Oplevelser i Madagaskar

Lad os hjælpe dig med at planlægge din helt særlige rejse til Madagaskar

Madagaskars kystlinje er stor og smuk, og antallet af uberørte strande, smukke svømme- og dykkesteder og livet i havet er rigeligt. Meget af jorden dyrkes, især med rismarker, men de resterende dele af frodige grønne skove er fantastiske. Landskabet er mere bjergrigt, end mange forventer, og de unikke steder som kalkstens-tsingys, sylespidse sten-‘skove’ udskåret af naturen, og ældgamle baobab-træer er højdepunkter for de fleste besøgende. Måske har du allerede nu nogle tanker og ideer til din Madagaskar rejse, og dem vil vi gerne høre om. Ring eller skriv til os, og lad os komme videre med dine rejseplaner. 

Oplevelser og anbefalinger til Madagaskar 

Tag på vandreferie i Madagaskars smukke natur

Madagaskar, der blev isoleret fra Afrika for millioner af år siden, har udviklet et utroligt rigt landskab, der er lige så bizart, som det er unikt. Øen er hjemsted for et af de rigeste økosystemer på jorden, og her vrimler det med tegneseriepræget dyreliv og næsten en fjerdedel af alle Afrikas blomstrende planter.

Med sit mangfoldige landskab og dets geografiske potentiale er Madagaskar et fantastisk sted at opleve særlige øjeblikke fulde af eventyr og opdagelse. Vandring er en af de bedste måder at opdage Madagaskars omskiftelige natur på.

Denne helt igennem fængslende destination er velsignet med forskellig naturskønhed lige fra frodige regnskove til tørre rustfarvede landskaber og takkede kalkstensfremspring. Det livlige madagaskiske folk er høflige og gæstfrie, med en rig kultur, der er lige så unik som resten af øen.

Tag din rygsæk på ryggen og snør støvlerne for at tage på udforskning i Madagaskars slående vildmark til fods. Tag på trekking i bjergområder og sejl i kano ned ad den fantastiske Manombolo-flod. Se dramatiske ‘skove’ af kalkstens tinder ved den verdensarvslistede Tsingy de Bemaraha, oplev en af Afrikas mest ikoniske seværdigheder på Avenue of the Baobabs, og nyd de palmekantede strande og det turkise vand i blændende Nosy Be.

Vi har udvalgt fem vandrefavoritter i Madagaskar, som du kan læse om her under.

Vandring i Isalo Nationalpark

Beliggende i Madagaskars Ihorombe-region, dækker Isalo Nationalpark 815 kvadratkilometer store sletter, klippefremspring, dybe kløfter og plateauer. Dette Jurassic Par agtige landskab blev dannet over tid og  skulptureret af vand og vind. 

Du går på kryds og tværs af de bizarre sandstensklippeformationer, plateauer og palmekantede oaser i Isalo Nationalpark. Der er alle mulige lokalt endemiske Aloe Vera-planter og mange arter af lemurer, herunder Sifaka, brun- og ringhalelemur. Med fint og tørt vejr året rundt er dette Madagaskars mest populære park. Isalo kan besøges, hvis du kører ad ikoniske RN7.

På opdagelse i Andringitra-massivet

Andringitra Nationalpark beskytter området omkring Madagaskars næsthøjeste top: Pic d’Imarivolanitra (2.658 meter), hvilket betyder ”tæt på himlen”. Andringitra har en smule dyreliv, men det fantastiske landskab, vegetation og trekking er dets vigtigste attraktioner. Der er fem kredsløb, du kan lave, lige fra et par timer til 3 dage – vi arrangerer som regel 3 dage. Med kun omkring 1.000 besøgende om året er denne park virkelig Madagaskars bedst bevarede hemmelighed.

Andasibe Mantadia regnskov

Inden for nem rækkevidde fra Antananarivo er Andasibe regnskov det bedste sted at søge efter Indri Indri – Madagaskars store stjernelemur. Med sit overraskede bamseansigt ligner den mere en form for panda end en lemur. Hvis du ikke ser dem (der er 99% chance for at du vil), vil du helt sikkert høre dem. Indri lemurens kald kan høres gennem hele skoven. Det er virkelig fantastisk at være vidne til dette ritual.

Besøg ikoniske Tsingy de Bemahara

Her er et vaskeægte UNESCOs verdensarvssted og Madagaskars mest markante landskab. Udforsk Tsingys sylespidse klippetoppee, der ligner en ”tør skov”, gennem dens fænomenale konstruerede trin, stiger, kabler og hængebroer. Tsingy kan besøges, hvis du din rejse tager dig til Baobab Avenue eller Grand Circuit.

Montagne d’Ambre og Ankarana Nationalpark

Her vil du opleve en bred vifte af habitater på den nordligste spids af Madagaskar, inklusive bjergregnskov, de røde tsingy- og kalkstensmassiver – alt sammen inden for et stenkast fra Antsiranananas smukke strande og kystlinje (Diego Suarez). Det er oplagt at besøge, hvis du er i det nordlige Madagaskar.

Besøg Madagaskars hovedstad Antananarivo

Tana, som hovedstaden Antananarivo kaldes, ligger centralt på øen. Den blev grundlagt i 1625 af Kong Andrianjaka og navnet betyder ‘de tusindes by’. Antananarivo er øens største by med ca. 2 millioner indbyggere. Byen er beliggende i et bakket område i det centrale højland på Madagaskar. Den er omgivet af sletteland og landbrug, primært rismarker. Byens mange bakketoppe giver rig mulighed for, at du mange steder fra kan opleve smukke udsigter over byen og det omgivende landskab.

Hovedstaden byder på en lang række interessante attraktioner, som det er oplagt at udforske og opleve på din rejse til Madagaskar. Her finder du, udover caféer, restauranter og butikker, et arkæologisk museum, national museum, gallerier, en katolsk katedral, markeder, en lemurpark, en krokodillefarm, en fuglepark. Der er også mulighed for at gå pilgrimsturen til Ambohimanga.

Besøg de lokale små købmænd på Madagaskar

Shopping på Madagaskar er alt andet end en sur pligt. Byerne byder på et væld af små butikker og lokale markeder, der sælger alt fra håndlavede trævarer og sølvsmykker til vigtige hverdagsprodukter. Er du på udkig efter et særligt minde, som du kan tage med hjem, er der masser at gå på jagt efter.

Mens det kan være fornuftigt at købe kvalitet i et specialværksted, en kunst- eller smykkebutik, er Madagaskars mange små lokale markeder bestemt også et besøg værd. Her vrimler det med afrikanske farver og atmosfære samt tasker i alle størrelser, baobabtræer udformet i det fineste træ, smykker, traditionelle klæder og ikke mindst en bred vifte af hatte til gode priser. Krydderier som peber, kanel, muskatnød, chili og endda nogle gange duftende vaniljestænger ligger pakket i små poser, lige til at tage med hjem i kufferten. Vælger du at besøge de små lokale markeder bør du finde din indre købmand frem og handle om prisen, som med lidt god vilje ofte kan handles ned til det halve. 

Madagaskars lokalbefolkning

Befolkningen på Madagaskar er en broget flok med mange aner: indonesiske, malaysiske, arabiske og europæiske. Befolkningen tæller i alt ca. 25 mio. mennesker. Langt størstedelen kommer oprindeligt fra Asien og Afrika. ca. 50% af beboerne på øen er stammefolk. De fordeler sig på 18 stammer, som alle har hver deres særlige historie, kultur og levevis. Fælles for dem er, at de bekender sig til ånder og magi. Resten er primært kristne og et fåtal er muslimer.

Det er interessant, at de mange stammefolk ikke er grupperet efter deres etniske oprindelse. Istedet beror opdelingerne på historie og geografi, nærmere betegnet er de bestemt af øens tidligere kongeriger.

Langt de fleste indbyggere på Madagaskar lever i stor fattigdom. De har typisk et tæt forhold til naturen og deres lokalområde. Øen er i udpræget grad afhængig af eksport og turisme, og på de markeder, der besøges af turister, mærker man tydeligt deres beskedne levevilkår og deres store ønske om at sælge deres varer.