Oplevelser i Tanzania

Lad os hjælpe dig med at skræddersy din rejse til Tanzania

Når du lader dit blik vandre hen over den gyldne savanne mod den endeløse horisont, kun forstyrret af elegante giraffer, der står spredt ud over dette scenarie – det er her du ved, du er i Tanzania. Fra Serengetis sletter til Ngorongoro-kraterets skråninger og elefantflokkene i Tarangire Nationalpark og videre til de smukke kyster vil Tanzania få dig til at føle dig tabt for ord.

Hvis først det lille frø til en Tanzania rejse er sået i dit sind, må du hellere kontakte os, så vi kan hjælpe dig videre. Ring på vores telefonnummer 60 75 60 75 eller skriv en mail til info@voresafrika.dk. 

Vidste du at du kan opleve chimpanser i Tanzania

Har du altid drømt om at tage på chimpanse trekking, kan det lade sig gøre i Mahale Mountains Nationalpark i det vestlige Tanzania. Mahales chimpanser har nærmest mytisk status og dette er absolut en af Afrikas mest usædvanlige oplevelser.

Figentræer, silketræer, mahogni, muskatnød – alle fortryller med deres farver og dufte. Måske holder du pause for at pege på et kæmpe egern i skoven, mens det sidder og spiser nødder eller spøger lystigt langs de høje grene. Du kommer ind i en lille lysning, og og en gruppe chimpanser dukker op for øjnene af dig. Deres ansigter er fascinerende og de holder nysgerrigt øje med dig. Det er en rørende og uforglemmelig oplevelse at tage på chimpansetrekking i Tanzania, og der er masser af tid til at betragte de unikke skabninger, mens de leger, kommunikerer og dyrker deres sociale relationer.

Oplev afsonderet strandferie på Pemba Island

Måske leder du efter fantastisk dykning og snorkling, langt fra de sædvanlige folkemængder, som man mere finder på Zanzibar. I så fald kunne Pemba være noget for dig. Øen er afsidesliggende og rustik, her er ingen lysforurening og du får en følelse af at være langt fra nogen steder.

Pembas blide krystalturkise hav med det reneste vand og de storslåede fine sandstrande sætter niveauet for din strandferie et sted mellem fantastisk og perfekt. Pemba er ikke så udviklet som nogle af de andre øer; her er stille og mere fjernt. Det grønne, bakkede landskab er dækket af nelliker og palmeplantager oversået med enorme gamle mangotræer. Pemba Island er et sandt paradis for naturelskere og kan også prale af frodige skove, funklende laguner og smukke koralrev. Dyk ned i det uberørte vand for at opdage et væld af havliv eller forkæl dig selv med kulturelle oplevelser med øens venlige lokalbefolkning. Pemba er et ideelt valg til en rolig strandferie med et twist af eksklusivitet. 

Mød Tanzanias lokale befolkning

Tanzania, et land med forbløffende naturlig skønhed, er også hjemsted for et rigt gobelin af forskellige kulturer og oprindelige stammer. For dem, der søger en dybere forståelse af landets arv, er en kulturel fordybelse gennem mødet med Tanzanias stammer en oplysende og berigende oplevelse. Vi anbefaler altid at man bruger mindst en dag eller to på at tage på opdagelse i de fascinerende traditioner og skikke hos oprindelige stammer som masaierne, Hadzabe og Chagga folket 

Tanzanias Masai-stamme

Masaierne er et seminomadisk folkefærd, der driver kvæg, får og geder. Du vil derfor også flere gange i løbet af en rejse i Tanzania se masaier, der kommer gående med deres dyr ved vejkanten.  Du har undervejs i din safari  mulighed for at besøge en traditionel masai landsby, hvor du vil du få et spændende indblik i masaiernes traditioner, hierarkiske opbygning, kropsudsmykning og generelle livsform. Du bliver vist rundt i landsbyen, hvor du får lov at træde indenfor i et af lerhusene og se, hvordan masaierne bor. Stammens medlemmer viser dig deres traditionelle, hoppende dans, hvorved mændene viser deres styrke og manddom. Den mand, der kan hoppe højest, får førsteretten til at vælge sig en kone.

Tanzanias Hadza-stamme

En anderledes og autentisk oplevelse i Tanzania er at besøge Hadzaerne, der lever i det nordlige Tanzania ved Lake Eyasi i Great Rift Valley. Her har de levet i tusindvis af år som jægere og samlere, der lever af naturens ressourcer. Tidlig morgen ankommer du til deres bosted. Har du lyst, kan du tage med mændene og deres hunde på jagt med bue og pil. Frem i hurtigt tempo går det gennem landskabet og krat og busk. Det er med at have det lange ben foran for at kunne følge med. Kvindernes job er at samle frugter, grøntsager og andre afgrøder. Deres livsstil er simpel og forholdene er spartanske. De lever i hytter, men sover ofte omkring bålet om natten. Det er et ganske særligt møde, som du vil huske på for altid. 

Tanzanias Chagga-stamme

Chagga stammen i Tanzania har en stor betydning for os. De bor på på Kilimanjaros skråninger, og derfor tilhører størstedelen af vores lokale Kilimanjaro team netop denne stamme. De har desuden en rig kulturarv, der er dybt sammenflettet med landbruget. Chagga stammen er kendt for deres farme, hvor de dyrker kaffe, bananer og andre afgrøder. At engagere sig i Chagga-samfundet giver en chance for at lære om deres landbrugsteknikker, traditionelle ritualer og unikke arkitektoniske stil, karakteriseret ved indviklet udskårne træhuse. Hvis vi arrangerer en tur ud i en Chagga-landsby for dig, er det vigtigt at få tilladelse fra lokalsamfundets ledere og følge eventuelle kulturelle protokoller, de måtte have. På vores Kilimanjaro rejser falder man hurtigt i snak med det lokale team, og vil opdage at vores tankegange og humor ligger meget tæt op ad hinanden.