• Rwanda

Rejs til Rwanda med Vores Afrika

Rwanda, der også er kendt som landet med de 1000 bakker, har fantastisk natur og varme, venlige mennesker. Her tilbydes unikke oplevelser i et af de mest bemærkelsesværdige lande i Afrika, som oven i købet er velsignet med ekstraordinær biodiversitet. Et rigt dyreliv lever i Rwandas vulkaner, bjergregnskov og fejende sletter – og det har du mulighed for at opleve i egen person.

Oplev bjerggorillaer og alverdens andre dyr 

Et af de mest fængslende og eftertragtede dyr at møde i Rwanda er den truede bjerggorilla. Disse blide giganter, der bor i Virunga-bjergene, en vulkansk bjergkæde, der deles med Uganda og Den Demokratiske Republik Congo, er et sandt emblem for Rwandas dyreliv. Med kun omkring tusind bjerggorillaer tilbage i verden, er muligheden for at se dem tæt på en sjælden og ekstraordinær oplevelse, du ikke bør gå glip af. Men ikke nok med det, så findes der også masser af andet vildtliv, som er værd at rejse efter.

Du har også mulighed for at tage på chimpansetrekking i junglen, når du rejser til Rwanda, og endda opleve Big Five i Akagera Nationalpark. Alt imens du bor på nogle af de lækre økolodges, som Rwanda byder på.

Dyk ned i historien om den lille republik 

Den barske historie omkring folkemordet i start 90’erne er også et must for at forstå det land og den befolkning, du møder på din rejse. At gå gennem Rwandas folkedrabsmindesmærke i hovedstaden Kigali er en stærk, følelsesladet, men i sidste ende også givende oplevelse. Hvis du har modet til mørk turisme, er det her, du kan begynde at forstå rwandesernes rædsler og lidelser og faktisk tage afsted med ønsket om at lære mere om det. Det er en af de livsændrende oplevelser i Rwanda, der bringer bevidsthed til dit væsen.

Kontakt os nu for et uforpligtende rejseforslag til rejser til Rwanda

Vi anbefaler, at du kontakter os og fortæller om dine rejseønsker på det afrikanske kontinent. Vi skræddersyr din rejse, så du bestemmer selv, hvornår du vil afsted, hvem du vil dele rejseoplevelserne med og hvor lang rejsen skal være. Du er velkommen til at ringe til os på vores telefonnummer 60 75 60 75 eller skrive en mail til info@voresafrika.dk.

 • Natur beriget med bjerge og søer
 • Chimpanse- og gorilla trekking
 • Frodige og kuperede landskaber
 • Genocide memorial om folkemordet
 • Den venligste lokalbefolkning
 • Dyreliv med stor diversitet

Vores anbefalede rejser til Rwanda

Herunder kan du finde inspiration til hvordan en rejse til Rwanda kan se ud. Dette er blot anbefalinger. Vi vil allerhelst høre om dine ønsker og lave et program ud fra dem. Ved du allerede nu, at du gerne vil til Rwanda, så kontakt os og fortæl mere.

Oplev Rwanda

7 dage inkl. fly
Fra DKK 23.495 per person

Gorilla trekking i Rwanda

5 dage inkl. fly
Fra DKK 30.995 per person

 • Oplev Rwanda
   patern

  7 dage inkl. fly
  Fra DKK 23.495 per person

Her kan du læse mere om de mange oplevelser du kan finde i Rwanda

Vi er vilde med Rwanda af mange forskellige årsager. Vidste du f.eks. at landets hovedstad Kigali har fået titlen som Afrikas reneste storby? Absolut værd at opleve. Men her er også flere andre ting at udforske, mens du besøger landet. Læs bare med her og få vores bedste tip.

Besøg Genocide Memorial Centre i Kigali

Et must-see i storbyen er uden tvivl et besøg til Genocide Memorial Centre, der skildrer folkemordet, der fandt sted i 1994. Her blev 800.000 medlemmer af tutsi-stammen slagtet på under 100 dage. Folkemordet er gået i historiebøgerne som et af de mest brutale og hurtigste folkemord, der nogensinde er eksekveret. Et besøg til centret er en rørende oplevelse, der med stor sandsynlighed giver en klump i halsen ved tanken om de grusomheder, der har fundet sted i netop dette smukke og gæstfrie land.

Farverige markeder i hovedstaden Kigali

I den mere muntre og livlige ende får du mulighed for at udforske de mange lokale markeder, som ligger i Kigali. Det gode ved markederne i Kigali er, at de er knap så kaotiske, som i mange andre afrikanske storbyer. Et af markederne er det farverige Kimironko marked, hvor der sælges alt fra skræddersyede kjoler til kød og kunsthåndværk. De smalle, charmerende gange er fyldt med souvenirs og friske råvarer, der er pænt stillet op til at friste interesserede købere.

Tag op i Rwandas regnskove og mød bjerggorillaerne

Engang var en af de største årsager til, at rejsende besøgte Rwanda, de famøse bjerggorillaer, som lever i Rwandas dybe regnskov højt oppe over havets overflade. Det er en unik og adrenalinpumpende oplevelse, som kun de færreste mennesker får lov at opleve. Efter et langt og svedigt gorilla trek, vil du næsten ikke kunne tro dine egne øjne, når du står ansigt til ansigt med gruppens alfahan silverbacken. Han virker en del større end de billeder, du har set hjemmefra. Faktisk er silverbacken op til tre gange så stor som en fuldvoksen mand. 

Til trods for hans tolerante og fredelige tilgang til det menneskelige besøg, får oplevelsen hurtigt pulsen til at slå et par ekstra slag. Det er om end en bekostelig affære at opleve giganterne her i Rwanda, hvorfor flere turister fra Danmark vælger at tage til Uganda, hvor det ikke koster nær så meget.

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Rwanda

Må man tage plastikposer med ind i Rwanda?

Du må ikke tage plastikposer med ind i Rwanda, og gør du det alligevel, bliver de konfiskeret i lufthavnen.

Rwanda er kendt som et af de reneste lande på kontinentet. I dag er der meget lidt eller intet affald på gaden, og der er betydelige nationale initiativer til at støtte miljøindsats, programmering og bevidsthed.

Den rwandiske regering forbød plastikposer i hele nationen i et forsøg på at reducere affald og fremme en bæredygtig livsstil. Undgå at være den rejsende, der forsøger at smugle en ind; ikke kun vil det sandsynligvis blive beslaglagt i lufthavnen, men du vil også bryde en af de mest innovative og betydningsfulde miljøregler i verden.

Er det sikkert at rejse til Rwanda?

Ja! Det er sikkert at besøge Rwanda. Faktisk er Rwanda det sikreste land i Afrika og det 9. sikreste i verden.

Så ingen grund til bekymring. 

Skulle du alligevel støde på problemer, er der en politimand eller en fra hæren bag hver en busk, hvilket gør, at som det eneste land i Afrika har vi ikke noget problem med, at du går ude efter mørkets frembrud. Selvom politimændene måske ser skræmmende ud, er rwandere nogle af de venligste mennesker, du vil møde, og de vil hellere end gerne hjælpe.

Er gorilla trekking i Rwanda dyrt?

Rwandas gorilla trekking-tilladelse koster $1.500 per person. Det er en super høj pris og den dyreste af de tre lande (Uganda og Congo), der tilbyder oplevelsen.

Grunden til, at prisen er så høj er, at det holder trekkingen eksklusiv. Gorillaerne er sårbare over for menneskelige sygdomme, og det ville være uansvarligt at have hundredvis af mennesker til at se gorillaerne hver dag.

Det ville ødelægge deres levesteder og ændre deres adfærd.

Hvornår er det best at rejse til Rwanda?

Temperaturerne varierer betydeligt i landet. Den tørre sæson mellem juni og september er kendt for at være det bedste tidspunkt at tage til Rwanda. Der er ofte let skydække på denne tid af året, og det giver et behageligt klima for eksempelvis gorillatrekking.

Her kan du læse mere om de oplevelser der venter i Rwanda

Rwanda er muligvis et lille land, men med stor personlighed og udvalg af oplevelser. Klikker du på linket kan du læse mere om, hvad der venter dig i de ‘1000 bakkers land’ på vores rejser i Rwanda med de tropiske klimaer, lokalbefolkningen og muligheden for at tage et gorilla trek, hvor du kan komme helt tæt på de fascinerende dyr i deres naturlige habitat.