Dykning på Madagaskar

Aktiv ferie med dykning på Madagaskar

Dykning på Madagaskar er en oplevelse i særklasse. Madagaskar er verdens fjerde største ø og er kendt for de mange unikke landdyr, som ikke findes andre steder i verden. Du har nok hørt om nogle af de mest populære, som er lemurer og kamæleoner. Det mangfoldige og unikke dyreliv afspejler sig samtidig i havlivet, der ligeledes er fyldt med unikke skabninger. Du kan tilføje et ekstra lag til Madagaskars utrolige dyreliv ved at tage dykkerflasken på ryggen og bevæge dig ind i en helt ny verden under havoverfladen.

Hvordan er dykningen på Madagaskar?

At dykke på Madagaskar er en fed oplevelse, som skiller sig ud fra mange andre steder i Afrika og resten af verden. Madagaskar er hjemsted for en af verdens længste sammenhængende koralrev, som huser alverdens havdyr og -planter. Og det er ikke kun endemiske dyrearter, der findes i havet. Omkring kysten er der fundet 34 hval- og delfinarter, 5 skildpaddearter, 56 hajarter, 300 typer af hårde koraller og 1.300 arter af fisk.

Der er niveauer til både nybegyndere, øvede og eksperter indenfor dykning, så der er noget for enhver smag uanset erfaring og interesse indenfor dykkerverdenen.

Hvor kan man dykke på Madagaskar?

Nosy Tanikely på Madagaskar

Den bedste dykning på Madagaskar finder du omkring Nosy Be Island, der ligger i den nordvestlige region. Vil du besøge de bedste steder i området, skal du tage til Mitsio nord for Nosy Be eller Radames vest for Nosy Be. Generelt foregår dykningen ved Nosy Be ofte om morgenen, da vinden tager til henover eftermiddagen.

Ved Madagaskars østkyst ved øen Ile Sainte Marie ligger et fantastisk koralrev, der byder på sublim snorkling og dykning. Syd for Ile Sainte Marie ligger naboøen Ile aux Nattes, hvor du ligeledes finder et fantastisk rev med fisk i store stimer, skildpadder, trompetfisk, moræner, hummere, rokker og meget andet.

Ved den sydlige spids af Madagaskar ligger Ifaty, som ligeledes byder på fantastiske dykkeroplevelser ved spændende dykkerområder, der huser et mangfoldigt havliv.

Sainte_Marie_madagascar-adobe-stock-1024x685

Er du en erfaren dykker, kan du besøge Paroi des Merous, hvor du når ned på 40 meters dybde. Her finder du blandt andet barracudaer, kartoffelbars, kingfish, snappere og en masse slags koralfisk. Stedet er ofte ramt af stærk strøm, og derfor skal du have et ’advanced’ dykkercertifikat for at må dykke her.

Hvad kan du se under dit dyk?

Der er mulighed for at opleve hvalhajer mellem oktober og november omkring Nosy Be Island. Ved Nosy Be findes en række dykkerområder, som er et sikkert hit. En af dem er Tanikely Marinepark, der især er oplagt til de mere overfladiske dyk, hvor du når ned på max 18 meters dybde. Der findes en række andre områder omkring Nosy Be, hvor du kan komme ned på 30-40 meters dybde. Der findes flere skibsvrag på en 20-30 meter, som du kan udforske.

Humpback hval

Ved Ile Sainte Marie kommer migrerende pukkelhvaler forbi mellem juli og september. Her føder de deres unger. Dykningen ved området omkring Ile Sainte Marie er godt, men med en knap så bred diversitet som ved Nosy Be. Desuden er øhavet kendt for de mange skibsvrag, som man kan dykke ved.

Generelt byder de madagaskiske farvande på et bredt og varieret dyreliv. Det gælder alt fra skildpadder til dragefisk, leopardhajer, grå revhajer, hvaler og delfiner.

Hvilken sæson er bedst til dykning?

På Madagaskar er vandtemperaturerne behagelige året rundt til dykning og ligger omkring 27 grader. De køligste måneder er fra juli til september, hvor temperaturen ligger på 23-25 grader. De varmeste måneder er fra januar til marts, hvor vandtemperaturen når op omkring 28-29 grader. Mod nord når vandtemperaturen aldrig under 26 grader. Du kan som udgangspunkt dykke året rundt på Madagaskar, men vær opmærksom på cyklonsæsonen fra december til marts, hvor vi ikke anbefaler at besøge øen. Den bedste tid på året til dykning er mellem maj og december, hvor sigtbarheden let kan være på 30 meter eller derover. Højsæsonen ligger i juli og august, og disse måneder er samtidig de køligste.

Hvor kan man tage dykkercertifikat?

Der findes en række dykkercentre rundt omkring på øen, men ikke i samme grad som de mange centre, der findes i Østafrika ved Mombasa og Zanzibar. Der ligger omkring 10 PADI eller SSI certificerede centre rundt omkring på øen, hvor størstedelen ligger omkring Nosy Be Island. Her kan du bruge en 3-4 dage på at blive certificeret dykker, hvorefter du kan slå dig løs i det gigantiske ocean, der byder på kæmpe oplevelser for vandglade hunde.

Se vores rejseforslag til Madagaskar og kontakt os gerne for et uforpligtende, skræddersyet program til en dykkerrejse.