Oplevelser i Togo

Lomé: charmerende byliv og fransk kolonihistorie

Hovedstaden Lomé, der er mindre end de fleste andre afrikanske hovedstæder, byder velkommen med en helt særlig stemning. Oplev en af hovedstadens populære attraktioner ”marche aux fetiches”, hvor du drages ind i en verden af mystik og overtro. Dette marked har alt hvad en heksedoktor eller åndemaner kan ønske sig, og markedet vidner om hvorledes voodoo og magi stadig lever i bedste velgående i Vestafrika.

Du kan ligeledes opleve byens store handelspladser, hvor lokalbefolkningen gør deres daglige indkøb af eksotisk frugt, grøntsager og andre varer. På din vej gennem byen kommer du forbi det symbolske monument “de l´indepence” som markerer Togos uafhængighed fra Frankrig i 1960, og oplever Lomés store katedral. Uden for hovedstaden ligger den vidtstrakte smukke kyst hvor palmer og hvide sandstrande møder det blå Atlanterhav. Her kan du tilbringe nogle dage et af kystens skønne resorts, eller besøge de lokale fiskerlandsbyer og se nærmere på dages fangst.

Hiking og vandring gennem Togos ”bløde bjerge”

Naturen i Togo indbyder til udendørs aktiviteter, og landet byder på nogle af Vestafrikas bedste muligheder for hiking og vandring. Derfor har nogle af vores skræddersyede rundrejser i Togo særligt fokus på vandring, hvor vi begiver os igennem landskabet til fods. For den aktive rejsende er disse rejser unikke muligheder for at nyde den skønne natur og opleve Togos lokale stammer i øjenhøjde. Togos højeste bjerg Mounta Agou (984 m), den dramatiske kløft Faille d’Alejdo nær bjeget Kabye, og flere smukke vandfald er blot nogle af højdepunkterne.

Vi vandrer typisk 2-4 timer om dagen, i nogle af de mest idylliske egne af Togo. På vores vej besøger vi lokale landsbyer, så som Taneke-stammen der bor i Atakorabjergene i det centrale Togo. Her slog de sig ned for flere hundrede år siden, da de søgte tilflugt i de afsidesliggende bjerge, på flugt fra bander og slavehandlere der hærgede Vestafrikas kyster. På vores færd igennem landskabet gør vi ophold og, tager nogle velfortjente pauser i nogle af de lokale landsbyer. Her benytter vi lejligheden til at få en snak med de lokale om livet herude, og opleve lokale håndværk så som batik og traditionelt træskærerarbejde. Der er naturligvis masser af tid til at nyde naturen, fuglelivet og bearbejde de mange oplevelser undervejs.