Oplevelser i Uganda

Lad os hjælpe dig med at opleve Uganda på en måde, der giver mening for dig

Vi elsker at planlægge rejser til Uganda, og sætter en ære i at rådgive dig til den mest interessante rejse fyldt med store oplevelser. Vi er nysgerrige og altid på udkig efter noget nyt og uudfordret, så du får en intens og autentisk rejse, der matcher dine rejsetanker. 

Du er velkommen til allerede nu, at kontakte os for en snak om det næste skridt mod din drømmerejse. 

Chimpanse trekking i Uganda

Når vi arrangerer rejser til Uganda, inkluderer vi ofte et mindeværdigt og morsomt chimpansetrek. Her skal du være hurtig på fødderne og når du knipser med kameraet. Chimpanserne er lynhurtige  gør, hvad de kan for at smutte ud af syne igen, så snart du endelig har spottet dem. Men vores dygtige lokale guider ved lige hvor de skal finde dem og kan endda også kommunikere med dem. Det er helt sikkert et af de store must-sees i Uganda. 

De store naturoplevelser står i kø i Uganda

Tag på bådtur på Nilen og Murchison Falls

Når vores rejser går til Murhcison Falls kan du også se frem til et dejligt bådcruise på Nilen. Tænk sig at sidde der og betragte bredderne og naturlandskabet, der omringer verdens længste flod og det utrolige vandfald Murchison Falls. Bådturen starter om eftermiddagen og varer 3-3,5 timer. Her sejler du 17 km. den ene vej ad floden, hvor du stopper ved det storslåede Murchison Falls. Herefter vender båden og du sejler tilbage. 

Vi kan allerede nu afsløre, at højdepunktet på turen helt klart er stoppet ved Murchison Falls, hvor båden holder til og du kan nyde synet af de store mængder af vand, der buldrer igennem den 6 meter smalle klippesprækker og spreder kaskader af vand og skum på floden. Lyden og synet af vandfaldet er noget, du sent vil glemme, og det livlige dyreliv langs floden gør oplevelsen helt særlig.

På med vandrestøvlerne og tag på aktiv vandreferie i Ugandas bjerge 

Vandring i Rwenzori bjergene

Rwenzori bjergene er populære til trekking, hvor du kan opleve de rå og smukke bjerge til fods. Her vil du hurtigt få syn for sagen, når du vandrer i bjergenes unikke og særprægede landskab. Faktisk går disse under det poetiske navn ‘Månebjergene’. I denne bjergkæde finder du også Afrikas tredje højeste bjerg; Mount Margherita på 5.109 meter.

Vi planlægger gerne en aktiv ferie for dig, hvor du bevæger dig til fods og samtidig oplever Ugandas unikke natur og vilde dyreliv i Rwenzoribjergene 

Mount Elgon

På både den kenyanske og ugandiske side findes Mount Elgons Nationalpark, hvorfra du kan nyde de fantastiske omgivelser.

Vandringen kræver generelt ikke et ekspert niveau. Desuden er denne vandrerute en behagelig oplevelse for de fleste, der er vant til at bevæge sig en smule. Der findes forskellige ruter, som har forskellige sværhedsgrader. Dit trek kan derfor arrangeres efter dine ønsker til niveau og din fysiske form. Dog er turen mod toppen, Wagagai Peak, temmelig udfordrende og kræver en god fysisk form. Denne trekking tur tager ca. 4-5 dage, og vil være et individuelt skræddersyet program til dig og din eventuelle rejsefælle. 

Oplev Ugandas hovedstad Kampala

Besøger du Kampala oplever du en smuk Afrikansk hovedstad med imponerende velholdte gader og grønne områder. De fleste gader har nemlig ikke vejskilte, hvorfor det er godt I stort set altid er i selskab med en af vores lokale guider. Byen er vældig grøn, så træer fungerer som fælles landemærker. Skal du sikre dig store imponerende smil i byen, kan du bruge ordet ’webale’ som betyder tak på Luganda.

Tag på kafunda med de lokale

Selv synes vi altid det er dejligt at indånde den lokale stemning ved at hænge ud på en kafunda. Og det kan vi også arrangere for dig. En kafunda er en typisk lille bar i vejkanten med plasticstole og borde samt en højttaler, der spiller ugandisk popmusik eller reggae. Bestil en lokal øl og nyd omgivelserne. Måske falder du i snak med de lokale, der som de fleste andre afrikanere er meget socialt anlagte. Byen er i hastig forandring, i kraft af den positive økonomiske udvikling, og den byder på et væld af hoteller og restauranter til dig, som ønsker forkælelse.

Strandferie i Uganda

Uganda grænser som bekendt ikke ud til nogen af Afrikas kyster. Derfor skulle man også tro, at mulighederne for en vaskeægte eksotisk strandferie er ikke-eksisterende. Det er dog ikke helt sandt, for Uganda gemmer på en sand lille strandperle. Faktisk flere små strandperler på snor.

Ssese Islands

Hvis du leder efter et sted, hvor du kan slappe af og nyde en lille bid ægte afrikansk strandferie, så er øerne ved Ssese Islands det helt rigtige sted. De 84 øer ligger i den nordvestlige del af Victoriasøen. Nogle er beboede, mens andre står ubeboede hen. På en del af øerne er der bygget resorts, hvor gæster kan nyde den terapeutiske ro, der findes ved de lange, hvide sandstrande og det klukkende, rolige vand. Den største ø i øgruppen er Bugaga Island. Den er en veletableret ø, hvor der findes flere resorts og bungalows.

Ja, Uganda har virkelig lidt af det hele. Landet er den perfekte eksotiske destination til dig, der ønsker at opleve lidt af alting uden at være en masse på farten. Uganda byder på en bred vifte af vidt forskellige oplevelser og attraktioner. Det er intet mindre end et paradis for enhver eventyrlysten sjæl.

Lad os hjælpe dig videre med din drømmerejse til Uganda. Kontakt os nu ved at klikke dig videre via linket her under.