• Senegal

Rejs til Senegal med Vores Afrika

Senegal er måske til tider overset, men bestemt ikke undervurderet. Og ikke uden grund bliver landet betragtet som Vestafrikas perle. Landet kendes på sine varierede naturlandskaber, en udpræget koloniarv og levende kultur. Senegal er hjem til syv UNESCO verdensarvssteder, den højeste statue i Afrika og den mindste nationalpark i verden, og er desuden fyldt med uendelige ting at se og gøre.

Oplev autentiske Senegal helt for dig selv

Her er ikke oversvømmet med sværme af turister, så Senegal behøver slet ikke at prale af sine attraktioner. I stedet lokker landet stille og roligt med løftet om forbløffende smuk natur, charmerende byer og venlige lokale, hvis smil alene vil gøre enhver rejse hertil virkelig bemærkelsesværdig. Senegal er autentisk og nærmest uberørt, og som tidligere fransk koloni er landet en kulturel smeltedigel af afrikanske og vesteuropæiske traditioner.

Jazz, lokale markeder og afrikanske vibes

Besøg den livlige hovedstad Dakar; et sammensurium af pulserende markeder, glitrende natteliv, lækre jazztoner og afrikanske rytmer. I Saint-Louis er tempoet langsomt. Her kan du opleve arkitektoniske perler fra den franske kolonitid.

Kontakt os nu og lad os hjælpe dig videre med din planlægning 

Vores rejser til Senegal er som udgangspunkt internationale grupperejser med engelsktalende guide. Men vi skræddersyr gerne din helt egen private rundrejse. Her har vi nogle gode forslag til, hvad din rejse kan bestå af. Du er altid velkommen til at skrive en mail til info@voresafrika.dk eller ringe på vores telefonnummer 60 75 60 75.

 • Spændende kolonihistorie
 • Traditionel levevis
 • Åben og gæstfri lokalbefolkning
 • Storslået og varieret natur
 • Vestafrikas bedste strande
 • Autentisk lokalkultur
 • Storslået og eksotisk fugleliv
 • Hyggelige bysamfund
 • Liv og glade dage

Bliv inspireret af vores rejseforslag som både tæller grupperejser og individuelle rejser

Herunder har vi et bredt udvalg af rejser til Senegal. Nogle af rejserne er internationale grupperejser med faste rejsedatoer, som vi har lavet i samarbejde med vores lokale samarbejdspartner. Men du har også mulighed for at tage på din egen skræddersyede rejse, hvor du ikke behøver bekymre dig om faste rejsedatoer eller i forvejen planlagte programmer. Ved du allerede nu, at du gerne vil rejse til Senegal, så tøv ikke med at henvende dig, så vi kan hjælpe dig videre.

De bedste oplevelser i Senegal

10 dage inkl. fly
Fra DKK 26.395 per person

Senegal, Gambia & Guinea Bissau | Fugle og karneval

15 dage inkl. fly
Fra DKK 34.895 DKK per person

Senegal, Gambia & Guinea Bissau | Historie og kultur

15 dage inkl. fly
Fra DKK 34.895 per person

Den ultimative ekspedition i Vestafrika

56 dage inkl. fly
Fra DKK 138.995 per person

Lokale oplevelser i Senegal

8 dage inkl. fly
Fra DKK 15.795 per person

 • De bedste oplevelser i Senegal
   patern

  10 dage inkl. fly 
  Fra DKK 26.395 per person


Det kan du glæde dig til at opleve på vores rejser til Senegal

Senegal er kendt som “Porten til Afrika” og er samtidig det vestligste land på det afrikanske kontinent. Et sted med forskellige miljørige landskaber, rolige fiskerlandsbyer ved kysten og pulserende byer, fyldt med både afrikansk arv og kolonihistorie. Blandt andet i den fantastiske hovedstad Dakar.

Det er et land med et stabilt demokrati og et land, der tager imod rejsende med åbne arme – men ikke er overrendt af turister. På vores seneste rejser til Senegal har vi fået at opleve de mange kvaliteter, der gør dette sted så specielt og et land, der er værd at besøge nu. Fra dets rolle i luftfartens storhedsdage til dets ydmyge “Island of Slaves” er der mange gode grunde til, at et besøg i Senegal bør være på din bucket list.

Senegals hovedstad, Dakar 

Som Senegals største by er Dakar fuld af overraskelser. Både i de nyere kvarterer og i den gamle bydel. Det ene minut ser du surfere fange bølger på en af de mange strande, og det næste ser du en hyrde, der driver sin flok geder på tværs af en trafikeret vej, der konkurrerer om pladsen med nogle af de lyst malede minibusser, der ses overalt i denne travle storby.

Alle vores rejser går en tur gennem Dakar, og du har altid mulighed for at få en af vores dygtige lokale guider med, som kender alt til byen, området, transport, hoteller, restauranter og de mange lokale indbyggere, der bor her. Det er blandt andet også her, det berømte Paris-Dakar Rally kommer forbi.

Oplev de naturlige landskaber og den lokale kultur

Senegal er geografisk placeret, hvor savannen og Sahara mødes og tilbyder en helt unik udsigt over Afrikas utroligt varierede landskaber og natur. Vi har besøgt steder som Langue de Barbarie, som er en lang, tynd strækning af tidevandsvådområder, mangrover og klitter, der konstant ændrer sig og ofte vrimler med slanknæbbede måger, kongeterner, pelikaner, skestorke og endda flamingoer afhængigt af tiden på året. Det er også hjemsted for den kritisk truede høgnæbskildpadde.

Hos Lac Rose har vi flydt i levende lyserøde farvande, der er 10 gange mere salt end havet takket være en høj koncentration af mineraler, mens klitterne steg rundt omkring os. Hvad angår lokal kultur finder du det overalt. Der er provisoriske fiskerlandsbyer fyldt med tusindvis af lyst malede pirogger, som er en type lokal, håndlavet fiskerbåd, hvorfra du kan købe dagens fangst. Senegal byder også på bosættelser af semi-nomadiske Fulani-folk, der vil byde dig velkommen med deres håndværk og traditioner.

Lad din rejse tage dig væk fra den slagne vej 

I Senegal kan du stadig finde steder, der ikke er opdaget af turister. Tag for eksempel Touba, Senegals helligste by. Denne by, der ligger omkring 185 km inde i landet fra Dakar, er hovedkvarter for Mouride Broderskabet, en fredelig orden af islamisk mystik, der udgør omkring 40 procent af landets samlede befolkning med mere end 500.000 “Mourides” alene i Touba. Livet her centrerer sig omkring Mourides’ store moské, en massiv hvid struktur, hvor resterne af Amadou Bamba M’backe, grundlæggeren af både broderskabet og selve Touba, bor.

En gang om året, i overensstemmelse med den islamiske kalender, kommer hundredtusinder (nogle gange millioner) til byen for en årlig pilgrimsrejse, der fejrer M’backes liv og lære, hvor lokale beboere åbner deres hjem som logi. Hele byen deltager i dage med religiøse ritualer og festligheder.

Værd at vide om rejser til Senegal

Er Senegal et muslimsk land?

Senegal er et muslimsk land, men du behøver ikke bekymre dig om eventuelle problemer ved ikke at dække dine knæ, hoved eller skuldre i de fleste områder. I større landsbyer og byer bærer de fleste lokale kvinder ikke hijab, og du vil ikke udvise respektløshed ved ikke at dække dig til, som du måske gør i andre dele af verden. Faktisk foretrækker mange lokale kvinder traditionelle, senegalesiske kjoler, de blotter deres nakke og arme og går i moderne tøj som shorts og nederdele. Når kvinderne går med tørklæder, er det typisk ikke for religiøse formål, men for at beskytte dem mod den intense, afrikanske sol. Kort sagt: At klæde dig som du plejer i et varmt, fugtigt klima i f.eks. shorts og en t-shirt eller top, vil ikke fremkalde sure blikke eller få dig til at føle dig utilpas her.

Er det sikkert at rejse til Senegal?

Senegal er kendt for at være et sikkert land, og selvom besøgende, især kvindelige solorejsende, bør tage de typiske forholdsregler, du ville, når du rejser alene, burde det ikke give nogle store problemer at besøge landet alene eller med dine børn. De lokale er venlige, og røverier og voldelig kriminalitet mod turister er ret ualmindeligt.

Hvilket sprog taler de i Senegal?

Du bør nok friske dit fransk lidt op, hvis du taler det. Få lokale taler engelsk i Senegal. I stedet vil du høre en blanding af wolof og fransk. Alle vores lokale guider og chauffører taler dog fint engelsk. Ellers er det lidt mere almindeligt at finde folk, der taler italiensk, spansk eller endda tysk, takket være en nylig stigning i europæisk turisme. De lokale vil normalt gøre deres bedste, især hvis du starter med et venligt “bonjour”, men det kan også være nyttigt at kende nogle få nøgleord på fransk.

Er der flotte strande i Senegal?

Senegals strande grænser op til pulserende byer, dovne fiskerlandsbyer, grønne deltaer og klitfyldte ørkener, og de er lige så forskellige som landet selv. Fra endeløse vidder til skjulte bugter er landets sandede muligheder skræddersyet til alle typer strandgængere. Så uanset om du er her for at slappe af, drikke, spise eller hvis surfing står øverst på din liste, har Senegal stranden til dig.

Her kan du læse mere om alt det, du kan opleve i Senegal

Senegal byder på en åben og gæstri lokalbefolkning samt smuk natur, hvor du kan opleve landets store og betagende floder. Derudover har Senegal en spændende historie om kolonitiden, hvilket kan opleves helt tæt på i hovedstaden Dakar og i havnebyen Saint Louis.