• Ghana

Rejs til Ghana med Vores Afrika

Ved ankomst til Kotoka International Airport i Ghanas hovedstad Accra bliver du straks mødt af et skilt, hvor der står “Akwaaba”, som betyder ‘Velkommen’ – og det er præcis sådan, du vil føle dig, når du besøger dette smukke vestafrikanske land.

Frem for alt vil dette vestafrikanske land vise dig, at vilde, afrikanske safarier ikke er hovedattraktionen her. Der er faktisk så meget mere…

Du vil opdage en destination spækket med overraskelser, og som har noget for enhver type rejsende. Her finder du en perfekt kombination af naturlandskaber uden for alfarvej og travle kystbyer, samtidig med at du kan dykke ned i vigtige spor af en rystende og rørende historie.

Oplev dansk kolonihistorie, farverige festivaler, lokale markeder, magiske voodoo-ceremonier, eksotisk regnskov og en særdeles gæstfri befolkning. Hvis du ikke har været i Ghana endnu, så kan du se frem til en farverig, levende oplevelse.

Lad os hjælpe dig med at arrangere din egen personlige ønskerejse til Ghana 

Du er også velkommen til at kontakte os for et skræddersyet rejseforslag. Kontakt os nu på info@voresafrika.dk eller ring på vores telefonnummer 60 75 60 75 for at fortælle os om dine personlige rejseønsker. Vi sætter en ære i at lytte til dine ønsker  for herefter at planlægge en specifik rejse til Ghana, der lever op til dine behov, ønsker og forestillinger.

Vi glæder os til at hjælpe dig med at opleve det storslåede land på den allerbedste måde.

 • Særpræget og rig natur
 • Farverig og kulturrig lokalbefolkning
 • Den danske historie ved guldkysten
 • Indbydende strande
 • Charmerende havnebyer
 • Frodige nationalparker og baldakinbroer
 • Guldkystens slavehistorie
 • Moderne storbyer

Vores anbefalede rejser til Ghana

Her kan du læse nogle udvalgte rejseforslag til Ghana, der tager udgangspunkt i nogle af de mest populære oplevelser i landet med de mange muligheder. Husk dog, at det er vores speciale at lave skræddersyede rejseoplevelser i blandt andet Ghana, så du får den allerbedste rejse med de typer oplevelser, du synes bedst om. Så bliv inspireret af rejsebeskrivelserne nedenfor og kontakt os allerede nu, hvis vi skal arrangere din drømmerejse i Ghana for dig.

Ghana, Togo & Benin | Voodoo og traditioner

15 dage inkl. fly
Fra DKK 32.995 per person

Ghana, Togo & Benin | Millet Festival

15 dage inkl. fly
Fra DKK 32.995 per person

Oplev Ghanas Guldkyst

9 dage inkl. fly
Fra DKK 25.995 per person

Den ultimative ekspedition i Vestafrika

56 dage inkl. fly
Fra DKK 138.995 per person

Ghana | Vandring og hiking

16 dage inkl. fly
Fra DKK 31.195 per person

Ghanas guldkyst | I danskernes fodspor

12 dage inkl. fly
Fra DKK 32.995 per person

Ghana | Det Gamle Afrika

13 dage inkl. fly
Fra DKK 31.995 per person

 • Oplev Ghanas Guldkyst
   patern

  9 dage inkl. fly
  Fra DKK 25.995 per person

Det skal du opleve i Ghana

Ghana byder på moderne storbyer og en farverig lokalbefolkning samt en rig og særpræget natur. Derudover kan du opleve Elmina Castle og høre om Ghanas rørende og mørke historie om slavehandel.

Læs videre nedenfor, hvor vi fortæller meget mere om alle de forskellige ting, du kan glæde dig til at opleve på en rejse til Ghana. Her kan du også læse om nogle af de kulturelle ting, der definerer et land, som har været så meget igennem, men som også venter på at åbne alle sine store oplevelser for dig. Det kan blandt andet være gennem kombinationen af de moderne storbyer og de traditionsrige stammer – alt sammen hvirvlet ind i gæstfrihed og en kærlighed til fest og farver.

Derfor vil din rejse til Ghana også være en rejse med hjertet, som du vil tage med dig videre i livet som et fantastisk minde.

Tag på en rejse til et af de mest trygge lande i hjertet af Vestafrika 

Smukke Ghana, beliggende i hjertet af Vestafrika, er et af de sikreste, mest tilgængelige og mest levende lande på kontinentet. Selvom Ghana er mindre besøgt end andre af vores destinationer, bliver de, der tager til Ghana, mødt af de varmeste smil, åbne arme og en summende, farverig energi. Og det bedste af det hele er, at det er rimeligt nemt at rejse rundt i Ghana, hvilket betyder, at besøgende nemt kan udforske mange af landets højdepunkter sammen med vores lokale og dygtige guider. 

Et besøg i Ghanas pulserende hovedstad 

Ghanas bankende hjerte er hovedstaden Accra. Det er her alle internationale rejser til Ghana starter og slutter. Byen er en hvirvelvind af farver, kultur, musik og dans og er også et af de spirende knudepunkter for iværksætteri og teknologi i Afrika.

Faktisk betragtes Accra som en af de mest politisk- og økonomisk stabile byer i Afrika. Og interessant nok vender snesevis af emigranter tilbage til Ghana, hvor 2019 markerer ‘Året for tilbagevenden’. Mange ghanesere indser potentialet for velstand, handel og teknologi i Accra, hvilket gør det til en by i højt tempo, der ændrer sig hurtigt hvert år.

På vores rejser har du altid en lokal guide med til at vise dig rundt, så du kan føle dig tryg, når du går rundt i byen og alle dens kvarterer.

En rejse hvor du møder Ghanas stammefolk og gamle traditioner 

På en rejse til Ghana vil vi nærmest kalde det et must at stifte bekendtskab med nogle af de mange lokale stammegrupper og deres traditionelle overbevisninger. Ude i fjerne landsbyer kan du deltage i en lokal voodoo-ceremoni, deltage i en farveri festival eller endda overvære en lokal Ashanti-begravelse, hvor hundredvis af ghanesere kommer iklædte smukke røde og sorte klæder. 

Det er værd at vide, når du gerne vil rejse til Ghana

Hvad er Ghana kendt for?

Ghana er blandt andet kendt for sin dramatiske historie som tidligere koloni og som det, der tidligere blev kaldt for Guldkysten. I dag er det stadig muligt at se minderne om kolonitiden – blandt andet gennem de store slaveforte ved kysten, hvor det tidligere danske Fort Christiansborg ligger. Der eksporteres stadig meget guld og kakao fra Ghana, og det har skabt et land, hvor der er kæmpestor forskel på rig og fattig.

Ghaneserne er særligt kendt som et meget venligt og åbenhjertet folk, der elsker fest og farver. Det vil du kunne opleve på nogle af de traditionsrige festivaler, der omslutter besøgende i parader med dans, musik og sang. Desuden skal du huske at nyde den smagfulde ghanesiske gastronomi, der forkæler dig med lækre retter som jollof-ris og kraftfulde supper med fufu.

Er Ghana et sikkert land?

Ja, Ghana er som udgangspunkt et sikkert land at rejse til. Landet har haft et stabilt demokrati og har øget dets udvikling. De fleste førstegangsrejsende til Afrika anbefales at besøge Ghana, da det har en meget lavere kriminalitet sammenlignet med andre afrikanske lande.

Alligevel er der en massiv forskel mellem den nordlige og sydlige del af landet med hensyn til kulturer, religioner og landskaber. Og som det er med alle andre lande, bør du altid tage dine forbehold, når du rejser her til. Ligeledes er det vigtigt at huske på, at vi aldrig ville sælge rejser til et land, der ikke er sikkert at rejse i.

Hvad koster det at rejse til Ghana?

Vores rejser til Ghana ligger fra 25.000 kr. per person inkl. fly. Men grundet mange af rejsernes længde skal man forvente en pris på over 30.000 kr. per person. Vi tager altid gerne en snak med dig om hvad dine rejseønsker lyder på, og kan derfor bedre give dig et estimat, når vi har talt sammen. 

Hvor ligger Ghana?

Ghana er et land beliggende i den vestlige del af det afrikanske kontinent. Mens landets naboer er Elfenbenskysten, Burkina Faso og Togo, er der Guineabugten (Atlanterhavet) mod syd. Ghana har desuden levet som britisk koloni i mange år og er også kendt for at være det første land i Afrika, der opnåede sin uafhængighed.

Hvornår er det bedst at rejse til Ghana?

Generelt set falder det bedste tidspunkt at besøge Ghana sammen med vinteren på den nordlige halvkugle (oktober til april). I disse måneder forbliver temperaturerne høje; luftfugtighed og nedbør er dog på det laveste. Der er mange fordele ved at rejse i den tørre sæson, hvor den mest oplagte er den reducerede risiko for tunge regnvejrsdage. Myg er heller ikke så stort et problem på dette tidspunkt, og det er lette at køre rundt på landets røde jordveje. 

Her kan du læse mere om alle  de oplevelser, der venter dig i Ghana

Ghana er en smuk, sikker, stabil og spændende destination at besøge med en energi som ingen anden. Uanset om du tilbringer din tid i Ghana mellem byen og strandene eller rejser længere væk, er du sikker på at få en magisk oplevelse. Klik på ‘læs mere’ linket, hvor du kan læse meget mere om de oplevelser, der venter på dig i Ghana