• Kilimanjaro

Kilimanjaro-rejser med Vores Afrika

Tænk, hvis ordet ‘engang’ blev erstattet af ‘endelig’. Endelig er det dig, der skal bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro – den afrikanske juvel i Seven Summit-kronen. Endelig er det dig, der skal mærke, hvordan din krop reagerer i ekstreme højder, når du vandrer til Afrikas højeste punkt. Den mest åbenlyse grund til, at så mange mennesker beslutter sig for at bestige Kilimanjaro, er netop det faktum, at det er Afrikas højeste bjerg (5.895 meter over havets overflade) og verdens højeste fritstående bjerg.

Meget mere end en Kilimanjaro bestigning 

At bestige Kilimanjaro  er en særlig oplevelse. Det giver dig den unikke oplevelse at nå toppen af det højeste fritstående bjerg i verden. Men den virkelige skønhed ved en Kilimanjaro-bestigning ligger i finesserne. De begynder, før du overhovedet rammer bunden af bjerget, og ankommer til de landlige dele af Tanzania. Her stifter du bekendtskab med Swahili-folket; deres positive holdning og afslappede tempo tjener kun til at berige den rejse, der venter dig. Ordet ‘safari’ betyder en rejse på swahili, og i bogstavelig og metaforisk forstand er en rejse, præcis dét Kilimanjaro giver.

Flere ruter og akklimatisering på Afrikas højeste bjerg 

Vi tilbyder fire forskellige ruter, som alle har hver deres charme og sværhedsgrad. Og altid med en ekstra akklimatiseringsdag for at du får så trygt og sikkert et trek som muligt. Du vælger selv mellem et individuelt privat trek eller en grupperejse med dansk rejseleder. 

Kontakt os hvis vi skal hjælpe dig videre i din planlægning om at bestige Kilimanjaro

Lad dig inspirere af vores Kilimanjaro rejseforslag med komplette dagsprogrammer herunder.

Kontakt os for et komplet skræddersyet program eller en af vores Kilimanjaro-grupperejser – en tur til Afrikas højeste bjerg med dansk rejseleder. Uanset hvilken rejse, du vælger, kan du glæde dig til en oplevelse i Afrika, som du aldrig glemmer. Kontakt os nu på info@voresafrika.dk eller ring på vores telefonnummer 60 75 60 75, så vi kan tage en snak om dine rejseønsker.

 • Individuelle rejser og grupperejser
 • Spektakulær og varierende natur
 • Medlem af KPAP, der sikrer ordentlige forhold for lokale bærere
 • Dit livs største rejseoplevelse
 • Personligt forhold til de lokale guider
 • Oplev fem forskellige klimazoner
 • Fire ruter at vælge imellem

Anbefalinger til din rejse til Kilimanjaro

Herunder finder du inspiration til hvordan din Kilimanjaro-rejse kan skrues sammen, så du kan få en enestående oplevelse. Du kan nøjes med Kilimanjaro-trekket eller alternativt krydre rejsen med safari og en strandferie ved Tanzanis kyster.  Dette er blot forslag. Hvis du går med andre tanker, er vi altid nysgerrige på at høre mere om dem. Vi håber, du bliver inspireret til at rejse til Kilimanjaro med os.

Bestig Kilimanjaro med dansk rejseleder

28. oktober – 7. november 2024 | | 11 dage inkl. fly
DKK 29.995 per person
(FÅ PLADSER TILBAGE)

Bestig Kilimanjaro med dansk rejseleder

24. februar – 6. marts 2025 | 11 dage inkl. fly
fra DKK 29.995 per person

Kenya, Kilimanjaro & Zanzibar

21 dage inkl. fly
Fra DKK 42.795 per person

Kilimanjaro | Machame ruten

10 dage inkl. fly
Fra DKK 29.995 per person

Kilimanjaro | Lemosho ruten

11 dage inkl. fly
Fra DKK 30.995 per person

Kilimanjaro | Rongai ruten

10 dage inkl. fly
Fra DKK 28.995 per person

Kilimanjaro | Marangu ruten

9 dage inkl. fly
Fra DKK 26.995 per person

Kilimanjaro trek og safari

16 dage inkl. fly
Fra DKK 38.995 per person

 • Kilimanjaro | Lemosho ruten
   patern

  11 dage inkl. fly
  Fra DKK 30.995 per person

Hvorfor rejse til Kilimanjaro med Vores Afrika

Her kan du læse mere om de oplevelser på Kilimanjaro, der venter dig, når du rejser med os. Det er vigtigt for os, at du føler dig så tryg som muligt, når du vil nå toppen, hvorfor vi gør meget ud af at informere og svare på alle de spørgsmål, du måtte have. Vi giver god og konstruktiv vejledning om, hvad du skal være opmærksom på, når du går med drømmen om at bestige Kilimanjaro. Vi er ikke blege for at sige, at vi ved, hvad vi taler om, og vi er dygtige til det, vi laver. Derfor vil vi altid lægge os i selen for at klæde dig mentalt godt på til din kommende vandring på Kilimanjaro.

Ansvarlig bestigning af Kilimanjaro med KPAP

Inden du vælger dit rejsebureau til Kilimanjaro bestigning, er der nogle vigtige spørgsmål, du kan spørge dig selv og dit rejsebureau om. Eksempelvis om det vil være en ansvarlig bestigning af Kilimanjaro. 

Vi er et anerkendt medlem af Kilimanjaro Porters Assistance Project (KPAP). Det betyder, at de arbejdsforhold, vi har skabt for vores portere og guider, har gennemgået en uafhængig evaluering og er blevet bedømt som rimelige og tilstrækkelige. Vi siger ikke bare, at vi værdsætter vores personale og fremmer etiske arbejdsforhold – vi bakker det op med handling og faktisk ansvarlighed. Dine guider er hjertet og sjælen i hele dit eventyr, fra det øjeblik du tilmelder dig, til den dag du returnerer til Danmark. Og lang tid derefter.

Deres årelange erfaring med over hundredvis af Kilimanjaro-bestigninger, omhyggelig medicinsk træning og ekspertledelse er hemmelighederne bag succesen med dit Kilimanjaro-trek. Vi sætter en ære i personligt at udvælge vores lokale team og er stolte over at kalde dem vores venner og familie og over selv at have besteget Kilimanjaro med dem.

Individuel- eller  grupperejse til Kilimanjaro 

Hos Vores Afrika arrangerer vi individuelle skræddersyede rejser til Kilimanjaro såvel som grupperejser med faste rejsedatoer og dansk rejseleder. At vælge mellem en grupperejse og en privat Kilimanjaro-tur kan være svært for mange rejsende. På den ene side er grupperejser typisk mere overkommelige og giver rig mulighed for at møde nye mennesker og få venner. På den anden side tilbyder private Kilimanjaro ture mere fleksibilitet og personlig opmærksomhed. Begge muligheder har deres eget sæt af fordele og ulemper, og det er vigtigt at afveje disse faktorer omhyggeligt, før du træffer en beslutning. I sidste ende vil valget mellem en grupperejse og en privat tur afhænge af personlige præferencer.

Vild natur og et fantastisk lokalt team

Udover sin åbenlyse æstetiske skønhed er Mount Kilimanjaros økosystem også så unikt, at det blev erklæret som et UNESCO verdensarvssted. Bjerget har fem vigtigste vegetationszoner, som fra det laveste til det højeste punkt er: Lavere skråninger, bjergskov, hede, alpinørken og den arktiske top. Men dét, som også vil gøre dit trek op ad bjerget helt specielt, er hele vores team af lokale portere og guider, som ud over at være professionelle og kompetente, også bidrager til trekket med alt deres humor, historier og skønne personligheder.

Oplev Kilimanjaro sammen med Vores Afrika

Hvis kimen til et Kilimanjaro-trek allerede nu er lagt, kan du med vores store kendskab til bjerget, faste team af portere og guider, som vi har brugt de sidste mange år, se frem til en oplevelse ud over det sædvanlige. En rejse, der vil hæfte sig fast i dit sind resten af dit liv.

Hyppigt stillede spørgsmål om vores rejser til Kilimanjaro

Hvor lang tid tager det at bestige Kilimanjaro?

Der er flere forskellige ruter op ad Kilimanjaro, som hver tager mellem fem og ni dage. Her er blandt andre Machame-ruten og den populære rute Marangu-ruten, der i folkemunde også kaldes for Coca Cola-ruten. Det er dog meget vigtigt ikke at haste opstigningen, da det kan sænke din succesrate. For uanset, hvilken rute du vælger, er der mange højdemeter, der skal forceres. En langsom, stabil stigning giver din krop tid til at tilpasse sig de ekstreme højder, hvor der er mindre ilt i luften. Hvis du bestiger Kilimanjaro i højt tempo, ender du med stor sandsynlighed med at få højdesyge på hver eneste rute og at skulle forlade bjerget før tid. Vi anbefaler derfor et trek på minimum 7 dage.

Hvornår er det bedste tidspunkt at bestige Kilimanjaro?

Vejret på Kilimanjaro varierer henover året. I januar til marts er der mindre regn, og det er som regel de tørreste måneder på Kilimanjaro. Men hav alligevel in mente, at bjerge er uforudsigelige, og at der kan komme regn når som helst. 

Fra midt marts til og med maj er det regnsæson, og vi anbefaler ikke at vandre på bjerget i denne periode. Fra juni til start november er det atter tørsæson og optimale muligheder for et trek.

Hvordan ser en pakkeliste til Kilimanjaro ud?

Når du forbereder din pakkeliste til Kilimanjaro er det nyttigt at holde dit bjergtøj og -udstyr adskilt fra dit rejsetøj og -udstyr ved at pakke i separate duffelbags eller andre kufferter. Før du begiver dig ud på din bjergbestigning, kan du efterlade dit almindelige tøj, udstyr og deslige på et hotel eller vores kontor i Arusha.

Under din Kilimanjaro-bestigning vil du typisk medbringe det udstyr, du skal bruge til at vandre fra den ene lejr til den næste, i en mellemstor rygsæk af god kvalitet (ca. 30-40 liter). Du pakker ting som solcreme, solbriller, snacks, vand, penge, pas, et kamera og ekstra tøj samt regntøj i denne taske.

Resten af dit tøj og udstyr pakkes i en stor duffelbag, der bliver båret af en porter fra lejr til lejr. Vi har sat en max vægtgrænse på 12-15 kg.

Når du køber en taske til dette formål, skal du kigge efter en med en kapacitet på omkring 80-100 liter. Duffelbag’en skal være lavet af robust vandtæt materiale og have en slidstærk lynlås. Det er en god ide at pakke dit tøj og udstyr i store drybags for at sikre, at alt forbliver tørt.

Der er dog ikke nogen grund til at stresse over pakkelisten endnu. Når du har taget beslutningen om et Kilimanjaro-trek, vil vi sende dig en anbefalet pakkeliste. Indholdet i din taske vil desuden blive tjekket af vores lokale guide, når du ankommer til Moshi. I pakkelisten står der hvor meget af hver beklædning, vi anbefaler, at du tager med. 

Pak også gerne en positiv attitude, for det er dét, der vil give dig og dine rejsefæller den bedste oplevelse på Kilimanjaro.

Får man højdesyge på Kilimanjaro?

Det er vigtigt at forstå, at højdesyge er absolut ‘no joke’. Man kan ikke træne sig til ikke at få højdesyge, men har du respekt for og følger vores anbefalinger, er du i trygge hænder. Før eller siden vil du sandsynligvis opleve mindst ét symptom på højdesyge på Kilimanjaro, men så længe du er ærlig omkring, hvordan du har det, skal du ikke være bange for at skulle gå ned. Din tryghed og sikkerhed er det vigtigste for os, og hvis du er ærlig, kan vi hjælpe dig et godt stykke af vejen. Hvis du derimod holder dine symptomer skjulte, kan det have katastrofale følger. 

I forsøget på at holde højdesyge på afstand er der nogle vigtige råd, du kan følge. Det er vigtigt, at du får rigeligt at spise hver dag og masser af væske – meget mere end derhjemme og ca. 4-6 liter per døgn. Ligeledes kan man tage Diamox, som du kan få på recept hos lægen. Det langsomme tempo, som bliver sat af guiden hver dag, er også et godt udgangspunkt for at mindske risikoen for højdesyge. 

Får du så mange symptomer på højdesyge, at vi vurderer, at det vil være for risikabelt for dig at fortsætte, bliver du sendt med en guide eller porter ned ad bjerget. Her vil du blive modtaget og kørt til lægen for et rutinetjek, inden du bliver kørt til lodgen, hvor din bagage er.

Hvor langt går man på Kilimanjaro hver dag?

Vi måler hver dag i antal gå-timer i stedet for kilometer. De fleste dage, bortset fra topnatten, begynder med morgenmad omkring kl. 7.00 og afgang kl. 8.00. Du vil gå fire til syv timer hver dag i et stille og roligt tempo.

Læs mere om de oplevelser, der venter på Kilimanjaro

Kilimanjaro er en af de oplevelser, man ikke kan beskrive, men som skal opleves. Det er ikke blot et bjergtrek, men også mødet med forskelligartet natur, en gæstfri befolkning og fantastisk kultur.