Oplevelser på Zanzibar

Lad os hjælpe dig med at planlægge din rejse til Zanzibar på en måde, der giver mening for dig

Berømt for sine hvide sandstrande, vandaktiviteter i verdensklasse og farverige blanding af swahili og arabiske kulturer, er Zanzibar en must-see destination for mange besøgende til Østafrika. Vi hjælper dig med at planlægge din rejse til Zanzibar, enten som en enkeltstående strandferie eller som forlængelse til din safarirejse i Tanzania eller Kenya. 

Ring til os allerede nu og hør mere om dine mange muligheder

Oplevelser og anbefalinger til din Zanzibar rejse

Hvor skal du bo på Zanzibar?

Omgivet af koralrev og kærtegnet af talrige idylliske palmefyldte strande, er Zanzibar muligvis Østafrikas fineste destination. Alligevel, med et stadig stigende antal rejsende hvert år, er det bemærkelsesværdigt, at øen har bevaret sin unikke afrikanske charme. Som en førsteklasses rejsedestination og Tanzanias juvel er Zanzibar helt sikkert et af de bedste steder at nyde din starndferie – en, der vil vise sig at være en sanseoplevelse par excellence.

Zanzibar er uden tvivl den ultimative oplevelse i Det Indiske Ocean, med sine fascinerende historiske byer og storslåede strande, det er virkelig et betagende sted at flygte fra verden og nyde livet i et langsommere tempo. Fra det turkisblå vand i havet til de rolige byer, der er rige på historisk appel, er Zanzibar et rejse-hotspot.

For dem, der leder efter det allerbedste, som Zanzibar har at byde på, inklusive dets mest afsidesliggende strande med kartoffelmel-lignende sand og ultimativ afsondrethed, er Kiwengwa et fantastisk område. Livet i havet her er enestående, og snorklingen er førsteklasses. For en oplevelse med mere gang i den og masser af lokale at falde i snak med langs kysten har Nungwi nogle af Zanzibars mest livlige strande, hvor der er dejligt liv og glade dage. 

For endnu en rolig oplevelse, som også ligger tættere på naturens gaver, er Jambiani og Pongwe Zanzibars nogle af de bedste eksempler på en mageløse strandferie. For dem, der rejser til Zanzibar med kiteboarding i tankerne, kan vi arrangere et strandophold i fine Paje. Endelig, for dig, der rejser på et budget, vil vi anbefale Bwejuu, som et fantastisk sted at nyde Zanzibars naturlige gaver.

Besøg Zanzibars gamle bydel: Stone Town

Zanzibars gamle bydel Stone Town, hvorfra Omanerne regerede, er i dag en helt særlig oplevelse og en af Zanzibars hovedattraktioner. En sand tidslomme og velbevaret by med smalle, labyrintiske gader, der hurtigt får dig til at mærke orientens mystik brede sig. Du kan selv tage på byrundtur i Stone Town på byens farverige og myldrende markeder, hvor de lokale sælger alt fra tropiske frugter, frisk fisk og krydderier til smykker, tøj og lokal kunsthåndværk. Eller alternativt med en lokal guide, som kender alt til hele byen og dens særlige historie. 

Vi vil også anbefale dig at besøge katedralen ved Mkunazini Road, der repræsenterer Zanzibars kolonitid og mørke fortid, som Østafrikas største slavemarked. Ved katedralens høje alter blev slaver pisket og straffet for offentlig skue. Udenfor står et monument til minde om de tabte liv.

Stone Town er hjertet af Zanzibars mørke historie. Besøg sultanens hjem eller de historiske bygninger Tip Tip House, Det Gamle Fort, Peoples Palace, samt House of Wonders og Forodhani Garden.

Disse øer ud for Zanzibars kyst er også et besøg værd

Zanzibar har mange omkringliggende afsondrede og eksotiske øer, der bare venter på at blive opdaget. Herunder Pemba Island, Mafia Island, Chumbe og Mnemba, der som regel er meget turistet end Zanzibar-øen. Desuden er disse øer hjemsted for nogle af de fineste strande og dyrelivsattraktioner, der findes i øgruppen.

Pemba Island – fjerntliggende, lidet udviklet ø med fantastisk dykning

Beliggende 50 km nordøst for Zanzibar finder du den mindre besøgte og stort set uudviklede Pemba Island, hjemsted for små fiskerlandsbyer, historiske ruiner og kilometervis af vild kystlinje. Infrastrukturen er begrænset, og turismen er stadig i sin vorden, men takket være dets uberørte koralrev, lune vandtemperaturer og formidabel sigtbarhed rangerer Pemba blandt verdens bedste dykkersteder.

Der er masser af andre aktiviteter på Pemba Island, så som vandsport naturligvis, såvel som udflugter til mangroveskove, dhow-krydstogter i solnedgang og spa-behandlinger. På Pemba kan vi give den kræsne besøgende en stor portion privatliv og eksklusivitet, en mere tilbagelænet atmosfære til Zanzibar. Og et besøg her til kombineres godt med en Tanzania-safari på fastlandet.

Mafia Island – fremragende dykning, langt fra folkemængderne

Velkommen til en klassisk tropisk ø væk fra den slagne vej. Her kan vi arrangere et fredfyldt og eksklusivt tilflugtssted, langt væk fra Zanzibars folkemængder. Mafia Island ligger 120 km syd for Dar es Salaam og er bredt anerkendt som et af de bedste dykkersteder i Det Indiske Ocean. Dykkerudstyr og logistik leveres af Mafias fremragende lodges, og personalet vil tage dig til fjerntliggende strande og uberørte rev. Vi anbefaler at besøge denne ø mellem slutningen af maj og midten af oktober for det bedste vejr. 

Chumbe Island – enestående dykning og snorkeling i privat økoreservat

Et par kilometer ud for hovedøen Zanzibars sydvestkyst ligger Chumbe Island Coral Park. En lille fredet ø omgivet af et exceptionelt mangfoldigt koralrev, der også tiltrækker mange delfiner og skildpadder. På øen finder du uberørte strande og ikke mindst palmetyven, verdens største landkrabbe, der bliver op til 60 cm. lang og vejer omkring 3 kg. Besøg øen, som dagstur fra Stone Town eller brug en nat eller to i dette eksklusive område, som tilbyder 7 eksklusive hytter at bo i. 

Mnemba Island er en klassis øde-ø oplevelse

Mnemba er et vintage strandparadis beliggende omkring en kilometer nordøst fra Zanzibar Island. Revene lige ud for kysten giver fremragende snorkling- og dykkermuligheder. Desuden er øen er også et ynglested for den truede grønne skildpadde. Selvom Mnemba Island er privatejet, er revet åbent for alle og er en populær dagsudflugt fra Zanzibar. Mnemba tiltrækker meget kræsne og eksklusivt sindede besøgende og kan lejes i sin helhed, hvis man ønsker et helt privat ferieparadis på øen.

Rock Restaurant: en Zanzibar restaurant lige midt i Det Indiske Ocean

Der er nogle steder i livet, som du kun kan forestille dig at besøge, steder der er så fantastiske, at du næsten ikke kan tro, de eksisterer. Og et sådant sted er The Rock Restaurant på Zanzibar. Denne restaurant blev bygget midt i Det Indiske Ocean, og er svært at få det ud af hovedet, når man først har sat sine ben der.

Det skøre spisested, der ligger på toppen af en massiv sten midt i havet, er en bragende succes, der taler frimodigt om afrikansk luksus knyttet til indviklede arkitektoniske designs.

Måltiderne på The Rock Restaurant er lækre, og er garant for den dejligste frokost på Zanzibar. Deres menu byder på et stort udvalg af frisk fisk og skaldyr, italienske specialiteter samt et par vegetariske alternativer og et stort antal drikkevarer og vinvalg. 

Du finder en bred vifte af oplevelser på Zanzibars fastland

Tag på opdagelse i Jozani Forest

I Jozani regnskoven kan du opleve Zanzibars helt oprindelige natur og de mange aber. Hvis du er heldig kan du også se den røde colobus abe. Jozani er en smuk og frodig, tropisk regnskov. Det eneste område på Zanzibar der ikke er påvirket af udviklingen, og absolut et besøg værd hvis du skal forlade din base på stranden for en halv dag. 

Prison Island: snorkel, svøm og oplev øens historie

Tag afsted fra gamle Stone Town med båd for at udforske Prison Islands kyster. Det lyder måske ikke som en tønde sjov, men på trods af øens mørke historie er den blevet et fristed for sjældne Aldabra kæmpeskildpadder.

Se med ærefrygt, mens disse massive, afskallede skabninger vandrer rundt på øen, gumler på sødt græs (du kan endda tilbyde dem en snack) og slumrer i solen. Med den ældste skildpadde i en moden alder af 192 år er det fantastisk at se dem tæt på.

En flig af grønt i Det Indiske Ocean udgør øen også en fantastisk affyringsrampe for et sted at snorkle eller svømme i de turkise lavvandede områder.

Køkkenet på Zanzibar

Zanzibars køkken består af et skønt mix af arabiske, indiske og afrikanske traditioner. Disse lokale swahiliretter er lavet på friske råvarer direkte hentet fra de lokale krydderiplantager, marker og Det Indiske Ocean.

En stor del af køkkenet består af friskfanget fisk, tun, markrel, hummer og østers sammen med bønner, søde kartofler, madbananer og yams. En populær ret, der kombinerer det bedste fra Zanzibar er retten Biryani. Biryani består af et miks af kanel, ingefær, spidskommen, chili, kardemomme, muskatnød og nelliker sammen med ris, fisk eller oksekød.