• Uganda

Rejser til Uganda med Vores Afrika

Uganda kan gøre de fleste åndeløse med sit mangfoldige naturlandskab, ti nationalparker og tolv dyrereservater, der gør landet til en absolut drøm for dyreelskere. Og hvis du tror, at det afrikanske kontinent udelukkende er sandet Sahara-ørken, så tro om igen. Ugandas dyreliv trives i landets forskellige levesteder med tætte, tropiske skove, frodige vandveje, savanner og meget mere.

Oplevelser, der giver dig gåsehud

Dette unikke terræn blander alt fra sit åbne græsland og de mange søer – blandt andet Afrikas største sø – til mægtige bjergkæder. Gør dit bedste for at dæmpe dine begejstrede hvin (det er svært – vi ved det), når du begiver dig gennem savannen på et game drive afsted mod elefanter, løver, geparder, aber, giraffer og meget mere. Måske får du lidt ekstra gåsehud, når du når hen til en gruppe gorillaer eller chimpanser og – hvad er det i baggrunden? Flodheste, der plasker i vandet? Jep!

Winston Churchill kaldte i sin tid Uganda for ’Afrikas Perle’ på grund af landets skønhed, farve og overflod af strålende liv, som du kan finde rigtig mange steder. Vi kan kun give ham ret.

Kontakt os, hvis vi skal hjælpe dig videre med planlægningen af din Uganda rejse 

Lad vores rejseforslag inspirere dig, så skræddersyer vi din rejse til Uganda helt efter dine ønsker og dit budget. Ring til os nu på vores telefonnummer 60 75 60 75 eller skriv en mail til info@voresafrika.dk.

 • Farverig og autentisk lokalbefolkning
 • Aktiviteter for adrenalinjunkier
 • Vandring med vilde bjerggorillaer
 • Sjældne dyrearter
 • Vild natur og vandfald
 • Trekking med chimpanser
 • Storslåede safarioplevelser

Vores anbefalinger til dine rejser til Uganda

Herunder finder du inspiration til din helt egen drømmerejse til Uganda. Alle vores rejser er skræddersyede og bliver arrangeret i samarbejde med dig. På den måde sikrer vi, at rejsen indeholder alt det, du ønsker. Rejserne herunder er derfor blot til inspiration.

Du er velkommen til at kontakte os nu, hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til planlægningen af dit eget Uganda eventyr.

Safari og gorilla-trekking i Uganda

8 dage inkl. fly
Fra DKK 30.995 per person

Kultur- og safarirejse til Uganda

15 dage inkl. fly
Fra DKK 25.995 per person

Kenya og Ugandas særlige dyreliv

13 dage inkl. fly
Fra DKK 43.495 per person

Jungle og strand i Uganda & Zanzibar

16 dage inkl. fly
Fra DKK 36.695 per person

Uganda & Pemba Island i særklasse

15 dage inkl. fly
Fra DKK 58.895 per person

Den ultimative rundrejse i Uganda

15 dage inkl. fly
Fra DKK 48.895 per person

 • Kultur- og safarirejse til Uganda
   patern

  15 dage inkl. fly
  Fra DKK 25.995 per person


Hvad skal du opleve på din rejse til Uganda – Afrikas perle

Tag med os på en rejse gennem Afrikas frodige, grønne, uopdagede perle. Det eneste land i verden, hvor du kan opleve vilde bjerggorillaer, betragte chimpanser og se “The Big Five” i nationalparkerne. Vi vil altid forsøge at gøre din rejse til Uganda så rå som muligt. Hver rejseplan, vi laver, er skræddersyet individuelt til den enkelte. Derfor bestemmer du selv, hvornår du vil afsted, hvor lang rejsen skal være og hvem du vil have med. Selvfølgelig med vores anbefalinger og rådgivning in mente.

Kontakt os nu og lad os starte planlægningen af dit Uganda eventyr.

Tag på gorilla-trekking i Uganda

Hvis du rejser til Uganda, må du ikke gå glip af gorilla-trekking. For pokker, vil vi endda næsten sige, tag til Uganda, selvom det bare er for at opleve bjerggorillaerne. At se sådanne utrolige dyr tæt på – tæt nok på til at høre dem tygge på blade – er en oplevelse, der fylder dig med sådan en fantastisk blanding af ren spænding, adrenalin og frygt.

Oplev Big Five safari i Queen Elizabeth National Park

Næsten enhver rejsendes drøm er at sætte kryds ved alle de berømte Big Five dyr (løve, leopard, elefant, næsehorn, bøffel) på deres safarirejse i Afrika. Uganda er et af de lande, der tilbyder denne mulighed. Og da landet også er hjemsted for bjerggorillaerne, giver en safari i Uganda dig chancen for at se de fem store og de berømte bjerggorillaer – to af de største højdepunkter på en afrikansk safariferie, hvis du spørger os.

Tag et smut forbi Murchison Falls

Murchison Falls blev en af Ugandas første nationalparker i 1952. Det er den største nationalpark i Uganda og en af de bedste destinationer for dem, der er interesserede i landets dyreliv. I dag kan du forvente at se elefanter, krokodiller, truede giraffer, leoparder, koantiloper, oribier, bøfler, flodheste, antiloper og vandbukke. Listen er lang. Nationalparken er også hjemsted for 460 fuglearter, herunder treskonæbstorken.

Og selvfølgelig ville et besøg i Murchison Falls ikke være komplet uden et besøg til selve vandfaldene på tæt hold. Du kan gøre dette på en uforglemmelig bådtur.

Det siger vores rejsegæster

Finn og Bitte, Uganda 2023

TUREN VAR EN OPLEVELSE FOR LIVET. 10 dage rundt i Uganda, hvor vi så næsehorn, giraffer, løver, chimpanser, gorillaer, krokodiller… “you name it – we saw it all.” Vi havde fornøjelse af vores dygtige guide, Vincent, der passede godt på os, fortalte om landet, kulturen, forskellene og svarede på alle de spørgsmål, der dukkede op. Vi boede godt – ikke ekstravagant, men rent med god mad og helt igennem ordentlige forhold.

Vi har kun meget positive oplevelser fra hele processen, forberedelsen og turen rundt i Uganda. Landet er dejligt og kaldes ikke uden grund “Afrikas have”. Der er meget frodigt, klimaet er skønt, alle vi mødte var hjælpsomme og glade og så har de et rigt dyreliv og gorillaer, hvilket var vores store mål med turen. DET VAR FANTASTISK.”

Uganda-rejser med mening og sjæl – lad os hjælpe dig videre i dine planer

Uganda er gaven, der bliver ved med at give, hvis du ønsker dig en rejse fuld af natur- og særlige dyrelivsoplevelser. Tilmed er landet ikke lige så besøgt som mange af de forskellige lande i Østafrika. Så du får næsten det hele for dig selv.

Det her er værd at vide, inden du rejser til Uganda

Er det sikkert at rejse til Uganda?

Uganda er generelt et trygt og utroligt imødekommende land – i byerne såvel som i landdistrikterne. Landet er særdeles venligt og et af de mest stabile og sikre afrikanske nationer – du vil blive forbløffet over den imødekommende befolkning og folks munterhed i al almindelighed.

Hvornår er det bedst at rejse til Uganda?

Det bedste tidspunkt at rejse til Uganda er mellem dets to tørre sæsoner fra december til februar og mellem juni og oktober. Disse tider er de bedste til gorilla trekking og for at se chimpanser. Safari i Uganda er bedst i slutningen af de tørre sæsoner i februar/start marts og september/start oktober, når dyrelivet er koncentreret omkring vandkilder.

Hvad skal man opleve i Uganda?

Uganda er hjemsted for nogle af Afrikas mest berømte og fantastiske naturvidundere, hvilket også er hvorfor, det er blevet kaldt “Afrikas Perle”. Med det højeste antal bjerggorillaer på verdensplan er en rejse til Uganda det helt ideelle for dem, der ønsker at se verdens største antal primater.

Mens politisk uro i 1970’erne mindskede tilliden i landet, har stabilisering været nøglen til at genopbygge turismen i Uganda. I dag er Uganda igen et sikkert rejsemål, og dets smukke og store landskaber gør det svært at gå glip af.

Hvordan er klimaet i Uganda?

Generelt oplever Uganda et tropisk klima med varme temperaturer og solrige dage året rundt. Den væsentligste definerende klimatiske faktor i Uganda er nedbør og dermed de to årstider – regn- og tørsæson.

Månederne i den tørre sæson foretrækkes normalt for rejsende, da det mindsker risikoen for, at regn bremser aktiviteterne. Hav dog in mente, at det altid kan begynde at regne på ethvert tidspunkt af året.

Udover det overordnede mønster har Uganda en masse søer, skove, sumpe og bjerge, som bidrager til forskelle i klimaet i et specifikt område. Afhængigt af hvilken del af landet, kan vi rådgive om det bliver lidt køligere, varmere eller trækfuldt.

Kan man tage børn med til Uganda?

At rejse til Uganda med dine børn er sikkert, oplevelsesrigt og mindeværdigt. En familiesafari i Uganda er den ideelle måde for hele familien at forbinde med naturen og hinanden på en behagelig og indbydende måde. Der er intet som at se glæden i dit barns ansigt, når de ser en elefant eller fodsporene af en løve. Uvurderlige øjeblikke som disse er, hvad der gør en Uganda familiesafari ekstraordinær.

Her kan du læse mere om alle de fine oplevelser i Uganda, som du kan opleve

Det kan være svært at forstå, at ét lille land kan bugne af så mange forskellige oplevelser. Ikke desto mindre er det dét, du vil se, når du kommer til Uganda. Har du lyst til at læse mere, så klik på linket herunder og drøm dig væk i alverdens natur- og dyrelivs-drømme.