Oplevelser i Kenya

Lad os hjælpe dig med at med at opleve Kenya på den måde, der giver mening for dig

Vi er dine erfarne rejsespecialister, som selv har rejst meget i Kenya, og som derfor er i stand til at strikke en rejse sammen til dig, som tager udgangspunkt i dine personlige rejsedrømme. Derfor håber vi, at du har lyst til at tage en snak med os, hvor vi lytter til alt det, du gerne vil opleve. På den måde får du en både mindeværdig, personlig og autentisk oplevelse baseret på dine specifikke ønsker.

Kontakt os for at tage det første vigtige skridt på din drømmerejse til Kenya

Tag på safari i Kenyas kendte safariparker

Store savanner krydret med enorme flokke af dyreliv, snedækkede ækvatorialbjerge, traditionelle folk, der bringer sjæl og farve til jorden – velkommen til Kenya.

Men med så mange afrikanske safaridestinationer, at vælge mellem, hvorfor skulle det så lige være en Kenya safari, du vælger? 

Kenya er muligvis den mest populære destination for safari i verden. Her vil du opleve en ‘Out of Africa’ betagende skønhed, forskellige lokale kulturer og rigelige dyreliv. Kystlinjen og de tropiske strande er lige så indbydende, men dyrelivet er den primære attraktion i Kenya-safarierne, der finder sted i nogle af Afrikas mest kendte nationalparker, herunder Masai Mara, Tsavo, Amboseli og Lake Nakuru og Lake Naivasha. Alle kan de noget forskelligt, og den helt gode safari vil tage dig gennem flere af dem, så din safari bliver forskelligartet og mindeværdig. 

Andre seværdigheder i Kenya 

Kenya leverer den slags ferieoplevelser, som drømme er lavet af, lige fra at se ‘de 5 store’ på daglige game drives til at se skuet af gnu-vandringen fra en varmluftballon. Men hvad nu hvis du leder efter andre ting at lave i Kenya end de traditionelle safarioplevelser? Hos Vores Afrika tror vi på, at rejseoplevelser forstærkes af at være tæt med naturen såvel som kulturel forståelse, hvorfor vi som regel inkluderer forskellige andre interessante seværdigheder i vores rejseprogrammer. Vi håber, at du på denne måde vil få en rigere oplevelse, mens du udforsker landet med din lokale guide. 

Aktiv rejse i naturen 

Leder du efter den bedste bjergvandringstur i Kenya? Vores individuelt skræddersyede vandreture er ideelle til den aktive rejseelsker. I dag vinder skræddersyede ture stor berømmelse af forskellige årsager. De giver mulighed for at nyde de smukke trekkingture med familie og venner, hvor man kan vælge forbløffende naturture. 

Den mest imponerende kendsgerning ved bjergvandringsture i Kenya er, at det gør dit liv lykkeligt og sundt. Det er mageløse valg for naturelskere, som giver mange bemærkelsesværdige minder. Få de bedste fordele ved skræddersyede vandrerejser i Kenya ved at kontakte os og høre mere om dine muligheder. 

Kenyanske stammer og kulturelle skatte 

Et unikt udvalg af kulturelle oplevelser er nærmest garanteret på en kenyansk ferie. Besøg en ægte masai stamme i Masai Mara, bliv fortryllet af Samburu folkeeventyr rundt om bålet, og tag på vandring i Mijikendas hellige skove. Eller bare fordyb dig i den lune swahili-kultur ved kysten – berømt for sine udskårne døre, historiske bygninger og kokos- og skaldyrsinspirerede retter.

Lær om den fascinerende arv fra kenyanske stammer som Turkana, Pokot og Rendille. Besøg traditionelle landsbyer, engager dig i det livlige væv af traditionel dans, musik og historiefortælling. Udforsk jernalderens steder i Great Rift Valley og ruinerne af gamle civilisationer. Og find tid til at besøge et af Kenyas UNESCOs verdensarvssteder, såsom Lamu
Gamle bydel i Fort Jesus. Men bedst af alt, glæd dig til at møde nye venner i Kenya. 

Essensen af en byrundtur i Nairobi

Nairobi byder på en overflod af spændende, forskelligartede oplevelser, som vil gøre dig i stand til at få en fornemmelse af en af Afrikas voksende og dynamiske byer. Vi hjælper dig gerne med at sammensætte en ideel rejseplan for dig til at udforske og opdage denne livlige by. Her er et par eksempler på erfaringer, der skal inkluderes:

Oplev ekstraordinære bevaringsinitiativer og glæd dig til et møde med elegante giraffer i Giraffe Centre. Nyd muligheden for at fodre disse blide giganter og udforske den nærliggende skovsti. Et andet Kenya must-see er et hjertevarmt besøg på Daphne Sheldrick Elephant Centre. Her kan du være vidne til den heroiske indsats fra det dedikerede team, der rehabiliterer forældreløse elefantkalve og andre sårbare dyr. Dette ekstraordinære sted spiller en central rolle i at beskytte vildmarken og tilbyder en elsket oplevelse samt muligheden for at adoptere en forældreløs elefant.

Gå en tur gennem Utumaduni, et ombygget hus, der kan prale af omkring 15 kunst- og kunsthåndværksbutikker, eller Souk, som huser en eklektisk samling af malerier, læderværker og fotografiske genstande. Kazuri er en perlefabrik, hvor de smukkeste perler bliver fabrikeret af kvinder. Sørg for at udforske Nairobis slumkvarterer med en lokal guide. Ingen andre har bedre gadefærdigheder, indsigt og historier at dele om Nairobi end tidligere gadebørn. Dette møde er en unik mulighed for at blive inspireret af mennesker fra en anden verden.

Glem ikke at spise godt på din rejse 

For nogle virkelig lækre, friske fisk og skaldyr kan du nyde en sublim frokost på den berømte Tamarind Restaurant. Nyd dagens fangst, og de velsmagende rejer, lækre krabber og lækre hummere. Efter dit  måltid kan du udforske Karen Blixen-museet, gården, som den danske forfatter til den berømte erindringsbog Out of Africa boede på fra 1917 til 1931. En stor del af den Oscar-vindende filmatisering fra 1985 blev optaget på stedet. En rundvisning i huset er en intim og smuk oplevelse.

Efter en dag fyldt med eventyr kan du slappe af på en af Nairobis livlige spisesteder. Vi anbefaler Carnivore eller Haandi, efterfulgt af en forfriskende godnatdrink på Tamambo – prøv en Dawa, Kenyas ikoniske cocktail af vodka, frisk lime og honning… så lækker! 

Kombiner din safarirejse med en badeferie i Mombasa

Efter flere dage, hvor kroppen er blevet rystet godt og grundigt igennem af bumlede veje og støv har fundet vej til både øjne, ører, næse og alt dit tøj, er det virkelig belejligt at bruge et bare dage ved stranden. De mange dyrerige oplevelser skal fordøjes, og findes der en bedre måde at gøre det på, end med en drink i hånden og et dyp i Det Indiske Ocean? Nej, det mener vi heller ikke.

Vil man kombinere rejsen med nogle afslappende dage ved stranden, er Mombasa svaret. Her finder du lange, hvide sandstrækninger med svajende palmer, der grænser op til azurblå bølger. Både nord- og sydkysten byder på fine resorts og hoteller, hvor du får udlevet drømmen om den eksotiske badeferie, du altid har drømt om. Nogle af de bedste strandområder er ved Diani Beach, Nyali Beach og den mere nordlige Watamu Beach. Ud for kysten ligger fantastiske marine nationalparker, hvor der er gode snorkel- og dykkermuligheder blandt fascinerende koraller og farverige fisk. I centrum finder du Mombasa Old Town, hvor den arabiske indflydelse præger bybilledet. Her kan du tage med på rundvisning og høre om den spændende historie fra koloniseringstiden

Skal du til Mombasa, kan du med god grund overveje at rejse med det moderne Madaraka Epress lyntog. Det går fra Nairobi og tager dig i løbet af 4-5 timer til Mombasa. Turen er fantastisk smuk med flotte landskaber, vilde dyr og en service, der er i top.