til Kalahari-ørkenens tørre sand.

Ligeledes er der flere elefanter i Botswana end noget andet land, løver går frit omkring, og der er alt fra truede afrikanske vilde hunde til vandantiloper. Og med en næsehornsbestand, der vokser og et rigt fugleliv ved hvert et sving, er dette land en perfekt destination for en safari fuld af unikke dyrelivsoplevelser.

Safari med børn i Botswana?

Botswana er lærerigt, interaktivt, og landets veludstyrede lodges tilbyder familietelte, aktiviteter og sikre områder for børn. Men sørg alligevel for at forventningsafstemme med dit rejsebureau, før du rejser til Botswana med dine børn. Og sørg for at oplyse alderen på dem. Otteårige kan nogle gange tage på standard game drives, men bush walks og mange vandbaserede aktiviteter er kun egnede for børn i alderen 10 eller endda 12.

Realistisk set, er det mest optimalt jo ældre dit barn er, for at få mest muligt ud af rejsen. 

Køreturene kan være lange, varme og ubehagelige, og game drives kræver tålmodighed og stilhed. Ikke færdigheder, som yngre børn sandsynligvis besidder. Teenagere kan dog have en spændende rejse, og du kan rejse i skoleferien. Med lidt held vil de være for opslugte til at indse, at der ikke er noget mobiltelefonsignal eller internet!

Er en Botswana safari dyr?

Det er bedst at vide på forhånd, at en Botswana-safari sandsynligvis ikke vil være din billigste ferie nogensinde. Regeringen har bevidst besluttet en model med lavt antal besøgende og høje overnatningsrater. Det betyder, at færre rejsende betaler mere, men får en enestående oplevelse stort set fri for menneskemængder, busser, køer og gigantiske hoteller. Ifølge loven må lodges og hoteller i deltaet kun bygges af tømmer, stråtækt og andre miljøvenlige materialer – ingen mursten, beton eller mørtel er tilladt. Det betyder, at lodge-ejerne her har fundet andre måder at formidle luksus på, fra slagne kobberbadekar på udendørs terrasser til førsteklasses Swarowski-kikkerter til brug under dit ophold.

Oplevelser i Botswana

På en rejse til Botswana vil du opleve safari ud over det sædvanlige og helt tæt på. Og den storslåede natur kan få enhver til at tabe pusten. Læs meget mere om oplevelser i Botswana her.