• Zanzibar

Rejs til Zanzibar med Vores Afrika

Zanzibar er ikke bare en almindelig rejsedestination, som du kan tjekke af i ‘been there, done that’-boksen, når du har været der. Zanzibar er en stemning, der kryber ind under huden og lægger sig godt til rette. Det er svært ikke at forelske sig i denne ø.

Lad dine sanser blive omfavnet af lokal stemning og duft af krydderier 

Når alt kommer til alt, hvem kan så modstå en eksotisk ø fyldt med generøst venlige mennesker, kridhvide sandstrande omgivet af det fineste turkise vand, der ændrer farve afhængig af tidspunkter på dagen, mange krydderiplantager med svævende aromaer af nelliker, kokosnød og karry såvel som bygninger og gyder, der lokker til at tage på udforskning. Zanzibar er en fest for sanserne. Du kan måske tænke, at der kommer mange rejsende hertil for at bo på et beach resort, men det gør slet ikke noget, for de fleste lader straks til at falde ind i den specielle ‘Hakuna Matata’ vibe, som er helt speciel. 

Vi siger det lige igen – Zanzibar er en stemning, men det finder du først ud af, når du er der. Så afsted med dig…

Kontakt os hvis vi skal hjælpe med at planlægge din rejse til eksotiske Zanzibar 

Lad os hjælpe dig videre i din planer om en rejse til Zanzibar. Det er oplagt at kombinere din safari eller dit Kilimanjaro trek med en rejse til Zanzibar, så lad os tage en snak om dine ønsker allerede nu. Ring til os på 60 75 60 75 eller skriv til info@voresafrika.dk.

 • Hvide sandstrande, palmer og krystalblåt vand
 • Den gamle bydel i Stone Town
 • Øens slavehistorie
 • Sejlads i traditionelle sejlbåde
 • Hverdagsglimt i Stone Towns smalle gader
 • Kæmpeskildpadder på Prison Island
 • Lokale markeder for sanserne
 • Dykning og snorkling blandt farverige fisk og koraller
 • Røde colobusaber i Jozani Forest
 • Sejlture til de omkringliggende øer
 • Møder med lokalbefolkningen
 • Gammel, arabisk arkitektur og afrikansk kultur
 • Besøg til lokale krydderiplantager
 • Charmerende beach lodges og hoteller

Vores anbefalinger til eksotisk badeferie på Zanzibar

Zanzibar er en vidunderlig destination at rejse til. Der er rig mulighed for at kombinere din Zanzibar-rejse med safari, et trek på Kilimanjaro eller blot arrangere den som din årlige strandferie under de svajende palmer. Herunder kan du finde inspiration til, hvordan en rejse til Tanzanias kyster med både spændende oplevelser og rolige omgivelser kan se ud. Det er blot forslag, og vi hører meget gerne fra dig uanset hvilke rejseønsker, du har. Vi bestræber os nemlig på at lave Zanzibar-rejser, der passer perfekt til dig.

Strand og kultur på Zanzibar

12 dage inkl. fly
Fra DKK 15.595 per person

Klassisk safari i Tanzania & Zanzibar

15 dage inkl. fly
Fra DKK 26.895 per person

Safari i Selous & Zanzibar

12 dage inkl. fly
Fra DKK 31.495 per person

Oplev Mafia Island, Zanzibar & Kenya

17 dage inkl. fly
Fra DKK 35.895 per person

Dykning og strandferie på Zanzibar

12 dage inkl. fly
Fra DKK 24.995 per person

Jungle og strand i Uganda & Zanzibar

16 dage inkl. fly
Fra DKK 36.695 per person

 • Strand og kultur på Zanzibar
   patern

  12 dage inkl. fly
  Fra DKK 15.495  per person

Tips til oplevelser på din Zanzibar rejse

Vi har rejst til Zanzibar adskillige gange og taget på eventyr i de velduftende krydderiplantager, slentret rundt i bare tæer på den kridhvide nordkyst, beundret Zanzibars østkyst og taget på opdagelse i den gamle by Stone Town. Øen er magisk, og vi vil gerne vise dig hvorfor. Vi skræddersyr din rejse, så den passer til en familieferie på Zanzibar, en rolig ferie for par, en dykkerferie ved de smukke koralrev eller hvad du nu har lyst til.

Afrikansk strandferie under palmernes hvislen

Zanzibar er kendt som Afrikas tropiske paradis, der byder på verdens smukkeste og bedste strande. Mens alle byder på pudderhvidt sand og turkisblåt vand, er ikke alle Zanzibars hvide strande skabt lige. Den livlige, populære nordkyst er mindre påvirket af tidevand og giver desuden nem adgang til spektakulær dykning omkring Mnemba Island. Imens er strandende mod øst og syd meget mere afsondret. For virkelig at komme væk fra det hele, kan du overveje at tage til Pemba, den næststørste ø i Zanzibar-øgruppen.

Småstykker af talkumsand omkranser øerne i Zanzibar-øgruppen, omgivet af det altid betagende, klare Indiske Ocean med et pragtfuldt koralrev, høje kokospalmer og et væld af swahili-fiskerlandsbyer.

Det er ikke overraskende, at badeferier på Zanzibar  blomstrer og en anden genial faktor, der er værd at have med i sine overvejelser, er den nærmest minimale tidsforskel på max to timer. Det gør Zanzibar helt ideel til familieferie med mindre børn. Du kan nyde strandene på et væld af forskellige måder. Se solnedgangen fra dækket af en traditionel swahili dhow, snorkel i akvarielignende forhold i et azurblåt hav eller nyd blot den salige, varme brise med en god bog. Zanzibars billedskønne strande er så rigelige, at det kan være svært at finde ud af, hvor du skal tage hen. Det er dér, hvor vi kommer ind i billedet, og vi hjælper dig gerne videre med din planlægning.

Tag på opdagelse i Zanzibars gamle bydel Stone Town

Vi elsker Stone Town, og næsten alle vores rejsegæster tager også et smut forbi denne ikoniske gamle by med de charmerende, snævre gader og en spændende kultur. Stone Town er en labyrint af smalle, snoede gader og gyder og oser af historie fra alle porer. Fungerende som et handelscenter i 2.000 år, er dette UNESCO World Heritage Site berømt for sin brede vifte af arkitektoniske stilarter, eklektiske samlinger af sprog og smage samt dufte og seværdigheder fra mange kulturer – asiatiske, arabiske, afrikanske og europæiske. 

Lad dig fortrylle af denne gamle bys stemning og alle de lokale, der bor her. Du kan simpelthen slentre rundt og nyde atmosfæren og i betragtning af byens labyrintiske natur og antallet af ‘guider’, der tilbyder deres tjenester, vil vi anbefale at booke en guidet byvandring og se seværdighederne uden at fare helt vildt. Der er museer, forter, katedraler og moskeer at udforske, og du kan også nyde de farverige markeder, smukke store massive trædøre og frisk frugt på store vogne lige midt i byen.

Det bedste tidspunkt at besøge Stone Town er i den varme og for det meste tørre sæson fra december til februar eller i de mere komfortable forårsmåneder fra juni til oktober, som byder på det tørreste vejr og køligere temperaturer.

Et must see på Zanzibar er de verdensberømte krydderifarme

Et must see på Zanzibar er et besøg ud til en af de mange krydderifarme, hvis du er interesseret i spændende udflugter. Du bliver hentet ved dit hotel og kørt ud til en af plantagerne. Undervejs vil du lære om øens rige historie, hvor gamle sømænd rapporterede om øer fulde af dufte, og arabiske købmænd rejste allerede i det ottende århundrede hertil for at få fingrene i masser af krydderier. Hvorfor var peber og nelliker så værdifulde, og kan du genkende de mange særlige dufte, du bliver præsenteret for?

Dykning og snorkling i Det Indiske Ocean

Der er meget at lave, når du er på Zanzibar. Øen kan betegnes som naturens paradis. De dragende, hvide sandstrande og de pletfri skove er blot en lille del af naturens vidundere her. Men hvad ville en ferie på Zanzibar være uden at snorkle eller dykke ved koralrevene og i undervandsverdenen i Det Indiske Ocean? Selvom det ikke er alles kop te at dykke dybt og indånde luft fra en tank, er der mulighed for at se næsten lige så mange fantastiske fisk og de smukkeste koraller fra overfladen. Der en hel verden under det varme azurblå hav. Zanzibar har mange dykker- og snorkelsteder, der er gode for både begyndere og professionelle dykkere. Så hvis du ønsker at tage på et drømmende eventyr under havet, er det her stedet at tage til.

Dykkere og snorklere deler de samme både, hvis I tager ud sammen. Det giver snorklere mulighed for at tilbringe en dag sammen med deres dykkerpartner på havet ud for Zanzibar og Mnemba Island. Både dykkerstederne ved Stone Town og Mnemba Atoll byder på fascinerende snorkeloplevelser på Zanzibar. Hos os får snorklere og dykkere den samme service og chancen for at nyde en undervandsoplevelse sammen, så ‘alle er i samme båd’.

Det siger vores rejsegæster

Pia Grevlund, Zanzibar 2022

“Når Vores Afrika siger, at de skræddersyr din rejse, så er det 100% rigtigt.
Vi fik opfyldt alle vores ønsker til mindste detalje, og vi havde den mest fantastiske rejse til Zanzibar. Det er helt klart, at Vores Afrika har et unikt indblik og de helt rigtige kontakter på destinationen til at gøre rejsen unik.
Tusind tak. Det er bestemt ikke sidste gang, vi bestiller en rejse hos jer.”

Hyppigt stillede spørgsmål om vores rejser til Zanzibar

Hvad koster det at komme til Zanzibar?

Alle vores rejser er skræddersyede og individuelt tilpassede til den enkeltes behov. Ligeledes vil faktorer som fly, afrejselufthavn og sæson spille ind, når vi udregner en pris til dig. Vi anbefaler, at du ringer og får en snak med os om dine ønsker, så vi kan sammensætte et Zanzibar-program med pris til dig.

Hvornår er det bedst at tage til Zanzibar

Zanzibar ligger meget tæt på ækvator, og af den grund er temperaturerne stabile hele året. Det går fra mildt til varmt med fordelen af en frisk havbrise, du kan mærke næsten overalt på øen. Mellem marts og slutningen af maj er der den såkaldte kraftige regnsæson, men selv da er dagene for det meste tørre.  Den korte regnsæson finder sted i november.

Hvornår er det bedst at tage til Zanzibar?

Det bedste tidspunkt at besøge Zanzibar er i den tørre sæson fra juni til oktober såvel som fra december til februar. Den tørre sæson falder også sammen med safari-højsæsonen i Tanzania, hvilket gør Zanzibar-øgruppen til et meget populært valg efter safari. Denne tropiske ø er dog god at besøge på de fleste tidspunkter af året takket være adskillige solskinstimer og det evigt lune Zanzibar-vejr.

Er Stone Town på Zanzibar et besøg værd?

Et vigtigt rejsetip til Zanzibar, du skal have in mente, inden du rejser til Zanzibar er, at du ikke bør gå glip af Stone Town. Zanzibar City er Zanzibars hovedstad, og Stone Town er byens bankende hjerte. Uanset om du flyver  hertil eller tager færgen fra Dar es Salaam, vil næsten alle rejsende passere gennem Stone Town, når de besøger Zanzibar. 

Vi anbefaler at tage ud til stranden, hvor du kan slappe af og bade i Det Indiske Ocean, inden du slutter af med en overnatning eller to i Stone Town. 

Her kan du fordybe dig i den østafrikansk historie med et strejf af europæiske, arabiske, persiske og indiske kulturer.

Er det sikkert at rejse til Zanzibar?

Generelt ja, Zanzibar er meget sikkert. De lokale er venlige og imødekommende, og det er sjældent, at man føler sig uden for sin komfortzone. Det samme gør sig gældende i Stone Town, hvor man godt kan gå rundt om aftenen.

Som altid er sund fornuft vigtig ligesom overalt i verden. Lad være med at drikke dig for fuld og opføre dig respektløs eller sløset og lad være med at flashe værdigenstande.

Læs mere om de lokale oplevelser på Zanzibar

Zanzibar byder på spændende historie, der er værd at udforske, og nogle af de bedste oplevelser, hvis du er til badeferie i et tropisk klima med krystalklart vand. Hele Zanzibar er dragende og smuk såvel som mystisk og magisk. Få steder finder man en stemning som den på Zanzibar. Alting går lidt langsommere, og ‘no shoes – no news’ lader til at være fast mantra her. Læs videre og se hvad du ellers kan opleve i dette skønne ø-paradis.