Dykning på Zanzibar

Ta’ med Vores Afrika på en aktiv ferie med dykning på Zanzibar. Zanzibar er gjort af det samme stof, som drømme er gjort af. De hvide sandstrande, de svajende palmer og det intense, azurblå hav. Det er præcis dét, de fleste drømmer om at opleve én gang i deres liv. Kombinér de paradisiske omgivelser med verdensklasse dykning. Vi er sikre på, du får en uforglemmelig rejse, der består af store oplevelser både til lands og til vands.

Hvordan er dykningen på Zanzibar?

Strand på Zanzibar i Afrika

Zanzibar er en paradisisk dykkerdestination, der byder på turkisblå, klart vand og eminent sigtbarhed. Det er et område, hvor der er noget at finde til ethvert dykkertemperament. Du kan tage ud på de hyggelige og spændende ‘fun dive’ dyk, hvor du når ned på 18 meter. Du kan også kaste dig ud i et mere krævende dyk, hvor du når ned i 30 meters dybde, hvis altså du har et ‘advanced’ dykkercertifikat. Tag på et smukt dagsdyk, hvor havets mange farver og nuancer kommer til rette. Du kan også udfordre dig selv og tage på et natdyk, hvor marinelivet ændrer sig fuldstændig. Som sagt, uanset hvad du er til af dykning, kan du finde det på Zanzibar.

Hvor kan man dykke på Zanzibar?

Oplev delfiner på Zanzibar

Zanzibar er en øgruppe, der består af over 50 øer samt hovedøerne Unguja og Pemba Island. Det er muligt at dykke langs den sydlige, østlige og nordlige del af Unguja, hvor der ligger adskillige certificerede dykkercentre. På Pemba Island ligger en 3-4 forskellige dykkershops, som du kan dykke med. Pemba er især kendt for dets sunde koralrev, som er et af verdens bedste. Udover de to hovedøer, er der også mange, der dykker ved Mafia Island og Mnemba Island. Mafia Island ligger små 200 km. syd for Unguja, mens Mnemba Island ligger en halv times sejlads fra den nordlige del af Unguja. Begge steder byder på smukke dykkerområder, hvor du kan opleve en bred palette af Zanzibars marineliv.

Hvad kan du se under et dyk?

dykning, fisk, zanzibar

På Zanzibar finder du massevis af fisk og havdyr, som hygger sig på bunden af Det Indiske Ocean. Zanzibar er især kendt for dets overflod af revfisk og en bred vifte af mindre marinedyr som søheste, tudsefisk, trompetfisk, bladfisk, tangnåle og rejer. Dog findes der andet end blåt mindre fisk. Her lever også delfiner, skildpadder, gopler, dragefisk, blæksprutter, moræner og sågar hvalhajer i bestemte måneder af året. Dette er bare et lille udvalg af det enormt varierede havliv, du finder ud for Zanzibars kyster. Udover dyrelivet findes også koraller, der vokser i store såkaldte koralhaver. Der findes desuden et par skibsvrag, som er tilgængelige for både nybegyndere og erfarne dykkere.

Hvilken sæson er bedst til dykning?

Hvad der gør Zanzibar til et endnu mere fantastisk sted at dykke er, at du kan dykke her året rundt. Dog er der nogle små variationer i løbet af året, som gør det mere behageligt på nogle tidspunkter fremfor andre. Fra juni til oktober er vandtemperaturen lavest. Dog er temperaturen stadig på behagelige 25 grader. Generelt ligger vandtemperaturen omkring de 27 grader året rundt. Der er som regel en sigtbarhed på 30 meter, hvilket giver optimale forhold for at spotte så meget marineliv som muligt.

Hvor kan man tage dykkercertifikat?

yoga-dykning-zanzibar

Det er muligt at tage dykkercertifikat rigtig mange steder på hovedøen Unguja og en række steder på de omkringliggende øer. På alle de større strandområder, som du finder på den nordlige, østlige og sydlige del af hovedøen Unguja, kan du tage dykkercertifikat. Vi anbefaler altid, at du tager dit dykkerceritfikat gennem et SSI eller PADI certificeret center, så du på den måde er sikret en høj kvalitet og en god sikkerhed. Det tager typisk 3-4 dage at få certifikatet, og kurset består af en række teoretisk og praktisk viden. Efter kurset får du certifikat på, at du kan bevæge dig i vandet som en fri fisk. Du er nu klar til at dykke ned i det dybblå hav og udforske undervandsverdenen.

Se vores rejser til Zanzibar og kontakt os for et uforpligtende, skræddersyet rejseprogram med indlagt dykning og evt. tid afsat til dykkercertifikat.