• Etiopien

Rejs til Etiopien med Vores Afrika

Etiopien, som ligger ud for Afrikas Horn, er velsignet med en utrolig naturlig skønhed og et rigt sjældent dyreliv. Landet har tilmed plejet sine egne forskelligartede kulturer og beskyttet sin stammearv. Etiopien er intet, hvis ikke overraskende, og en af vores foretrukne afrikanske destinationer. Besøg det sammen med os, og vi er sikre på, at du vil blive lige så betaget, som vi er.

Tag på opdagelse i et smukt og historisk land

Etiopien er ét af kun to lande i Afrika, der aldrig er blevet koloniseret. Her kommer du til at besøge et virkelig fascinerende land, der ikke ligner alle de andre.

Med et væld af unikke kulturer, utrolig etnisk, naturlig mangfoldighed og nogle af Afrikas fineste historiske monumenter tilbyder Etiopien et kalejdoskop af oplevelser, som glæder både nye og erfarne rejsende til Afrika.

Langt væk fra folkemasserne

En af glæderne ved at tage på opdagelse på ‘den mindre berejste vej’ er chancen for at fordybe dig i alt, hvad din destination har at byde på. Dette er bestemt sandt, når du besøger Etiopien, hvor det farverige miljø og den varme lokale velkomst gør denne ‘once in a lifetime-rejse’ til noget, du vil længes efter at gentage. På de mest afsidesliggende og ærefrygtindgydende steder er det let at forstå, hvorfor legenden antyder, at Pagtens Ark er gemt et sted i sit uforglemmelige landskab.

Kontakt os nu og lad os starte planlægningen af din rejse 

Vi har et mangeårigt og loyalt samarbejde med en lokal udbyder i Etiopien. Sammen med dem sammensætter vi vores skræddersyede rejser, så de passer til dit temperament. Du er velkommen til at ringe til os og få en snak på 60 75 60 75 eller skrive en mail til info@voresafrika.dk.

 • Farverig lokalbefolkning
 • Vandring og trekking i Simienbjergene
 • Folklore kultur og stammesamfund
 • Religiøse ceremonier og stærke traditioner
 • Farverige festivaler
 • Endemiske dyrearter
 • Stolte kaffetraditioner

Her finder du inspiration til vores anbefalede rejser i Etiopien 

Vi elsker det faktum, at Etiopien stadig er uopdaget af turistmasserne, men at besøge dette imponerende land kræver lidt planlægning og viden, og det er her, vi kommer ind. Herunder kan du finde inspiration til, hvordan din rejse til Etiopien kan se ud. Har du andre ideer så fortæl os om dem. Vi skræddersyr din rejse, så du bestemmer selv antal dage, og hvem du gerne vil have med på rejsen. Alle vores rejser til Etiopien er med lokal guide.

Historie og kultur i Etiopien

17 dage inkl. fly
Fra DKK 29.995 per person

Kultur og natur i det sydlige Etiopien

14 dage inkl. fly
Fra DKK 28.995 per person

Trekking i Etiopiens Simienbjerge

13 dage inkl. fly
Fra DKK 28.995 per person

 • Historie og kultur i Etiopien
   patern

  17 dage inkl. fly 
  Fra DKK 29.995 per person

Hvad kan du forvente at opleve i Etiopien?

Etiopiens eklektiske blanding af geografi, historie, kultur og dyreliv kombineres for at give enhver familie, par, vandrer, solorejsende eller gruppe en oplevelse for livet. Levende festivaler, fantastiske kirker, et mangfoldigt dyreliv, flammende vulkaner og betagende bjergkæder er blot nogle af de ting, der gør Etiopien så ekstraordinær.

Ja, som du måske er ved at have fundet ud af, er der ikke mangel på ting at lave i Etiopien. Der er et så ekstraordinært udvalg på tilbud i Etiopien, at ingen to rejseruter nogensinde er eller nogensinde kan være ens.

Uanset om du leder efter eventyr, at se dyrelivet, opleve en unik kultur eller beundre ekstraordinære udsigter, har Etiopien noget for enhver smag. Vi har samlet nogle af de mest ikoniske oplevelser her under. 

Tag på vandring i en af Afrikas smukkeste vandredestinationer 

Simien-bjergene er en af Etiopiens mest populære destinationer og uden tvivl en af de bedste vandredestinationer i Afrika.

Simien-bjergene er utrolig smukke og er hjemsted for en række endemiske og sjældne arter som gelada-aben, Walia Ibex og den etiopiske ulv. Her finder du nogle af de mest spændende vandreruter, som ovenikøbet er hjemsted for Etiopiens højeste top, Ras Dashen.

Hvis du vil udforske i luksus, kan vi arrangere, at du udforsker bjergene fra din base på Limalimo Lodge, Etiopiens bedste luksus lodge.

Du kan også vandre i Bale Mountains

Bale-bjergene er en af Etiopiens mest biologisk mangfoldige nationalparker. Her kan vi anbefale at bo på Bale Mountain Lodge, som er en smuk boutique lodge beliggende i skoven.

Disse bjerge er desuden kendte for at være det bedste sted at finde den etiopiske ulv,  andre endemiske arter og verdens mest sjældne hunde.

Udover de smukke landskaber, lodges og dyreliv er Bale-bjergene et paradis for eventyrrejsende – camping, ridning, mountain biking og trekking er alt sammen muligt her, og så er der også Etiopiens næsthøjeste top, Tulu Dimtu.

Landsbyerne omkring Bale er også et godt sted at prøve ‘tej’, Etiopiens honningvin, og hvis du går ind på de landlige bagveje, kan du lære om, hvordan kaffe produceres her. Vi arrangerer, at du kommer med en af vores dygtige lokale guider.

Kirkerne i Lalibela – et Etiopisk must see

Der er bare nogle ting, man ikke må gå glip af, og det her område er ét af dem. I den lille by Lalibela i det nordlige højland ligger nogle af Afrikas mest ekstraordinære strukturer. Lalibelas klippekirker, der længe blev betragtet som verdens ottende vidunder, er Etiopiens mest berømte rejsemål, men de er fortsat et centralt punkt for tilbedelse og spiritualitet for lokale etiopiere. 

Underjordiske labyrinter forbinder kirkerne, og tankerne flyder hurtigt hen på, hvor mange der er kommet og gået, mens kirkerne har stået samme sted, som de har gjort i århundreder.

I hjertet af Lalibela ligger Church of Saint George, en fritstående monolit, der har fanget rejsendes fantasi i århundreder. Og måske også din. 

Deltag i en autentisk etiopisk kaffe ceremoni

Den etiopiske kaffeceremoni går over tusind år tilbage. Dengang blev kaffe brugt som et helligt stof til at holde munkene vågne under deres åndelige praksis. Metoden til at udføre ceremonien blev holdt i live indtil i dag og er stadig meget brugt over hele landet.

At blive inviteret til kaffeceremonien anses for at være et udtryk for respekt og venskab, og normalt forventes man ikke at takke nej til invitationen.

Selvom alle er velkomne til at deltage i ceremonien, er det kun kvinder, der får æren af at udføre hele ritualet. De kommer normalt til at bære en traditionel, hvid kjole med farvede, vævede kanter. Ceremonien tager op til et par timer og følger et særskilt format. I mellemtiden tager folk sig tid til at kommunikere med hinanden og have det godt sammen.

Det er mere end at nippe til en god kop kaffe. 

Ting der er gode at vide, inden du rejser til Etiopien 

Hvordan er lokalbefolkningen i Etiopien?

Folk er generelt venlige. Den første tanke, du vil bemærke, når du rejser til Etiopien, er, hvor venlige mennesker er her. Lokalbefolkningen er generelt nysgerrig efter at vide, hvor du kommer fra, hvad du laver og om du nyder landet.

De vil tage chancen for at øve lidt engelsk med dig, når de kan. De er meget sociale, og du vil ofte se dem sidde på kaffebarer og nyde kaffe eller hænge ud på gader og pladser og tale med venner.

Mere end noget andet elsker etiopiere at danse. Lige fra de traditionelle danse, du har en chance for at se på en “kulturel restaurant”, til de mere uformelle danse til fester. Gå ikke glip af muligheden for at blande dig med dem og lære nogle trin (selvom vi må advare dig, for etiopierne har nogle fantastiske bevægelser, og du vil nok ikke være i stand til at gentage dem).

Hvordan er landskaberne i Etiopien?

Landskabet er intet mindre end betagende.
Med højland, søer (her tænker vi på den imponerende Lake Tana eller Langano i Riftdalen), høje bjerge, Blue Nile og Blue Nile-faldene, et højt vulkansk plateau og en ørkendepression i det nordlige Etiopien, har dette land en variation af økosystemer og, med det, en række forskellige klimaer. Du kan være sikker på, at landskabet i denne del af verden er i absolut verdensklasse.

Når du besøger Etiopien, bliver du uundgåeligt fascineret af udsigten over steder som Simien-bjergene, især Jinbar-vandfaldet. Du vil tro, at regionen Gheralta, hjemsted for Tigray-kirkerne, ligner det perfekte set til en westernfilm. Dette er virkelig også et must-besøg.

Alligevel er det Danakil, regionen på grænsen til Eritrea, der vil tage pusten komplet fra dig med det Mars-lignende landskab i Erta Ale-vulkanen og Dallols livlige farver.

Er der dyreliv i Etiopien?

Dyrelivet i Etiopien er unikt.
Forvent ikke en safari-destination som i Kenya eller Tanzania. Alligevel kan det være utroligt givende at rejse til Etiopien med hensyn til dyrelivet.

Den UNESCO-listede Simien Mountains Nationalpark er hjemsted for de smukke gelada-bavianer. Awash Nationalpark er beboet af den østafrikanske oryx, vortesvin, større kuduer og meget mere. Mole-rotterne lever i Bale-bjergene. Du har muligvis også en chance for at få øje på den blåvingede gås.

Er det sikkert at rejse til Etiopien?

På nuværende tidspunkt (opdateret den 9. februar 2024) fraråder vi rejser til Etiopien grundet den vedvarende konflikt, der lige nu er i landet. Sikkerhedssituationen er særlig uforudsigelig mellem lokalbefolkningen i de nordlige grænseregioner Afar og Tigray. Banditri og kidnapninger kan forekomme. Vi holder nøje øje med situationen og glæder os til snart at kunne tilbyde trygge og sikre rejser til Etiopien igen. 

Her kan du læse mere om hvad der venter dig i Etiopien af oplevelser, historie og kultur

Etiopien byder på fantastisk natur samt oprindelige stammefolk, som emmer af unik kultur og levevis. Derudover ses det tydeligt, hvordan landets kristne historie gennemsyrer deres mange traditioner og storslåede festivaler.